На море в Гърция 2023 - IV

• 52 102
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
anbibian,
може да погледнете района на Ксанти. Градчето е спокойно, с известен ориенталски колорит, но всичко необходимо. На плаж можете да ходите и от двете страни на езерото Вистонида - Миродато/Еродиос и Фанари/Ароги, да разгледате кацналия във водата манастир "Св. Никола" и т.н.
За мен около Кавала няма хубави плажове по мой вкус, т.е. предпочитам го за градски туризъм. Със съображенията за шофирането съм съгласна, въпреки че имаме голям опит със Солун, Атина и др. места в Гърция.

hoaxy,
информацията на 1-ва стр. може да я ползвате смело, тя е събирана и проверена с години специално за вас. (В случая пише същото, което и Йованка е отговорила.)

# 556
Здравейте, бихте ли споделила как е времето в Лефкада края на септември, подходящо ли е за плаж, топла ли е водата? Не съм ходила там, а пък една оферта страшно ме изкушава, но ме възпира единствено фактът, че е остров и че месец септември може да поднесе изненади.

# 557
Може ли да кажете в Керамоти има ли много комари?Благодаря

# 558
  • here and now
Има да, носете си репеленти.

# 559
Може ли да кажете в Керамоти има ли много комари?Благодаря

Комарите са като> Дунавските , но с по гръцки привкус Wink

# 560
  • Стара Загора
Здравейте, последно ще закрием летния сезон с почивка до Закинтос. Резервирах от 5 до 13 ти септември в Лимни Кери.Чудех се има ли смисъл да резервирам ферибот предварително или на място?В сутрешните часове ще сме там.

# 561
Не, няма нужда.

# 562
Май и спрейовете няма да помогнат😂Ужас !Благодаря за инфото🙂

# 563
Здравейте! Резервирах от събота няколко нощувки във Фанари, да закрием сезона, а и там не сме били. Сега мъжът ми спомена, че май още имало пожари. Знаете ли нещо? Безопасно ли ще е да се пътува?

# 564
Като казахте комари, тук на Евия няма кьорав комар, сега покрай вашите разговори се сетих за тях, иначе даже не съм вадила спрея от багажа.

Странно се развива връзката ни с Евия Grinning В началото като дойдох, бях - хм. Колкото повече време прекарваме и с разходките из острова, все повече го намирам за очарователен. Много един такъв див остров изглежда, по нищо не би предположила, че това е вторият по големина остров. В подкрепа онзи ден вечерта като се прибирахме, видяхме диво прасе Joy
Стига човек да не копнее за пясъчни плажове и повече джамбуре, Евия ми изглежда едно чудесно място за почивка далеч от тълпите.

# 565
Здравейте, мястото за спане е в Елиа Никитис. Плажовете по снимки са точно по вкуса ми, малки и не пренаселени. Хапване в Никити на 10мин с кола. 6 - 12 Септември
Според вас добър вариант ли е ?

# 566
Здравейте, със съпруга ми сме запазили почивка за Корфу през агенция, но с наш транспорт за хотел Messonghi Beach - някой има ли отзиви за него, агентът ни го препоръча и каза, че хората са доволни. Имате ли представа колко е пътя с ферибота от Игуменица и колко струва. Също за границата - освен лични карти, нещо друго трябва ли ни?

# 567
Здравейте! Предстои ни почивка в Керамоти. Интересува ме колко време продължава пътуване с ферибота до Тасос? И ако може препоръки за хубави местенца за хапване , благодаря предварително!

# 568
  • СОФИЯ
Здравейте, със съпруга ми сме запазили почивка за Корфу през агенция, но с наш транспорт за хотел Messonghi Beach - някой има ли отзиви за него, агентът ни го препоръча и каза, че хората са доволни. Имате ли представа колко е пътя с ферибота от Игуменица и колко струва. Също за границата - освен лични карти, нещо друго трябва ли ни?
За ферибот нямам актуална иф.
Бях с дъщеря ми в този хотел преди повече от 5 г. за кратък престой, пътувахме със самолет. Ол инклузив се води. Храната съответно е не достатъчно добра, но много. Напитките в пакета също за нищо не стават. Разредена бира, виното съвсем кисело. НО, тип мини Дюни. Всяка вечер някакви групови забавления, с разлика че са пред хотела, а не някъде отстрани. На дъщеря ми в тази тийн възраст много й хареса, аз полудях за 4 нощувки. Завършват и с танц и песен на хотела, та съвсем. Стаите с изглед море търпят това. Тези с изглед градина търпят сцената на френската част, до която уж няма право на достъп, още по-голяма дандания. Чадъри и шезлонги се заплащат отделно. Двете пързалки в басейна също. Коктейлите са само цветни. Освен за снимка за друго не стават.

# 569
Фериботът до столицата Керкира е 1.30 ч., а до Лефкими - 50 минути, като Месонги е приблизително на равно разстояние от двете, та вземете който предпочитате. Съответно до Керкира е и по-скъп, но пък онлайн има намаления. www.ferryhopper.com за разписанията и цените.
За границата какво ви трябва като документи за кола и деца - пише на 1-ва стр., иначе за вас лични карти са достатъчни.

Huliganka, 30-40 минути пътува фериботът от Керамоти до Тасос.

Общи условия

Активация на акаунт