Ех, Канада- бъдещи и настоящи Родители/ част 11/!

• 16 209
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
heureuse, rosist е права, че в таблетките TUMS от 750мг се съдържа 300мг от елемента калций, аз не бях обръщала внимание. Аз тия хапчета ги взимам от 3-тия месец, но не като добавка калций, а за потушаване на киселини (при мен се появиха доста рано) и мога да кажа, че ми действат доста добре Grinning А витамини за бременни пия от 9-10г.с. В началото ги пиех всеки ден, ама от 20-та г.с. долу-горе досега не съм много редовна, пия примерно през ден, щото ги забравям ooooh! А за плодовете, опитвам да ям повечко, ама трудно ми се отдава Confused Сега си правя плодови салатки, като добавям малко ароматен сладолед, става супер вкусно, а в същото време поемам витамините от плодовете (и калорийте от сладоледа Crazy).

# 211
Ей, здравей sunnyflower ! Радвам се, че се включваш.  Hug Честит рожден ден   bouquet(малко със закъснение  Embarassed) Я, кажи сега какво става с твойте науки? Heart Eyes

Да Ви разправям днес на мойта щерка й беше първи ден на градина-day care. Сутринта и на мен ми беше малко чоглаво като на Суити  Cry , но към края на деня, започнах да свиквам със спокойствието  Mr. Green Тъй-като е много студено, то мъжът ми трябваше да я вземе, та като си дойдиха, тя спеше(заспала в колата). Аз я разбудих де, за да я преоблека и тя като стана една оживена, все едно ми разправя какво е било. Ама като не й разбирам езика.  Laughing Въпреки всичко, почувствах с инстинкта ми, че детето си е прекарало добре с другите деца. И сега в къщи е една жизнерадостна, скача в кревата и не иска да заспива, а утре пак ще трябва да става рано.  ooooh! На този етап и за момент не съжалявам, за решението ми да я дам. Напълно съм убедена, че е достатъчно голяма. Сега само остава да си намеря желаната работа  Praynig, за да са оправдани тези "упражнения". Стискайте палци  Laughing

# 212
Здравейте момичета,

и аз да се включа, че нещо време не остава. На работа съм до 6 вечерта и като се върна вкъщи малката ме подхваща веднага от вратата и не ме оставя дори да вечерям, все сме заедно докато си легне.

За данъчните декларации - да се изкажа - в Квебек безплатно се правят само от доброволци, които работят към различни комюнити центрове и ще трябва може би там да се обадите.Н о често изискването е да сте с ниски доходи, а понякога няма такова изискване, но плащаш символична сума от 20-30 долара. В Онтарио знам, че към една от асоциациите на счетоводителите студенти работят доброволно, но пак трябва да се пусне търсачка за повече подробности. Дали там има доброволци към комюнити центрове - не знам. Често по сайтове може да се намерят и частни лица, които са си купили софтуер и правят декларации за по 30-40 кинта. Голяма фирма като H&R Block е специалист в попълване на декларации, тя взима по-скъпо, но ако имате повече приходи и вариант да се плащат повече данъци - парите се оправдават. Върви от 65 до 120 долара средно една декларация, но за Квебек, късето се правят 2 декларации на човек. За Онтарио и Албърта е най-добре да се звънне да се пита. В такива фирми е готино да се отиде ако си студент - към 30 долара е или пенсионер. Освен това можеш да получиш и cash back, тоест ако имаш да взимаш пари от данъчните, ще ти ги дадат в момента на попълване на декларацията, като ще ти удържат 15 процента от сумата до 500 долара без други такси за попълването на декларацията. Дават и гаранция, че ако нещо е сбъркано в декларацията, лихвите и глобите са за тяхна сметка или ако данъчните ти ревизират деклапацията, те могат да се разправят с тях безплатно за тебе.

Хайде стига по тая тема, ама дано да съм полезна, че напоследък само с това се занимавам.

Писанка, радвам се, че всичко е минало толкова добре на градината, а ти колко ще плащаш. Моята мома я пратих от 11 месеца, нали си спомняш, но не съжалявам, защото е полезно и се чувства добре.

Поздрави на всички бебчета и бъдещи мамчета - бременни или все още не Hug

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 05:38 от Poupon

# 213
Писанка, радвам се, че всичко е минало толкова добре на градината, а ти колко ще плащаш. Моята мома я пратих от 11 месеца, нали си спомняш, но не съжалявам, защото е полезно и се чувства добре.

По 30$ на ден сме се разбрали. Жената пък се оказа и сръбкиня, готви им на децата по наш си начин. Говори им на много добър английски. От 16 години е тук и в семейството помежду си, си говорят на английски. Мъжът й е хърватин и говорел на хърватски, който бил различен от сръбският.  Rolling Eyes За мен това беше нещо ново и интересно да науча. Та английският им се явява общ  newsm78 Много е мила. Днес ми се обади 4-5 пъти да ме държи в течение как са нещата. Аз само  й споменах, че ще съм си в къщи, няма да й се обаждам да я безпокоя, но ако има нещо да звънка.
  Мамо Пупонке и аз само за вас си мислех тези дни. Даже се чудех да ти пращам ЛС ама нямах точно формулирани въпроси, защото незнам какво да очаквам и се отказах. Но ти ако имаш нещо за споделяне от адаптацията на Софийка в детската, на мен ще ми е много интересно(че сега съм на такава вълна  Embarassed, освен намирането на работа)

# 214
Благодаря на всички за прекрасните пожелания за Маги!
Искам да се похваля, че освен пораснало момиче вече си имам и ходещо. точно на 1 годинка Grinning. от 2-3 дни се опитва да се пуска сама, а днес направо си проходи и премина цялата стая без да се замисли. Е, това са новините от нас! лека вечер на всички!

# 215
Браво на Маги! Честито ви ходещи крачета  bouquet

Писанке, радвам се че не сте имали проблеми с детската градина, стискам ти палци да си намериш по-скоро работа! И аз гледам ама още не съм аплайвала никъде ooooh!

# 216
Привет госпожи, ето ме и мен да драсна два реда, Тук е сльнчево и студено и аз започвам да качвам кг. от седене в кьщи Embarassed. малко почва да ми писва зимата.
nevenska виж ти как малката те е изнендала. Браво на ходещите крачета.Сега ще видиш какво обикаляне ще почне и ти няма да имаш една спокойна минута, ще си спомняш с умиление за доброто старо време когато Магито кротко си седеше и играеше.
ПисанкаМного се радвам, че Ивет се е справила толкова добре през пьрвия ден. Ти направо ли я остави там сутринта и си трьгна или седя известно време. Интересно ми е защото и нас това ни чака. Най-важното е че мястото е добре и ти се чустваш сигорна да я оставиш там.
Poupon я какьв таксов специалист си станала. Надявам се че тази работа ти харесва, защото в Отава има доста вьзможности за подобна работа.
КалидаНе сьм забравила за рецептата и ще я напиша, когато малкия не ме дьрпа да играем.

Лек ден

# 217
Писанке, и аз стискам палци, туй като минавам и аз през твоите перипети, за това и най-сетне се реших да дам Криси на детска. Оказва се. че не се намира толкова бързо работа с тия агенции, отнема време. Успях да намеря хубаво обяснение за търсене на работа и как да си направиш резюме, ето линка за мамите на които им предстои и им е интересно: http://www.appleone.ca/Career_Seekers/Core/Cor2_suc.pdf
Снежи, къде се загуби? Липсваш ни.
Относно таксите, H & R Block са последната фирма която бих избрала. Първата година си правихме при тях, еми от Revenue Canada не престанаха да ни звънят по телефона и на края май те свършиха цялата работа newsm78
Приятен ден от мен на всички  bouquet

# 218
привет мами Simple Smile
ей, май всички бременни ни липсва сън  Laughing аз се надявам скоро да се нормализират нещата, че безсъние е последното което ми трябва Rolling Eyes
Дензъл, ти разбра ли пола на бебчето или искаш да е изненада? Моят ултразвук за 19 г.с. е на 26 февруари и нямам търпение  Sunglasses
heureuse, дано мине и при теб скоро безсънието. За прегледа, не е късно - тук не знам по-рано от 12 седмици да правят преглед освен ако има проблеми с бременността ( пази боже )
росист, мамамаша Hug
лек ден на всички  bouquet

# 219
Привет мами!
Как сте днес?
Виждам, че данъчна треска тресе. Добре, че мъж ми си ни ги прави Simple Smile

Силви, не незнам какво ще е. Да бъда и честна, някак си няма значение за мен. Всички залагат тук на момиче, майка е за момче, пък да видим накрая..... но със сигурност е едно Simple Smile Аз само се моля да е здраво и да е добре, другото не ми е важно. Правиха ми Ултрасаунд в 20тата седмица, но нищо след това. Имам среща със сегашната докторка другата седмица, а тя ще ме насочи към израждащ доктор за последните 2 месеца. Надявам се да ми изпишат още един ултрасоунд и аз ще питам какво е. Когато ми правиха казаха,че не казват пола до 24тата седмица.... но с мъжа ми се опитахме Simple Smile

Мили мами, или по-скоро към тези, които са канили родители.
Документите заедно с поканата ги изпращате на роднините, които ги носят в Консулството, или директно там? Знам, че на място те трябва да платят, но не бях сигурна за апликейшъна и поканата.
Въобще как протича процедурата? Предстои ни след някоя и друга седмица да задвижваме този въпрос.

Лек ден на всички ви!   bouquet

# 220
Документите заедно с поканата ги изпращате на роднините, които ги носят в Консулството, или директно там? Знам, че на място те трябва да платят, но не бях сигурна за апликейшъна и поканата.
Въобще как протича процедурата? Предстои ни след някоя и друга седмица да задвижваме този въпрос.
аз пратих от тук поканата, копие от т.нар. данъчна декларация която получих от Revenue Canada, копие от документите ми за статут в канада и попълних дори апликацията от тук. на мама остана само да подпише апликацията и да плати таксата за виза в Бг. документите пратих лично на нея, а тя сама си ги подаде в канадското консулство в Бг. като ги подаваш ти казват кога да се обадиш за резултат, което е около 2 седмици и след това трябва да отидеш на място да си ги получиш.
питай ако имаш други въпроси   bouquet

# 221
Кикито,
Благодаря   bouquet

И аз така си мислех, но не бях сигурна, а само миналите по този път ще знаят по-добре Simple Smile

# 222
  • Vaudreuil Canada
Снежи, къде се загуби? Липсваш ни.
Относно таксите, H & R Block са последната фирма която бих избрала.
SweetyP не бъди толкова крайна - просто не сте имали късмет - аз съм работила 2 години към тази фирма и знам, че там има много добри специалисти - вероятно сте попаднали на по-неопитен човек. По принцип вие оторизирате фирмата да отговаря от ваше име на всички въпроси на ревеню-то, така че не е трябвало вие да се занимавате с това - освен това можете да поискате компенсации - да ви върнат парите или да получите купон за безплатна декларация следващата година - това е част от гаранционната политика на фирмата - за грешки направени от служител на фирмата естествено, защото има случаи, когато клиента не си е донесъл половината документи та тогава няма как служителя да е виновен.
А Снежи подозирам, че събира багаж както вече писа и едва ли и е до нас Simple Smile

# 223
Дензъл, моите родители вчера пратиха всички документи в консулството (с куриер). В общи линии Кикито ти е написала какво се прави, но ако искаш мога да ти дам абсолютно смляната и подробна информация на ЛС. Аз съм много подробна винаги и за всичко, тъй че съм сигурна, че мога да те улесня многократно Hug Аз лично по 100 пъти звънях на разни познати да питам за подробности (горките хора, сигурно им писна от мен). На моите родители са казали по телефона да се обадят в консулството след 2 седмици за резултата, като за паспортите не е нужно да се ходи лично, може да пратиш и куриер да ги вземе и да ти ги достави. Ама ако все пак искаш подробности, драсни и ще ти напиша Peace

# 224
Shemetке,
искахме компенсация и това което ме вбеси е че ние искахме да ни върнат парите обаче се направиха на интересни. А пък имаше и от други хора отрицателни отзиви.Писах писма до супервайзори и тн..... #2gunfireСигурно сме попаднали на някой некадърник, но логично е да не повтори човек стари грешки, а да продължи да прави нови Blush

Общи условия

Активация на акаунт