1-ва АЕГ - тема 5

• 81 596
  • 700
  •   1
Отговори
# 480
Аз също нямам против да бъдат санкционирани за неизвинени отсъствия. При моя син успехът от 5,80 се намали на 5, 50. Класната му дава декларация за получаване на стипендия, но в деня, когато ги раздават на него и негова съученичка със същия успех 5,50 казват, че е необходимо да имат 5, 60. Поинтересувах се за информация и намерих единствено на сайта на училището, не и в школо. Там пише, че стипендия се получава при минимум 5, 50. Децата са питали и класната, която казала, че пише 5, 60. Но къде го пише аз лично не намирам. А и да го пише си противоречи с написаното на сайта.
И не е до  тези 140 лв., а въпросът е принципен. Затова питах ако някой е запознат с минималния бал, необходимо за стипендия.

# 481
  • София-Младост
Ето тук са качени правилата, другото са свободни съчинения.
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0% … D%D1%82%D0%B8-230

# 482
Точно това намирам и аз, но не разбирам мен ли визирате със свободните съчинения. Благодаря за включването!
Ето тук са качени правилата, другото са свободни съчинения.
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0% … D%D1%82%D0%B8-230

# 483
Аз пък съм против за закъснения например да се намалява стипендията. Разбирам, ако системно и умишлено се закъснява, но в крайна сметка много деца ползват градски транспорт до училището, а всички знаем колко е редовен. Да се абсолютизира нещо е също толкова вредно, колкото и да се омаловажава. А нека все пак се наблегне и на качеството на обучението, не само да се изчисляват отсъствия, присъствия и разни други измислици

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 03:20 от jennyb

# 484
А за една забележка да нямаш право на стипендия, това нормално ли е?
Стипендията е изначално за постигнат отличен успех.

# 485
  • София-Младост
Ng new визирах този, който ви е казал другото.
За радост (и малко съжаление) отличните ученици в тези гимназии са много и се опитват да ги отсяват. В случая обаче не знам до колко  е правилно и както попита баша на РС директора нужно ли е такива казармени методи...отговорът беше, че работело и искат да стимулират изрядните или нещо подобно беше. Как точно, не стана ясно, освен че вероятно тези които получават, взимат малко повече. Не знам, трудно ми е да преценя, синът ми не взима така или иначе в момента. Според директора са намалели закъсненията.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 07:58 от Ала-Бала

# 486
  • София
Някой може ли да каже нещо за Коледния концерт? Разбрах, че ще е в салона, ще има кутии за дарение, но не знам - идват ли родители, има ли място... Също за Коледния базар в училище.

# 487
Искам да попитам - има ли шанс да се сменят учителите по български и математика в следващите години. Или е практика - с какъвто учител започнат, с него карат до края? Просто такава къса клечка сме изтеглили - че положението става плачевно. А са само девети клас.

# 488
MamaIlko, би ли споделила в лично съобщение кои са?

# 489
  • София
След 8 клас постоянно се сменят учители и класни ръководители, при някои класове всяка година са с нови. Това също не е ок, но...Rolling Eyes
Ако е нетърпимо положението трябва разговор с директора, той реагира бързо по мои наблюдения. Зависи и какъв е проблемът, но ако е комуникационен, могат да се подобрят нещата с негово съдействие.

# 490
По математика миналата година е имало среща - ефекта е нулев. Резултата е - отрицателно отношение към класовете, които се оплакаха. По БЕЛ - все още се опитвам да осъществя връзка със самия преподавател, засега само чакам. Как мога да намеря начин да се свържа с даден преподавател, ако не ми отговаря в Шоколо. Има ли някъде разписани примени часове?

# 491
MamaIlko, не може ли да се поискат контакти от класния?

# 492
Със съобщенията в Школо бъдете по-предпазливи така да кажем, че да не стане като случката в НПМГ.

# 493
MamaIlko, не може ли да се поискат контакти от класния?
Класната ни е заместваща - хич си няма и на идея какво как е в училище.

# 494
  • sofia
А какви са по-общо казано проблемите по МАТ и БЕЛ

Общи условия

Активация на акаунт