Мартенчетата растат кат' гъбки, време им е за захранване и зъбки - ТЕМА 2

• 23 372
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • В твоето съзнание...
Здравейте, момичета, как сте с бебоците? Тези дни сме много не активни 😄 Явно захранването ни отнема цялото внимание 🤭

Искам да ви попитам, дали някоя от вас използва столче за кола JOIE I-SPIN SAFE?
Не намирам много ревюта за него, но е минало шведския тест.
Колебая се между него и AXKID ONE 2.

Ние вчера бяхме на консултация и педиатърка ни отряза за започване на захранването, каза да го чакам да навърши 6м. А аз така се бях надъхала...

Тази марка на мен ми беше неизвестна, докато не ни подариха такава люлка и тогава една приятелка ми обясни, че че всъщност били доста ок.
Определено столчето изглежда много добре, а това че се върти е незаменимо. Ние сме с въртящо на Britax и ми е супер удобно. На това полегналото положение изглежда дори по-добро от нашето. Само бих посъветвала да го пробвате в колата преди да го вземете... Ние не го направихме, че столчето дойде като подарък и сега малко съжалявам. Не, че не съм доволна, ама може би друго щеше да пасне една идея по-добре в колата ни.

# 106
Ние вчера ходихме да направим ротарикс  ваксината, че я бяхме отложили. Е направихме я, даже и Синфлорикс ни сложиха и остава още една само. Мина деня добре, само сутринта ми плака, после поспа доволно. Сега вече мога да си отдъхна, защото цяла седмица ограничавам контактите заради ваксината, а приятели, роднини искат да го виждат, а аз не смея. Но те си ходят насам натам, на море и после да ми дойдат в нас, а едните приятели много си ги обичам, вярно един път в годината идват, ама дъщеря им болна и аз да го водя.... не ме питайте как устисквам тези дни... Със захранването вървим бавно. Давала съм само картоф, морков, тиква и пюре картоф и моркови. Чудя се вече да вземем столче за хранене поне за малко да седи в него за да ми е по-удобно да му давам пюрето. Иначе онзи ден му дадох половин бурканче морков, хапва уж, сега да успея и на цяло да мина. Но не посмях да не дойде много изведнъж и то дните  около ваксините. Иначе навършихме пет месеца. Бабите само мрънкат да го слагаме вече в летният кош на количката за да може да си гледа. Вярно, че всичко му е интересно, но незнам дали не е рано, питах педиатърката, каза че ако е по легнало както е в кошницата за кола няма проблем.

# 107
Aria Mia, ние също не бяхме чували марката, но направих подреждане на столчета за кола в ADAC (извършват тестове за сигурност на превозни средства) и ми излезе най-напред. Потърсих в България къде се продават и видях, че ги имаше намалени в БГХлапета, но на място в магазина продавач-консултантът каза на ММ, че ги нямало налични дори при производителя. Поради тази причина се спряхме на другото столче от тази марка - Joie i-Spin 360 0-18 кг, което също е много добро. В ADAC е с обща оценка 1.8, а ако се гледа само категорията сигурност е 1.7. По мое мнение съотношението цена-качество е много добро. В магазина промоцията е до 31.08. Една приятелка си купи същото. Иначе преди да се спрем на Joie много исках да вземем Britax Romer SwingFix M I-Size. Все още не сме пътували и не мога да кажа дали ѝ е удобно на девойката.

При нас вчерашния ден беше крив. Сутринта не си изяде млякото, остана голямо количество. На обяд изпадна в истерия - рев, рев, така не е била от много отдавна. Не мога да смогна да ѝ сглобя пюрето, което така или иначе отиде в боклука, защото хапна само една лъжичка. Успокои се с млякото. Привечер също на няколко пъти приплаква. Така и не успяхме да разгададем причината. Забелязвам от няколко дни, че сякаш повече време будува. Опитвам да я слагам на втория час да спи, но тя започва да се върти, да си играе, като усети, че ѝ се спи, заспива.

funn, със столче за хранене е най-удобно да захранваш. Моята девойка вече много ми тежи и столчето ми е незаменим помощник. Относно "летния" кош можете да си го сложите, а да е или в хоризонтална позиция, или да вдигнете до 45 градуса. На нас ортопедката още на 4 месеца и половина ни каза, че може да сменим "зимния" с "летния" кош като я вдигаме до 45 градуса. "Летният" кош е по-открит и ще може да си гледа.

# 108
  • В твоето съзнание...
Funn, аз не знам как сте издържали в коша за новородено до сега в тези жеги. Аз минах на летен и даже на лятна количка около 3м, но имах пълно легнало. Сега вече започвам да го повдигам по малко, защото педиатърката каза, че е време да посяда. Той тамън навърши 5м. Но от ортопед и аз знам, че след 4ти месец спокойно може на 45 градуса да си седи. Аз си ползвам много стола за хранене, а даже не сме почнали със захранването. Слагам го там да гледа, сега го слагам да упражнява седенето... Та според мен със сигурност ви е време за смяна.

Ev, да не би да избива зъбче? Знам че тогава се мусят на храненето.

# 109
Aria Mia, и аз се бях спряла на него, след като попаднах на една класация от Деца на Борда. Направих поръчка от Bghlapeta, но се свързаха с мен със същото обяснение, че го няма никъде. Намерих само модела, който е 360. Явно наистина ги няма никъде, дълго мислих и накрая купихме Spin 360, също намален. И аз като Ev мисля, че цената е супер, предвид функциите и оценката  в ADAC. Все още не сме го инсталирали, но възнамеряваме да го сложим в другата кола от следващата седмица и ще споделя повече.

# 110
Благодаря много за отговорите, момичета!
Направих поръчка преди малко и се надявам вече да е налично столчето.
И аз разбрах за него от препоръките на "Деца на борда".
Преди колко време го поръчахте вие и не беше налично?

Funn, първа или втора доза на ротарикс ваксината сложихте?
И ние искахме да я сложим преди няколко седмици, но нашата педиатърка каза, че сме изпуснали срока и вече е късно.

# 111
Аria Mia, втората доза сложихме и да наистина има срок. Това беше последната ни възможност да я сложим. Иначе до сега изкарахме със "зимния" кош, защото излизахме сутрин рано и вечер като разхлади навън. Иначе наистина нямаше да можем да искараме толкова 😀

# 112
march23, двете долни зъбчета вече избиха, но явно продължава да ѝ е неспокойно. Напоследък е голяма борба с храненето. Преди си кротуваше, а сега не може да стои на едно място - ръкомаха, крака вири, извива се, пълна програма, а аз вир вода ставам, докато се опитвам да я успокоя Grinning

Aria Mia, да, на сайта го дава налично, но ММ като отиде на място да купува му обясниха, че го няма. В сайта им е написано, че не гарантират изрично наличността на стоката. Пиша това, за да го имаш предвид. Дано все пак имаш късмет!

# 113
Благодаря!
Вероятно не е налично ... до утре ще знам.

# 114
При нас също е голяма борба с храненето.. Иска да яде, отваря уста, но не се спира на едно място. Тя и всичко около нея става мармалад, а преди си ядеше най-спокойно. Пея песни, играя театър, дрънкам с играчки и се моля това да е период, защото ми се плаче като дойде време за хранене Grinning

# 115
V.P., според мен се дължи на това, че светът около тях им става все по-интересен, придобиват нови умения и един вид не могат да стоят на едно място и трябва непрекъснато да се движат. Grinning Ние да му мислим, на тях си им е добре Stuck Out Tongue Winking Eye

# 116
А как спят бебетата ви? Денем и нощем? Моето момче се буди много лесно и вече съм изцедена.

# 117
So close, на колко дремки е? Има ли нощни хранения? Със захранването добре ли вървите? Оставяш ли го сам да заспива или го приспиваш? Калина утре прави 6 месеца и от един месец е на 3 дремки като през деня да кажем първите две дремки са по около час и половина, а последната 40-50 минути. През нощта се буди, но и си заспива. Има моменти, в които като тази сутрин в 5, не успя да се приспи сама. Забелязала съм, че като има газове в коремчето така ѝ се получава.

# 118
So close, Нашият Петърчо ще стане на 7 месеца в понеделник и още се буди нощем за хранене 🤷‍♂️ аз си взех мелатонин. Определено ми помага с качеството на без друго накъсания сън, но поне вече се буди само два пъти 🙈

А как спят бебетата ви? Денем и нощем? Моето момче се буди много лесно и вече съм изцедена.

# 119
  • В твоето съзнание...
Виктор не може да мине на три дремки, защото трудно прави дългите. Рвално прави дълга дрямка ако аз съм до него да му бая и да го доприспя, пък и не винаги става.
Та в общия случай има 4 на ден. Вечер ляга между 21 и 22ч... Преди спеше до към 7:30, последните дни става в 6:30.
Мисля си, че е дошъл моментът да опитвам да го слагам по-рано да спи и съответно да мине вече все пак на три дремки... Но сега отиваме на море и едва ли ще се случи баш там.
Буди си се два пъти на нощ да яде. Мислех си дали не е по навик, но детето си суче доста, така че предполагам си е гладен, затова и не съм се опитвала да махам хранения.

Като цяло никак не ми се получава да имаме режим и предвидимост. Тамън си помисля, че няколко дни поне храненето ни се случва в еднакви часове и хоп нещо се сменя.
Аз се чудех дали мога да пия мвшатонин като кърмя, но все забравям да проверя във фейсбук групата за кърмене.

Иначе сега се учи да си слага и маха биберона сам и вечер така се приспива. Напоследък само маймунджулъци се учи да прави.

Общи условия

Активация на акаунт