На море в Гърция 2023 - IV

• 52 103
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Дами мен май ще ми се отвори възможност за преди началото на учебната година да мръднем на някъде, обаче този път искам по-наблизо и да няма ферибот инак, веднага бих се метнала на някой  остров ама този път ще се наложи да е по-скромно.
Не сме ходили в северната Гърция никъде освен на Тасос. Има ли хубави плажове, които ви харесват в района на Кавала примерно, да речем между Кавала и Керамоти, без Керамоти него сме го виждали, ама може и след него ако има нещо приятно.
За мен хубав плаж е да има голяма свободна зона, не ходим по бийч барове искам да си бодна мойто чадърче и да се скрия под него.
Също ако взема апартамент в Кавала, зор ли ще е с трафика в града?
Или пък да гелдам нещо по ръкавите. На Касандра не сме ходили въобще и вчера разглеждах по на юг Палиури и Певкохори.
Във всички случаи ме притеснява да не е твърде пренаселено.

# 541
Аз лично много харесвам Ситония и за мен този ръкав е много подценен заради това, че е близо и че е посещаван, но може да се видят много красоти. Обикаляла съм го няколко пъти и самият път е страшно живописен и има много места, на които можеш да спреш и да се насладиш на страхотни гледки. За широка ивица там се сещам веднага за Торони, стига да не държите пясъкът да е като брашно.

И скоро писахме за Касандра, там пък плажът Криопиги е такъв, голям, пясъчен, свободен. Има и на юг хубави плажове.

За Кавала не мога да помогна, на мен това градче ми е голяма любов, но никога не съм ходила на море там.

# 542
  • София
За мен такова място е Кумица на Атон - ходихме в началото на септември 2019 г. и беше супер спокойно, почти нямаше хора. Голям натурален плаж. Ако ви стане твърде диво, в Неа Рода също е добре.
В Кавала трафикът е кошмарен.

# 543
  • Там където
За мен такова място е Кумица на Атон - ходихме в началото на септември 2019 г. и беше супер спокойно, почти нямаше хора. Голям натурален плаж. Ако ви стане твърде диво, в Неа Рода също е добре.
В Кавала трафикът е кошмарен.

+1 и от мен за Кумица Simple Smile Бяхме юли миналата година в района и от Йерисис до оградата на Атон този плаж ми беше фаворит! Малко като на "Плажът" с Леоардо ди Каприо ми приличаше ...хахахаха

# 544
Mosquita Ситония сме я обиколили почти цялата. Не сме били само в района на Вурвуру.
Кавала много ми харесва, ходила съм два пъти на разходка, обаче беше извън сезона и не съм обръщала внимание на трафика в града. Той ме тревожи, да не е твърде натоварен в сезона инак бих се настанила в града и от там да обикаляме по бреговата ивица напред -назад.
миленка_д ще погледа Кумица

# 545
Заблудих се, понеже писа, че не сте били никъде в Северна Гърция. Simple Smile
Кавала съм я обхождала с кола през септември, ми беше си един малък, а на места и голям кошмар Grinning

# 546
Заблудих се, понеже писа, че не сте били никъде в Северна Гърция. Simple Smile
Кавала съм я обхождала с кола през септември, ми беше си един малък, а на места и голям кошмар Grinning
Кавала отпада значи като място за настаняване, ама пък ако има хубави плажове на около ще разгледам в околностите.

# 547
В Кавала ако е кошмар трафика, какво да кажем за Солун или Атина ? Simple Smile

# 548
В Атина не съм била, в Солун е гаден, но в Кавала с тези малки и често стръмни улички е отвратително за  каране, когато има и доста коли. Определено предпочитам да се мъча в Солун.

# 549
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В Атина не съм била, в Солун е гаден, но в Кавала с тези малки и често стръмни улички е отвратително за  каране, когато има и доста коли. Определено предпочитам да се мъча в Солун.
В Солун поне има широки булеварди.

# 550
  • София

В Атина не съм карала кола, но трафикът е нормално натоварен за голям европейски град.
В Солун също си е натоварено, но има по-адекватна инфраструктура от Кавала, където пък цареше пълен хаос - всеки спрял където свари на аварийни - на първа, на втора и даже на трета линия, хора пресичат навсякъде, а улиците са тесни и с големи наклони. Мъжът ми каза повече да не го карам да шофира там (за центъра става въпрос), а си е водач със стабилен опит и за друго място не си спомням да се е оплаквал така.

# 551
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

В Атина не съм карала кола, но трафикът е нормално натоварен за голям европейски град.
В Солун също си е натоварено, но има по-адекватна инфраструктура от Кавала, където пък цареше пълен хаос - всеки спрял където свари на аварийни - на първа, на втора и даже на трета линия, хора пресичат навсякъде, а улиците са тесни и с големи наклони. Мъжът ми каза повече да не го карам да шофира там (за центъра става въпрос), а си е водач със стабилен опит и за друго място не си спомням да се е оплаквал така.
Значи в Кавала е като в Созопол Grinning

# 552
  • София
Вярно си е приключение шофирането в Кавала😃пролетта спахме в хотел на централният им булевард, голяма забава е със сутрешното кафе - рейсове, коли, моторетки в надпревара кой колко нарушения ще направи 🙄 знаци, пешеходни пътеки никой не ги отбелязва дори. Но пък за 5 дни само веднъж се чукнаха леко, явно са си свикнали.
За почти отвесните улички от високата част надолу да не отварям дума, че още ме втриса като се сетя.

# 553
A нужен ли е големият талон на колата? Че различна информация чета на различни места.

# 554
  • София
A нужен ли е големият талон на колата? Че различна информация чета на различни места.
Ако нямате от новите талони, които са като книжка, трябва да носите големия.

Общи условия

Активация на акаунт