Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 056
  • 533
  •   1
Отговори
# 165
  • пустинята Гоби
Какво проучване, какви пет лева? Средата, семейството, тези неща се виждат от 100 километра. Варненка среща софиянец, пуснах сълза. Хората се женят на другия край на света. Кой бърза да се жени без да познава човека отсреща, без да познава семейството му или средата?

# 166
  • SF
О, ще се учудиш, колко много хора го правят.
Значи, за тебе това няма значение, ок.
Можеше по-елегантно да ни поднесеш мнението си.

# 167
В крайна сметка, всеки си шета на акъла. Който няма време и желание да опознава хората, с които се сродява, после да не реве.

# 168
Не се виждат от сто километра. Ако се опасяваш от фамилна обремененост, за каквато се говори тук, трябва сериозно проучване.  
 А ако ще се дисквалифицира потенциален партньор по белези като "Майка му е проста и досадна, а баща му -  строител и кара потрошен автомобил", трябва да имаш  увереността, че разполагаш с достатъчен брой потенциално поне толкова добри  кандидати, лишени от въпросния негатив,  и да предлагаш безукорен "джинс"., че да минеш пък ти под цедката.

На практика хората се влюбват един в друг и ги пренебрегват тия неща, и това е най-добре,  защото ако почнат да отмятат  недостатъците на предходните поколения, всеки ще си стои сам.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 12:54 от Iris04

# 169
  • София
Е, не, после идват в бг мамма, да четем безумни казуси с родата.

# 170
  • SF
Ама те и тези, които инвестират време в опознаване, после пак може да реват. А тези, които няма как да проучват, защото са срещнали любовта на другия край на света и то е ясно, че са различни, може пък да тържествуват! Има прекрасни примери за успешни смесени бракове, има и примери за съседски деца, израстнали пред очите си, които са се пребили и намразили завинаги. Знаете за големи хулиганчета, "лекарски син!", и за по-обикновени деца, които се взимат в ръце и продължават напред като по учебник.

# 171
Е, не, после идват в бг мамма, да четем безумни казуси с родата.

Да, но милото не е виновно, той е друг човек и е раснал сам от 12 годишен. От него обикновено оплаквания няма, а и да има, при предложения за раздяла авторката се сърди и ни нарича лоши хора.

То е и тъпо да се разделиш заради родата.

# 172
  • Sofia
Шансовете да срещна перфектен, красив, умен, образован, работлив, добър мъж, който е син на алкохолик или насилник, клонят към нула, така че няма смисъл да го мисля този вариант.
Е, стигнахме нови висини... Сега пък е съвсем невъзможно, според някои, от калпав родител/-и да се пръкне качествен индивид. Ами, съжалявам, но категорично не мога да се съглася. Примери – колкото щеш.

Аз сигурно не ставам грам за невеста, баща алкохолик, майка с МС, направо кръст и това е 😃
Къде си тръгнала даже да се обаждаш? Grinning Да не си посмяла да омотаваш някой "Мамин златен", с потекло и ранг, носител на брилянтни гени, че мама ще трябва рязко да се намеси. Така, де, няма да остави "детенцето" да пада под нивото си и да я излага с избора си.

Беше много работлив, умен и схватлив. Вършеше домакинска работа наравно с мен, посрещаше ме с вечеря на масата, измит под и изпрани дрехи. Много ми помогна с ремонта на апартамента. Държеше на думата си.
Но с тези роднини, посочени по-горе, още повече кака да нощува у нас по време на семестъра за 20 дни, детето ѝ да лекувам безплатно, да си позволява да звъни, когато си иска вкл и в 22часа, защото то кашляло (все едно му е баща??), много ми стана и да се връща при сестричката да се гушкат. Той я защитаваше - било му жал да дава пари за квартира (учеше в моя град). А аз живея в двустаен апартамент и не съм длъжна да я приемам. Още повече, когато дойдоха двамата в моя град, за да се записва в университета, ТЯ не му даваше да остане при мен... Били отишли заедно... Естествено че остана, а тя се прибра, но тази обида не я забравих. И после същата мърла само няколко месеца по-късно ме търси за услуги. Никога.
Не ми трябва партньор, патологично привързан към роднините си. Особено когато не получава нищо от тях, а трябва само да дава. Даже и чрез мен.
Баща му не беше алкохолик, а насилник. Мисля, че не ги бие, но крещи непрекъснато, обижда ги и всички живеят в страх, дишат едва-едва. Когато се разхождахме, ми правеше впечатление, че няколко пъти се скара с непознати хора - сервитьорът, че му забавил нещо, дядото в автобуса. Очевидно го е попил. С мен се държеше добре и много ме слушаше, но до кога....
Очевидно е насилник като баща си.
Човекът, който си избрала, просто не е бил читав. Не са виновни роднините – природата ни е устроила така, че да се възползваме за своя облага, когато отсреща ни дават наготово. Звучи ужасно, но е просто факт. Много лесно е било досадната сестра да бъде поставена на място от приятеля ти, ако не са били налице неговите погрешни схващания за отношенията между хората. Но нали именно за това говорим в темата – гледа се какъв е характерът на човека, до най-малкия детайл, и се съди единствено по това. Твоят бивш просто е бил кофти човек, ама за това не са виновни никакви джинсове. Достатъчно голям и разумен е бил, за да прецени кое е правилно, и кое – не.

# 173
  • пустинята Гоби
Лекарски син нищо не значи, има големи простаци, които са лекари. И лекарите си подбираме, както се казва.

Никой не проучва рода на другия до десето коляно. Каквото разбереш докато сте гаджета, това е. Не мисля, че е малко, но разбира се гаранции за добър живот няма.

# 174
Може да реват, разбира се, но поне ще знаят, че са направили опит да бъдат малко по-адекватни при взимането да толкова важно решение. Ако се разровиш малко, няма как да пропуснеш големи проблеми като зависимости, насилие, токсичност, безразличие между членовете на семейството. Мен тези неща ме вълнуват най-много, финансовият статус не ми е сред приоритетите. Важно ми е дали са добри хора, емпатични, възпитани, разбрани, осъзнати.
Ама те и тези, които инвестират време в опознаване, после пак може да реват. А тези, които няма как да проучват, защото са срещнали любовта на другия край на света и то е ясно, че са различни, може пък да тържествуват! Има прекрасни примери за успешни смесени бракове, има и примери за съседски деца, израстнали пред очите си, които са се пребили и намразили завинаги. Знаете за големи хулиганчета, "лекарски син!", и за по-обикновени деца, които се взимат в ръце и продължават напред като по учебник.

# 175
  • София
Тя и Бети Махмуди тъй.
Но да не изпадаме в такива крайности.

Чужбинските бракове си остават не масов случай, както и самородните диаманти в калта. Тъй мисля аз.

# 176
Ем аз чужденец си взех, но преди това прекарах цял месец на гости у майка му и поопознах най-близките 20тина роднини, че и те мен. Като има мераци, има и начини.

# 177
  • пустинята Гоби
И от другия край на света може да опознаеш семейството на любимия. Аз съм се виждала с родата на мъжа на сестрата на моя приятелка (последния да затвори вратата). Хората са идвали нееднократно в България преди още да има сключен брак и деца. Не живеят в Европа да поясня и не са милионери, хора с нормални доходи, които искат да дойдат в родината на кандидат снахата, да се запознаят със семейството, приятелите. Понякога не може да се запознаеш с всички, ама поне с някой може, хората вече свободно да пътуват.

# 178
Майка ми и баща ми се женят на третия месец познанство. Никой.не е бил и виждал родителите на другия. Заедно са над 50; години, имат две деца и пет внучета.

# 179
Застраховка никаква в живота няма. Обаче малко практичност от време на време, не е излишна. Разбира се, че винаги ще има някакви супер изключения, които са се оказали успешни независимо от обстоятелствата. Но няма нужда всеки път да мижим, стискаме палци и да се надяваме на тях.
София и Варна не са на Марс и Луната. Все преди да кажеш Да, ще сте с виждали с роднините поне няколко пъти. И от милото си понаучил това онова за тях. Разбира се, ако ти е важно. Пък ако си супер над нещата, каквото дойде, важно е да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт