Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 349
  • 533
  •   1
Отговори
# 315
  • Paris, France
А колко случаи познавате с мъже захванали се с криминално проявени жени? Обратното, обаче е доста често срещано.

Поради по-високи нива на тестостерон младите мъже са много по-криминогенни от жените и съответно има много повече криминално проявени мъже, отколкото жени. В етноси с висока полова дисморфия съотношението е още по-склонни към мъжете. При тях на една жена в затвор има 10 мъже, а в общото население е нещо като 4:1 до 7:1.

Не е вярно, че мъже не се захващат с криминално проявени жени. Има филми за женски затвори в САЩ. Тези жени си пишат с мъже, мъже ги посещават и им носят каквото им трябва, влюбват се в тях и даже се женят за тях в затвора. Един пастор се беше оженил за осъдена на смърт и пледираше да и намалят наказанието на доживотен затвор, защото е била млада, наркозависима и без помощ от никъде като е убила двама човека. Екзекутираха я.

Един от тукашните топ адвокати се е запознал с първата си жена когато е била задържана за тероризъм и я е грозяла смъртна присъда. Осъждат я на смърт за поставяне на бомби, обезобразили две деца. Жак Верже организира международна кампания за спасяването и и тя е помилвана от Де Гол и освободена след края на алжирската война, след което се женят и имат две деца.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Djamila_Bouhired

На влюбен мъж хич не му пука за джинса.

Смях се като прочетох думата. Баба ми често я употребяваше, както и много други арабизми, влязли през турския език.

# 316
А и те се вълнуват. Много често чувам коментари как преди да се оженели трябвало да гледат майката на момичето
А дали това би променило нещо?
Млади, влюбени, с планове за бъдещето и хоп - ама виж каква е майка ти, няма да се женя за теб! Rolling Eyes
Aбе, аз се опитах да се направя на Горгона Медуза, белким Боклукът да се откаже от дъщеря ми, ама нъц!
Прилепна още по-плътно като кърлеж. Докато тя го иска ще плува отгоре, колкото и да пускам водата в тоалетната.Sad

# 317
Така е. Колкото повече буташ наляво, те ще отиват надясно. Това са някакви природни закони...

# 318
  • Paris, France
Така е. Колкото повече буташ наляво, те ще отиват надясно. Това са някакви природни закони...

Много вярно. Затова когато исках моите магарета да правят нещо, винаги мелех да направят обратното.

В пубертета децата започват да правят сечено на родителите за да се наместят и наложат в социума. Отхвърлят родителския модел за да наложат своя.

Раве, дъщеря ти е още много млада. Не сравнявай днешната и реалност с твоята, на същата възраст! Ти си я живяла по други географски ширини и дължини и времената са били други. Нека си изживее любовта! Ще и мине. Ако не и мине, значи тази любов е истинската. Нищо не постигаш като се изолираш от децата ти или бившия ти мъж. Дъщеря ти може да смени много мъже, но има една, единствена майка и един, единствен баща. Не я отхвърляй!

# 319
А колко случаи познавате с мъже захванали се с криминално проявени жени? Обратното, обаче е доста често срещано.

Поради по-високи нива на тестостерон младите мъже са много по-криминогенни от жените и съответно има много повече криминално проявени мъже, отколкото жени. В етноси с висока полова дисморфия съотношението е още по-склонни към мъжете. При тях на една жена в затвор има 10 мъже, а в общото население е нещо като 4:1 до 7:1.

Не е вярно, че мъже не се захващат с криминално проявени жени. Има филми за женски затвори в САЩ. Тези жени си пишат с мъже, мъже ги посещават и им носят каквото им трябва, влюбват се в тях и даже се женят за тях в затвора. Един пастор се беше оженил за осъдена на смърт и пледираше да и намалят наказанието на доживотен затвор, защото е била млада, наркозависима и без помощ от никъде като е убила двама човека. Екзекутираха я.

Един от тукашните топ адвокати се е запознал с първата си жена когато е била задържана за тероризъм и я е грозяла смъртна присъда. Осъждат я на смърт за поставяне на бомби, обезобразили две деца. Жак Верже организира международна кампания за спасяването и и тя е помилвана от Де Гол и освободена след края на алжирската война, след което се женят и имат две деца.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Djamila_Bouhired

На влюбен мъж хич не му пука за джинса.

Смях се като прочетох думата. Баба ми често я употребяваше, както и много други арабизми, влязли през турския език.
Фактите със сигурност са верни, но моите скромни наблюдения са други. Но, с важното уточнение, че нямам преки наблюдения над всички държави.
Тъй като ставаше въпрос за "джинс" често използван израз в България, го съотнесох към нашите привички😀.

# 320
А и те се вълнуват. Много често чувам коментари как преди да се оженели трябвало да гледат майката на момичето
А дали това би променило нещо?
Млади, влюбени, с планове за бъдещето и хоп - ама виж каква е майка ти, няма да се женя за теб! Rolling Eyes
Aбе, аз се опитах да се направя на Горгона Медуза, белким Боклукът да се откаже от дъщеря ми, ама нъц!
Прилепна още по-плътно като кърлеж. Докато тя го иска ще плува отгоре, колкото и да пускам водата в тоалетната.Sad

Баща ми също така роптаеше срещу бившият ми. Цял живот ще му благодаря, че ме остави да се "опаря и да си натроша главата" вместо да го намразя за дето се е противопоставил на "връзката ми". Няма по-добър учител от опита, ако зорна ги разделиш рискуваш наистина да те намрази.

Относно темата... и аз разсъждавах по нея и мислех да пусна подобна, но някой ме изпреварил.
Имах един чичо който на времето ми казваше да гледам "джинса" на бъдещия ми мъж. Представа си нямах какво е това - но с времето разбрах, че семейството и произхода са от значение. Парите и финансовото състояние също. Няма как да очакваш общ работник работещ нелегално да издържа семейство. Също и безработна домакиня изведнъж да реши да работи и внася пари в семейният бюджет. Ако това са видели в семейството си и така са възпитани - няма как да стане. И всеки има право какво да избира като търси партньор.
Наскоро гледах една типична сапунка в която богата дама зарязва богатият си мъж, за за живее в мизерия с безработният коняр. Това беше натикано под "романтичен филм". Аз щях да го категоризам като "трагедия", ама щом така мислят.

# 321
Аз пък никога не съм мислила, че парите имат връзка с любовта.

# 322
Невена, примера ти не е точно криминален. Жена, която се бори за независимостта на родината си и мъж, член на френската комунистическа партия. Той я е приемал за героиня, не за престъпник.

# 323
Аз пък никога не съм мислила, че парите имат връзка с любовта.

Моята учителка по литература казваше, че когато бедността почука на вратата, любовта излита през прозореца. Парите имат връзка с любовта. Също при фрапиращи разлики. Ако единият идва от много бедно семейство, а другият от много богато, след пеперудената фаза се появяват доста конфликти. Не, че повечето хора си избират партньор по финанси или произход, но има значение в последствие. Разбира се има изключения, но те само потвърждават правилото. Не се заяждам, споделям наблюдения.

# 324
Парите са необходими. Обаче не бива да бъдат водещи при избора на партньор.

# 325
  • пустинята Гоби
Важно е отношението към парите да е еднакво. Както и към това кой кога да плаща.

# 326
Важно е отношението към парите да е еднакво. Както и към това кой кога да плаща.
Това не го оспорвам. Обаче не ми се струва редно финансовото състояние да бъде на едно от челните места в критериите за избор на партньор.

# 327
  • София
За дългосрочна връзка с цел брак и деца е от основно значение. Не толкова кеша в брой, колкото стремежа, качествата и възможността да се изкарват.

# 328
За дългосрочна връзка с цел брак и деца е от основно значение. Не толкова кеша в брой, колкото стремежа, качествата и възможността да се изкарват.
Абсолютно!
Познавам доста семейства, които са здрави, прави, работят и двамата, и не искат да излязат от детската стая на мъжа в скъпоценната панелка. Отглеждат децата си в теснотия, и някак по подразбиране "дъртите" като се пенсионират трябва да отидат на вилата, за да се разширят "младите". Само че докато стане това, вече "младите" са в позицията на "дъртите" и децата също прибират някой или някоя, за да продължат семейната идилия. Иначе класика - търкания със свекървата, затъване в битовизми кой какво направил, кой колко дал. Но излизане под наем - ама как така под наем, да пълним гушата на някой, а кредит - не, как така кредит, то високи лихви, то го изплащаш до живот, па дойдат и ти го вземат накрая. Този модел е порочен, и нищо не може да ме убеди, че хората в подобни конфигурации са щастливи.

# 329
Така е. Мисълта ми беше, че не бива да се набляга на това още от самото начало и само по този критерий да се избира. Разбира се, че е важно, когато се стигне до сериозно обвързване.

Общи условия

Активация на акаунт