Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 050
  • 533
  •   1
Отговори
# 150
Съгласна съм. Ако партньорът ни не общува до голяма степен с токсичното семейството, има кариера, жилище и се чуват по телефона само на празници, тогава - да.
В моя случай само със сестра си се чуваха ежедневно по 5-6-10 пъти дневно. А тя със сигурност не е пример за успешен живот и едва ли някога ще стане, сложила маската на Зависим.
Ето аз не общувам с баща ми, баба ми и т.н. не харесвам техния модел на поведение и съм го отрекла.

Да... Или да общува и даже да ги обича,  но същевременно да не споделя нито погрешните им схващания, нито да има същия модел на поведение.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 10:01 от Iris04

# 151
Човек е продукт и на семейството, и на средата си, не е остров насред океана или самотна планета, която се рее из космоса без взаимодействие с когото и да е.
Така че е нормално да се преценява съвкупността от фактори, вече едно или друго за кого каква тежест има е много индивидуално.

# 152
Аз познавам много читави хора, които не са имали късмета да се родят в добро семейство, като под добро нямам предвид от сой, елит или определена класа, а сплотено, здраво семейство, със здравословни отношения. Човек не е виновен за произхода си и не са толкова голяма рядкост случаите, в които някой надраства средата си. Стига да притежава необходимото самоосъзнаване, воля, упоритост и желание може да се измъкне от всякаква неблагоприятна семейна среда. Познавам хора с проблем със зависимост от храна, депресии, упражнявано насилие срещу тях, които успяват отработят и да се справят, женят се много над средата си и създават нормални семейства с хармонични отношения. Не знам вече дали с възрастта няма да "се върнат на фабрични настройки", нямам необходимия житейски опит да преценя, възможно е. Приемам и с интерес чета всякакви мнения, макар и не без зрънце съмнение, защото това, което е валидно за един, не е задължително да е валидно за други.

# 153
А по повод очакването, че при хора с джинс интелигентността била очаквана, а не приятна изненада: хората с претенции за джинс в моята среда имат напълно нормални деца, нищо извън нормата. Даже леко мързеливи.
Будните деца, които са ме впечатлили почти винаги имат нормални родители, често работници, често самотни.

Даже допускам, че при такива деца се включва някакъв състезателен survival механизъм и правят тия чудеса с таланти и ум.

# 154
  • София
Едно сплотено работническо семейство, отгледало спокойни и уверени деца е с хубав джинс, не взимам само каймака предвид.
Че точно от каймака са ми издънките пред очите.

# 155
Това дали човек е успял и реализиран в живота - професионално, материално и т.н., а произхожда от кофти среда, по никакъв начин не означава, че няма нищо общо с нея.

Какво пречи да си успешен финансист - завършил си образование, работил си отдадено години наред, и в същото време да имаш склонност да малтретираш психически и физически жена си, да речем, ако това е модел, с който си израснал?

За мен наистина е важно какви са навиците в семейството на партньора, какви са отношенията им, защото влизайки в тази разширена фамилия, несъмнено ще усетиш влиянието на тези специфики. И нещата, с които може да се направят компромиси, са различни за различните хора. За един ще е ок някой да звъни на сестра си и майка си 10 пъти дневно, за друг - не. За един ще е нормално алкохолик в семейството да е вечен източник на проблеми, които изискват ангажираност, за друг - не.

# 156
Кратко и просто - да, без да ми е бил водещ.

# 157
Преди няколко години дъщеря ми излизаше "сериозно" с едно момче, две години се задържаха. Момчето беше скромно, тихо, учеше в престижна гимназия, водеше я по концерти и кафенета в парка вместо в дискотеки. Взех го на една екскурзия в чужбина с нас и за седмица лъснаха някои пропуски във възпитанието му, но какво толкова, млад е, ще се научи. И после се запознах с техните - чалгари по душа, не по музикален стил, баща под чехъл, майка с каруцарски език и поведение. Поговорих с дъщеря ми и се съгласихме, че "не е от добър джинс". Сега, 5 години по късно, момъкът кара потрошено и тунинговано бмв, живее в " собствената ни" гарсониера на приятелката си в Люлин, поства снимки от наргиле барове на Слънчака и работи като техник в кабелна тв.
 А такива примери море, постоянно се случва. Ненапразно казват "като си избираш жена, гледай майка и". Пък и тук, във форума, често се дават съвети да опознаеш семейството му/и, преди да пристъпиш към сериозна връзка.

# 158
  • пустинята Гоби
Щом средата и джинсът не са определящи, и интелигентни и будни деца се срещат навсякъде, защо е тази истерия за добри училища в София и то още от първи клас? Ами точно защото е много важно къде и с кой ще общуваш още от най-ранна възрост.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 12:06 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 159
И какво? В градове, в които няма истерия децата едва ли страдат от това.
Да не говорим примерно за Виена, където в първи клас отиваш в най-близкото училище и точка.

# 160
  • пустинята Гоби
Защо реши, че в провинцията родителите не избират къде ще учи детето им? И в чужбина избират училища, даже се местят в други градове за целта.

# 161
  • София
И какво? В градове, в които няма истерия децата едва ли страдат от това.
Да не говорим примерно за Виена, където в първи клас отиваш в най-близкото училище и точка.
София ми е Виена Heart
И тук е така.

# 162
Училищата имат отношение към развитието на детето, не към произхода му.

# 163
Училищата имат отношение към развитието на детето, не към произхода му.

Значи има значение в каква среда ще прекара детето ученическите си години, но няма значение какъв е произхода му. Така излиза.

# 164
  • SF
Някои хора, преди да се оженят, нямат време, а и желание да се опознаят един-друг, какво остава да проучат родовете си?! Да, в някое село, вероятно се практикува, защото хората се познават.
Но варненка да срещне софиянец, доста усложнява "проучването".
Много хора сами не познават рода си, навиците, професиите и болестите. В големите градове често втори братовчеди не се познават, с първи се общува рядко, само на големи празници, виждат се масово само по сватби и други събития. Е, има и обратните примери, но обикновено връзката се поддържа от родителите, които живеят в по-малки градчета или села и там е така.

Общи условия

Активация на акаунт