Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 054
  • 803
  •   1
Отговори
# 540
Минзухарче, епоксидната смола е токсична, когато е в течно състояние. Работи се с маска и ръкавици. Иначе в твърдо състояние е безвредна. По-добре избери друго занимание, например гоблен, рисуване по номера, да моделираш разни неща от глина и т.н., да сушиш цветя за хербарий.
По другия въпрос- нормално е да има ПМС дори при приемане на конски дози прогестерон.

# 541
Преди много време бях изкарала към 80-90 дена без цикъл и отидох на преглед и ми изписаха сигурно дуфастон за предизвикване, още помня, че ме болеше абсолютно всичко от бедрата до кръста. Няма такива болки, определено много над обичайното ми ПМС, не знам висока ли ми дойде дозата ли или какво точно беше.

# 542
  • Замък сред облаците
За забременяването след 30 и 40г и защо шансът спада: https://www.obekti.bg/medicina/zashcho-sled-30-g-90-ot-zhenite-z … nG3-tohrnT1mMwsrY

# 543
Действително шансът за зачеване намалява,обаче пък някои жени на 35-40 години са в по-добро здравословно състояние от други 20 годишни,много зависи от навиците,личността и начина на живот.Чувала съм,че  жените, които раждат в по-ранна възраст, могат да развият по-късно повече здравословни проблеми от тези, които раждат за първи път около 30-35 години.
Общо взето всяка възраст си има своите плюсове и минуси.

# 544
Вчера си пуснах хормоните за ЩЗ, в понеделник ще се видя с ендокриноложката. Мисля да не пропускаме този месец, ЛЛ каза, че няма проблем с упойката. Надявам се много досега хормоните ми да са били проблем и затова да не се е получавало… 🙏

# 545
  • Замък сред облаците
ТСХ за 30 дни се е повлияло добре щом е спаднало от 4 и… на 1 и…, ама фТ4 е паднало?!?! Нали не си пила кафе преди изследването? Нещо не ми се виждат верни резултатите….

# 546
Sisicat, каква ти е дозата и какъв тироксин приемаш?

# 547
ТСХ за 30 дни се е повлияло добре щом е спаднало от 4 и… на 1 и…, ама фТ4 е паднало?!?! Нали не си пила кафе преди изследването? Нещо не ми се виждат верни резултатите….

Нищо не бях пила и хапвала преди изследването. Научих си урока от предния път. А фт4 много ли е зле или може и така да си остане? Да ги повторя ли и в друга лаборатория? Тези са от Лина.
Ванила пия еутирокс от 25 микрограма

# 548
Преди много време бях изкарала към 80-90 дена без цикъл и отидох на преглед и ми изписаха сигурно дуфастон за предизвикване, още помня, че ме болеше абсолютно всичко от бедрата до кръста. Няма такива болки, определено много над обичайното ми ПМС, не знам висока ли ми дойде дозата ли или какво точно беше.
Не е от прогестерона. Може би лигавицата е била по дебела в конкретния случай, и затова и болките по силни.
Прогестеронът сам по себе си не предизвиква менструация. Тя настъпва заради резкия спад на нивата на прогестерона. Пиеш го известно време, а като го спреш нивата падат и настъпва менструация.
Така е и при нормален цикъл. Ако не настъпи бременност, в края на цикъла жълтото тяло започва да атрофира, нивата на прогестерона спадат и настъпва менструацията.
При нисък прогестерон част от симптомите са болки през лутеалната фаза и леко прокървяване/зацапване. Зацапване може да има и няколко дена преди настъпване на същинската менструация. Най лесно се установява като се изследва прогестерона на 7ми ден след овулация.

# 549
Сега си намерих изследвания от предния месец фт4 е бил 13.80

# 550
  • София
Привет от морския бряг,зареждам положителни емоции,събирам витамин Д и се надявам да приключа месеца с положителни резултати.
Този месец овулацията ми беше на 14 ден,както си трябва,шантава работа ,дали от Инозитола се оправи, не знам.Аз съм доста нередовна в пиенето му.

Ние по начало искаме две деца (ММ вече иска и трето даже) и то с малка разлика. Прекалено трудното начало със сина ни не ни е изплашило или отказало. Но често казано сега не знам дали бих се борила така както бях готова да се боря първия път. Разбира се, гледам да не мисля, че няма да стане, но ако имаме трудности, борбата за втора вероятно няма да бъде с цената на всичко.
Възхищавам се на силата ти!Ти си ми пример.

Аз много исках две дечица с малка разлика,но тежката бременност почти ме беше отказала от мечтата ми за второ.Доста време ми беше необходимо да се осъзная.При нас също не е на всяка цена,просто много ще се радвам да се случи и всичко този път да е наред и да успея да се порадвам на това че чакаме дете.

# 551
  • Замък сред облаците
Сиси, на 19.7 гледах беше публикувала фт4 със стойност 15?

Като цяло трябва да спазваш 45 дни между изследванията, защото хормонът има цикъл на натрупване.

# 552
Ние също заредихме с положителни емоции на морето и се завръщаме към ежедневието от утре. Моята овулация изобщо не знам кога е била, между 14 и 17 ден, имах си всички съпътстващи симптоми и не сме се пазили, но преди декември не се надявам на резултати.

Файона, много съжалявам за развитието при теб… Sad виртуално гуш Heart

Четох, че сте писали за симптомите при извънматочна бременност. Аз при моята последна бременност имах болка от едната страна на корема и крампи в крака от същата страна и се бях притеснила. Оказа се, че си е на правилното място.

# 553
Bubble и ние днес отпътувахме за морето. А двете с теб май вървим заедно с цикъла, хайде дано като се върнем да имаме повод за тест 😁🍀

# 554
Сиси, на 19.7 гледах беше публикувала фт4 със стойност 15?

Като цяло трябва да спазваш 45 дни между изследванията, защото хормонът има цикъл на натрупване.

Мекенян ми каза да пусна на 18.08 за да й ги занеса на 21.08. Когато беше 15 ги повторих след няколко дни и тя каза, че може да е било моментно, но нищо повече и да гледам всичко (каквото и да значи това). Притеснителен ли е този фт4 и сега дали е ок? Утре мисля да я разпитам повече

Общи условия

Активация на акаунт