Малък шанс и мъжки фактор - ще ги сгазим като трактор ! ~бебеправене 419~

• 31 030
  • 803
  •   1
Отговори
# 600
Нека да започна от самото начало, защото наистина искам да ми помагате в каша се чувствам. Опитите ни започнаха 2019г , но не знаехме, че ММ има варикоцеле, и същата година го оперираха, но изобщо добавки не му изписаха да пие и така неговите показатели не се покачиха изобщо изгубихме цяло 2020г напразно, имахме и сватба същата година. След това решихме, че така няма да бъде Март месец посетихме уролог в Турция, пуснахме отново спермограма както си е било през 2019 и така си беше. Изписаха му добавки подобриха се нещата при него и уролога каза, ако при жена ти всичко е наред до месец, ще видите успех, реших и аз да се видя с репродуктивен, пусна ме на ЦС Юни 2021г , от дясната тръба имаше запушено, след втори път започнала да пропуска тръбата, казаха че няма проблем. Август месец 2021г след прием на Кломифен - имах положителен тест, което завърши с биохимична. Октомври2021 - решихме инсеминация направо- което отново беше положителен тест и биохимична. След това пуснахме тромбофилия и отидохме в Аджъбадем в Истанбул да разчетат изследванията ми , там казаха нищо притеснително няма за забременяване, след забременяване трябва да започваш Инжекции и до там беше , нищо друго не ми обясниха и само казаха да пия аспирин до зачеване. След това Януари 2022г отново отидохме на инсеминация, но аз тогава същия месец съм изкарала ковид, въпреки това хайде ела ми казаха и отрицателен беше отново нищо. След това изоставих нещата казах, изморих се каквото иска да се случи, нищо не правихме нито стимулации нито нищо, само пиех добавките и това. След това отново успокоих се и пак си казах, още веднъж да пробваме инсе. Февруари 2023 отново отрицателен беше. И оттогава насам се лутам като муха без глава.

# 601
А това че фоликулите не нарастват без стимулация, за това предполагам приемаш Летрозол, ходиш ли на преглед преди овулация, дори и да не е таймирана с Овитрел, за да се каже - нарастнал е 20мм (примерно) след това отново преглед за да се потвърди спукването? Иначе не виждам смисъл от Летрозол и ходене на лекари извън тези дни.

# 602
Ъпдейт: Ще записвам час при др. Сенкова, и ще направим план. Записването ще е трудно сигурно , тъй като гледам всичко е пълно:(

Разбира се, че ходя... плана е такъв, ходя 2ри ден от цикъла преди прием на лекраството, после 9ти ден също ходя последно имахме 22мм фоликул , после 17 или 18ти ден успях да отида и беше се спукал. На моя глава не пия лекарството. Пробвахме без овитрел дали ще се спука изобщо това исках да видя като цяло

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 19:02 от Светослава Ангеловаa

# 603
Светослава, кога последно е пускана спермограма на мъжа ти и какви са резултатите? Пускали ли са му тест за ДНК фрагментации? Щом задържаш фоликули и не растат, по-добре минете към инвитро. Какви са ти стойностите на полови хормони на 2-3 ден от МЦ? (без Летрозол) ...Тези инсеминации са стреляне в тъмното.

# 604
Като цяло при мен фоликула расте до 10мм и спира, овулацията следихме и без лекраства няколко месеца, без такава препарати не расте....

С какъв доктор я следихте, защото може да си с много късна, а над половината АГ след 14-15-16 ден от цикъла викат няма да има овулация и нищо повече не гледат.
Колко ти е стандартния цикъл без лекарства?
Ако верно не нарстват над 10мм звучи като хормонален проблем. То сигурно даже е възможно да са ОК хормоните на 2ри-3ти ден и после да не са.

# 605
Да, така казват, че няма овулация след 15 16 ден, но моята овулация се пада 30ти ден😳лично бях отишла от интерес... и на 48 ден ми идваше цикъла.
Хормоните ми са 1:1 LH и FSH , Пролактина беше към 220, Естрадиола ми беше много ниско което показвало некачествени Я, но отново ще ги пусна...
Не сме правили ДНК фрагментации никой нищо не ни е казал за тях

# 606
Да, така казват, че няма овулация след 15 16 ден, но моята овулация се пада 30ти ден😳лично бях отишла от интерес... и на 48 ден ми идваше цикъла.
Хормоните ми са 1:1 LH и FSH , Пролактина беше към 220, Естрадиола ми беше много ниско което показвало некачествени Я, но отново ще ги пусна...
Не сме правили ДНК фрагментации никой нищо не ни е казал за тях

Колко ти е естрадиола и на кой ден от цикъла?

# 607
2-ри ден от цикъла Естрадиола беше 42
По време на стимулации инсеминации не сме пуснали абсолютно нищо Simple Smile И затова са толкова несериозни нещата пък сама откъде да знам какво трябва да пусна, малко или много се запознах покрай вас тука

# 608
2-ри ден от цикъла Естрадиола беше 42
По време на стимулации инсеминации не сме пуснали абсолютно нищо Simple Smile И затова са толкова несериозни нещата пък сама откъде да знам какво трябва да пусна, малко или много се запознах покрай вас тука

И при мен е подобна стойност на 2-3 ден от цикъла и никой до сега не ми е казвал да е проблем. Той се повишава преди овулация. Ако греша нека ме поправи някой. Не мисля че е показен за качеството на Я

# 609
Естрадиола е показател за зрелостта на яйцеклетките, при инвитро на 1 зряла яйцеклетка съответства около 200 - 300 pmol/l естрадиол, така “пресмятах” грубо какво ще излезе накрая.

Светослава като съвет можеш да смениш лекаря, ако не смяташ, че този при когото сте ти обръща достатъчно внимание.

# 610
42 е нормално за 2ри-3ти ден

# 611
Зависи от мерната единица, ако е 42 pg/ml е добре, но ако е в мярка pmol/l е доста ниско.

# 612
Зависи от мерната единица, ако е 42 pg/ml е добре, но ако е в мярка pmol/l е доста ниско.

Моя е 32 pg/ml, така че предполагам и при Светослава е тази мерна единица. При мен двама доктори са гледали стойността… нормално е за трети ден на цикъла, но примерно ако преди овулация е нисък тогава може евентуално да се направи заключение, че няма яйцеклетка в фоликула

# 613
Момичета, понеже имате доста опит, да направя една консултация.
Вчера ми беше 8ми ден след доказана овулация, обаче някакво страшно главоболие от 2дни, болки във врата и краката и си викам ще пия някое хапче, може да се разболявам или е ПМС, но естествено как да пия ей така лекарства и имах един Лейди тест, който направих повече на шега, вчера с първа урина(8ден О), на няма и пета минута излезе втора бледа черта, даже М ми казва "ама то има две черти". Тази сутрин направих clear test, че такъв купих вчера и е отрицателен. Имам още 7 дни до цикъл, като знам, че е направо невъзможно толкова рано да има резултат, но никога не съм виждала такава черта, за толкова месеци. Та, на някоя от вас да се е случвало нещо подобно?
П.П Кръвен мислех, ако покаже втора черта на поне още един тест...

# 614
Не се предавайте.
Снощи се появи нашият Матей- 50 см,3.660 кг.

Успех ви желая от все сърце Heart

Общи условия

Активация на акаунт