Мартенчетата растат кат' гъбки, време им е за захранване и зъбки - ТЕМА 2

• 23 091
  • 743
  •   2
Отговори
# 90
Kityty, много хубаво, че е харесала картофчето! Не сложи ли малко АМ за вкус и протеини? Моята педиатърка прешоръчва и слагам малко да втечня, а и става по-вкусно.
Малката е на кърма, но нямам сили да се изцеждам за да слагам в пюретата. А и като приключи с пюрето я изчаквям малко и и давам да суче така или иначе.
Иначе мисля да добавям по малко зехтин или кокосово масло.

# 91
Ясно. И аз кърмя, но си купих малко адаптирано мляко за пюретата и си правя разтвори по 30 мл за подправяне на пюренцата. Иначе и моя педиатър каза да слагам съвсем малко краве масло, някои го включват по-късно.

# 92
Kityty, много хубаво, че е харесала картофчето! Не сложи ли малко АМ за вкус и протеини? Моята педиатърка прешоръчва и слагам малко да втечня, а и става по-вкусно.
Малката е на кърма, но нямам сили да се изцеждам за да слагам в пюретата. А и като приключи с пюрето я изчаквям малко и и давам да суче така или иначе.
Иначе мисля да добавям по малко зехтин или кокосово масло.
За кокосовото масло може би е добре да си помислите. Наситена мазнина е, приравнява се с тези от животински произход.
Току що прочетох много възторжено статия от някаква майка как е "сатурирана" и от полезните. Докато всички останали, неспециализирани за бебета статии казват обратното.
Мисля, че всички съвременно достъпни екзотики, от нетипични за нашия регион растения/животни, е по-добре да се отложат за по-късна възраст на детето.

# 93
Докато не заменим изцяло 1 хранене със зеленчуково пюре няма да добавям мазнина, защото ще я дохранвам с кърма.
И аз имам кутия адаптирано мляко, но немисля да добавям от него към пюрето. Нека детето свикне с различните вкусове, все пак, така стилмулираме развитието му.
А за статийте и за мнението на останалите, винаги има едни "за" и едни "против", така че всеки споделя своя опит и си преценява кое е добре за неговото дете.

# 94
За кокосовото масло, пак в уебинара на Ирина Владимирова, спомена че не се препоръчва, защото няма DHA, а всъщност чрез тази DHA мазнина, мозъкът расте. Поне аз така разбрах де, че трябва да се наблегне на животински мазнини.

# 95
Даа, точно това беше, сега като го видях Плами, че се сетих. Когато дойдоха преди 2 месеца родителите ми майка се пооцъкли като ме видя да добавям зехтин, казах и че е важно за мозъка и тогава остана шега между нас, че сигурно за това не съм като тях с татко - родени математици, просто от хората които обожават математика - а аз съм по-скоро по езиците (нали щото не е скагала мазнина 😄😄) това естествено е само ШЕГА - в ам мисля че си има добавени ДХА.

За кокосовото масло, пак в уебинара на Ирина Владимирова, спомена че не се препоръчва, защото няма DHA, а всъщност чрез тази DHA мазнина, мозъкът расте. Поне аз така разбрах де, че трябва да се наблегне на животински мазнини.

# 96
  • В твоето съзнание...
Ох, голям филм ми е това захранване, а още не сме почнали. Аз бях попадала на информация, че е добре да се ползва зехтин или гхи. Сигурно ще взема гхи, някак си ми се струва по приятно. Зехтинът си има дъх, както и кокосовото масло. Аз преди доста си готвех с кокосово масло, но истината е, че има леко сладникав послевкус.
Във вторник сме на консултация и тръпна в очакване да видя, какво ще ме посъветват там. Пък и не сме го мерили от повече от месец, чудно ми е колко се е издължил. Вече ми е много трудно да го премятам от едната гърда на другата при нощните кърмения, когато гледам да не го разбуждам.
Расте си като гъбка и всеки ден има нещо ново интересно.

Люси, как е при вас с яслата, сподели нещо любопитно от там Simple Smile))

# 97
Юхууу, от днес нашата девойка има две зъбчета! Blush Тези 3-4 дни нещо не ядеше добре, все оставаше немалко количество АМ и аз се чудих защо. Тази вечер реших да ѝ преровя из устата да не би нещо да се е появило и воаля Grinning Седим с баща ѝ около нея и щастливо се смеем. Тя ни гледа и също се смее!
Растат децата ни като гъбки Hug

# 98
Честити зъбки, Ev!
Да ви е здравя зайката 🤣

Беше ли неспокойна? Моят джентълмен много хлипаше, когато му избиваха.

# 99
Честити зъбчета ❤️❤️
Снощи Петърчо вдигна лека температура и си помислих, че може и някой зъбче да е ... нооо не би.
Яслата - определено от петък следобед до следващата сряда сутрин забравя, защото в сряда следобед когато го вземем е един ошашавен такъв. В четвъртък след ясла по-бързо превключване на усмивки и театрални погледи. И то петък му е последен ден 😄
Установих ме че всеки ден след ясла се прибира научил нещо- явно от гледане на по-големите дечица прихваща - различни звуци, движения - буквално за един ден започна да се изправя на коленца (не знам как да го нарека - сгъва коленца под корема и вирва дупето във въздуха),
Продължава да се храни добре - яслата работи с външна кухня и им носят манджички - не знам за кое хранене каква е нормата , но наш шишко изяжда на обяд около 200 грама и следобед също - приемам го за добър знак.
Понякога в рипортите пише даже точно на какво са играли - кубчета, телефончета, нещо с вода бяха правили единия ден.
Все още е влюбен в учителката Еви 😄 Хелена е по-млада, (то Еви ако е 25тина годишна Хелена да е на 20🙈) Та Хелена нещо не го е грабнала явно.
И така- три седмици минаха като миг. За сега изглежда по-скоро добре отколкото по-скоро зле на ясла , дано и занапред да е така.

# 100
So close, беше по-ревлива преди седмица, но иначе си беше в настроение. Направо не се спира да се търкаля, да си говори на нейния си език или да си се смее. И вие ли сте с две зъбчета?

# 101
Момичета, имам проблем. Никола не иска да яде от нито едно пюре - пробвах го с тиква, сладък картоф, картоф... Гади му се, почва да се мръщи, да плаче.. какво да пробвам, дайте някой изпитан метод?

# 102
  • Sofia
Момичета, имам проблем. Никола не иска да яде от нито едно пюре - пробвах го с тиква, сладък картоф, картоф... Гади му се, почва да се мръщи, да плаче.. какво да пробвам, дайте някой изпитан метод?

Нашата педиатърка за това ме накара да почна с млечна каша на марката, на която давам АМ. С цел да свикне с лъжицата и вкуса да е близък. Много хора НЕ съветват за такова захранване, но за сега сме на половин порция, а захранвам три дни само..
Самата аз имах вътрешна борба много дълго .. дали да я послушам.. но сега не съжалявам.

# 103
  • В твоето съзнание...

На кърма или на АМ е в момента?
Аз бих пробвала да давам пюрето разредено с повечко АМ/кърма. Винаги съществува опцията просто да не е готов още... Може са опиташ да му предложиш парченца, да видиш на тях как ще реагира.

# 104
Здравейте, момичета, как сте с бебоците? Тези дни сме много не активни 😄 Явно захранването ни отнема цялото внимание 🤭

Искам да ви попитам, дали някоя от вас използва столче за кола JOIE I-SPIN SAFE?
Не намирам много ревюта за него, но е минало шведския тест.
Колебая се между него и AXKID ONE 2.

Общи условия

Активация на акаунт