Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 74

• 34 085
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Омг, е как не, аз също ще направя проблем, не обичам да ми мирише вкъщи, пък на трева и при децата, ужас какви съседи има Grinning

# 451
Извинявам се за спама, но в момент на откровения не може да си представите какви зрели хора с обществено положение  и семейства са споделяли, че си припалват тревица. Вече дори не мога и да се възмутя.

# 452
Е, стига, това звучи супер гадно. Аз цигари мразя, пък какво остава за трева. Worried
Отделно, класата я свързвам с пура, но с трева - никога. По-скоро я асоциирам с някакви наркомански истории.

# 453
Да си палят каквото искат, но не в банята Grinning тези конкретно бяха/са разглезени лапенца, някои от тях по мое мнение току-що навършили 18г., много далече от класа. Родителите им си затварят очите, докато не се наложи да плащат потрошен вход след един купон Grinning

# 454
  • Бургас
Цигари, пура или трева, ако се пуши под аспиратор или баня и димът влиза в общите пространства, си е еднакво гадно, независимо от класата на съседите.
Също тъй когато се готви, а тръбата на аспиратора е завряна не там, където трябва, а в шахтата на водомера, например.

# 455
На мен ми е странно, че никога за тези 8г. не съм усещала миризма на чужда манджа, но виж на трева - да.

# 456
Така е. И никакви клапи не помагат. Ние бяхме принудени да залепим с найлон и лепенка вентилатора в малката тоалетна (която почти не ползваме), защото някакви кретенчета под наем пушат (нормални цигари) до вентилатора на тяхната си баня. И смрадта беше ужасна.

# 457
Станция, да не сме съседи 😎
Аз от както се помня влизам в малката тоалетна по голяма нужда с цигарка и си ми е много успокоително, добре че си облепила с найлон, че трябваше се изселвам.
Я по сериозно! Като искаш самостоятелност си вземете къщи по селата и гонете котките да не акат в двора ви…

# 458
Здравейте,
Търся мнение от хора, които имат имот на Черноморието , тъй като плануваме да закупим такъв  с цел лично ползване , а не отдаване под наем. Омръзна ли ви ходенето на едно и също място, кое  е най- важното на което трябва да се обърне внимание още при избора ? До сега не сме инвестирали такава голяма сума и малко се притеснявам дали ще направим правилния избор.

# 459
Аз от както се помня влизам в малката тоалетна по голяма нужда с цигарка и си ми е много успокоително, добре че си облепила с найлон, че трябваше се изселвам.
Я по сериозно! Като искаш самостоятелност си вземете къщи по селата и гонете котките да не акат в двора ви…

Aко забелязваш аз нищо не искам - не съм вдигала скандали, не съм търсила кой е, реших си проблема за своя сметка.

# 460

Предполагам няма проблем съседът да дъни музика през цялото време. Защо да се съобразява с другите?

# 461
Seiko7075, еми явно хората си купуват и на тези цени Simple Smile
dariVale, без да се заяждам и да имам лошо отношение, ти/вие от колко годишни изплащате ипотека с помощ(някакви налични средства) или без? И аз имам млади приятелски семейства, които взеха навреме кредити, но всичките до един с финасова помощ, я от продаден имот, я от родители и съответно на заплатите им тогава вноските бяха повече от поносими, за днес да не говорим. Други теглиха на доста по-късни години, именно защото докато порастнеш кариерно и съответно доходите станат други мина време. И да, има и хора, като нас, които нямат наследства и са минали години докато дойде някаква стабилност и решимост за кредит, също и някакъв събран капитал. В нашия случай и покупка на малко жилище. Понякога и обстоятелствата се променят и водят до обрати. Факт е, че и ние изпуснахме някакви моменти и бяхме нерешителни, и така.
Сега плащате за тази нерешителност, но не се упреквайте в никакъв случай.
Спестили сте си нерви, напрежение, откъсване от времето за кариерата, могли сте да обърнете внимание на децата повече и пр. и пр.. Всяко активно търсене си гълта много време, сили и нерви. Редки изключения са това, случайно да попаднеш на добрата оферта от познат и пр., а и като нямаш поглед на пазара, не би могъл да я прецениш.
Ние бяхме доста години под наем и ми беше фикс идея и цел собствено жилище. С малко дете + бебе ходех по срещи, разправях се с банки и още усещам кошмара на несигурността. Сега нямаше да имам сили да направя същото.
Търсете, оглеждайте се навсякъде, излизат добри неща и от СС, но трябва да имаш очи, да ги видиш.
Сгурна съм, че ще успеете и ще сте спокойни в собствен дом.

# 462
  • Бургас
Fregata, колко дни в годината ще го ползвате?
За тези пари колко пъти можете да отидете на почивка на различни места по света, без да ви се налага да чистите и миете прозорци по една седмица от отпуската?
Ако все пак се решите - гледайте да имате отделни водомер и електромер и битов ток. И хубаво огледайте договора с поддържащата фирма, ако има такава, че да не плащате и по 2000 лв. на година такса поддръжка на нещо, което го ползвате 10 дни.
Бих търсила в голям град, а не курортно градче. Ако е курортно - по-малко населено - например Черноморец, Ахтопол...
И задължително с паркомясто или гараж.

# 463
Fregata, зависи, Tintina е изброила основ ите неща. Основния въпрос е с кредит или с ваши средства ще е? Защото с кредит не си заслужава особено инвестицията, ако ще го ползвате толкова малко. А колко малко ще го ползвате всъщност - едно е да сте там от май до септември, друго е за 2-3 седмици. Дали омръзва на едно и също място? Зависи дали имате любимо място. А може и да вземете примерно в Бургас или Варна и да ходите с кола до различни плажове. От курортните аз си имам градче, което ми е слабост и не ми омръзва. Имам и такива, в които ми е било много скучно и не ми се седи. Така че е хубаво като ще взимате да е поне някъде, където ви харесва и нямате проблем да се връщате отново и отново. Също да има достатъчно магазини, заведения работещи, лятото това не е проблем, ако смятате да ходите през зимата обаче на доста места е проблем. В крайна сметка голям град като Бургас или Варна може би пък е по-добрия вариант за такава инвестиция, въпреки че не са малък курорт до плаж. Таксите поддръжка и паркомястото вече са ви казали. Паркомясто в повечето курорти си е задължително. Бих добавила, ако е в комплекс с басейн, да не е на партер, защото влагата до басейна е голяма и има много шум.

# 464
Fregata, колко дни в годината ще го ползвате?
За тези пари колко пъти можете да отидете на почивка на различни места по света, без да ви се налага да чистите и миете прозорци по една седмица от отпуската?
Ако все пак се решите - гледайте да имате отделни водомер и електромер и битов ток. И хубаво огледайте договора с поддържащата фирма, ако има такава, че да не плащате и по 2000 лв. на година такса поддръжка на нещо, което го ползвате 10 дни.
Бих търсила в голям град, а не курортно градче. Ако е курортно - по-малко населено - например Черноморец, Ахтопол...
И задължително с паркомясто или гараж.

За сега намеренията са ни да се ползва често , даже ММ иска след пенсионирането да се премести за постоянно 🙂. Насочили сме се към Свети Влас  в комплекс с такса поддръжка, защото все пак ако ни омръзне да може да се отдава под наем.

Общи условия

Активация на акаунт