Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 443
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Търси се конзолна масичка с размери 55х25 см. Височината за момента е без значение. Стилът също не е уточнен. Ако някой е попадал, ще ми е от полза.

# 451
Само са винтоверта не съм съгласна, бормашината си е за тази цел. Високите обороти дават по-чист срез.
Другото и аз го писах.

На ръка отвори в дърво НИКОГА не сме правили с бормашина и не се използва. Използва се винтоверт. Използваме професионални машини и това, което не е минало през разкрой и налага обработка на място се прави по гореописания начин.

"Трябва първо с пиронче, после с тънка бургия и чак след това с боркоронката."

Боркоронката си има свредло, не се ползва бургия в случая.
Бургия се ползва преди навиване на винтове.

Angel , коментирах във връзка с това твое изказване " нямам хубава стойка за бормашина за вертикално пробиване и ще дтанат криви дупките."

Не се ползва стойка и бормашина, а плоскостта се слага легнала и се дупчи по описания метод. Доста неточности има в него, затова и коментирах.... Успех с проектите каквото и да решите.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 13:02 от drago_2008

# 452
Аз пък използвам тънка бургия преди боркоронката, защото диаметърът на бургията в средата на коронката е доста голям и ако се иска прецизност понякога не тръгва накъдето трябва. Докато ако първо се мине с една тънка 3 мм бургия после няма проблеми с отклонение. Иначе може и направо, ама тук се гони идеално подравняване.
А дали бормашина или винтоверт, явно кой както си е свикнал. Само дето ако с винтоверта пробиваме за какво са ни бормашините? То на винтоверта името му подсказва за какво е направен. Пробвах се и в нета, да не съм в грешка, ама навсякъде си пише, че за прецизно пробиване си е  бормашината. Ама кой както е свикнал, няма нужда да се надцакваме.

# 453
Никой никого не надцаква!
Това е форум за взаимопомощ, аз поне така го разбирам. Утре някой ще прочете и ще отиде за бормашина в магазина...
Никой мебелист не сглобява мебели и не дупчи такива отвори с бормашина
Използава се винтоверт

Даже и за дупчене в стени, затова има ударни машини. Когата се дупчи в бетон и се работи повече се използва бормашина, но не и в сглобяването и вторична обработка на мебели/ плоскости. Да не говорим за тегло на машината и габарити.

# 454
  • София
Хубаво де, грешка да кажем на езика. Истината е, че точния инструмвнт е настолна бормашина, която нямам или винтоверт или бормашина на хубава стойка за да пробива точно отвора... Но ще пробвам и както казвате... Да вероятно с винтоверт, ако реша , че това ще е варианта на закрепяне.
Благодаря ви много бяхте ми полезни, все пак ако намеря подходящи  готияи плоскости би било, разбира се най-лесно😘❤️😘❤️

# 455
абсолютно да Simple Smile цяла къща построихме с 3 винтоверта, бормашина не е включвана изобщо..
тънка буркийка 3мм, която да не счупиш с бормашината, не знам как точно ще се получи Simple Smile но това е една друга тема.... Те 5ците се кършат, тез иглички даже не искам да знам Simple Smile
Показах на ММ идеята, за портманто (че трябва да оформим някакво антре-място) - и му хареса Simple Smile Ако надупчим дупки ще покажа Simple Smile Simple Smile

# 456
Е, много ясно, че с бормашина се пробива по-добре.Някои винтоверти нямат никаква сила, освен за сглобки на мебели.И как така се кършат бургии- кършат се ако не са подбрани спрямо повърхността, за която се ползват.

# 457
  • Street of Dreams
Търси се конзолна масичка с размери 55х25 см. Височината за момента е без значение. Стилът също не е уточнен. Ако някой е попадал, ще ми е от полза.

Виж във vidaxl. Има огромно разнообразие.

# 458
ау, точно ми пратиха подобен мейл-спам по темата Simple Smile
https://www.wall-stack.com/
явно е модерно Simple Smile

# 459
  • София
😂 😂 😂 Подслушват ни... Мерси ди за спама, чудесно😘🤗

# 460
Никой никого не надцаква!
Това е форум за взаимопомощ, аз поне така го разбирам. Утре някой ще прочете и ще отиде за бормашина в магазина...
Никой мебелист не сглобява мебели и не дупчи такива отвори с бормашина Използава се винтоверт

Даже и за дупчене в стени, затова има ударни машини. Когата се дупчи в бетон и се работи повече се използва бормашина, но не и в сглобяването и вторична обработка на мебели/ плоскости. Да не говорим за тегло на машината и габарити.

И правилно (според мен) ще направи. Иначе мебелистите използват винтоверт, защото е универсален и лек, а и не им се налага да пробиват кой знае какво на място, а само сглобяват. Но ако трябва да се пробият 100 дупки в такава дъска е съвсем различно.

При добро желание или при липса на умение е разбираемо да се счуипи 3 мм бургия. Но иначе нали говорим за дупки в талашит/МДФ, не в бетон?  Там тя си влиза като в масло, не схващам как така се чупи. Иначе аз по принцип харесвам да се пробива първо с по-малък диаметър и после само да разширява с точният. Иначе, особено ако е стена и се почне направо с 10 мм от натиска, вибрациите и играта на машината дупката почти винаги става по-голяма и после дюбелите се въртят.

# 461
А няма ли къде да поръчате лазерно рязане? Може да се окаже, че в крайна сметка е повече на сметка, отколкото оборудване с машини. Резултатът ще е възможно най-перфектен и бърз.
Трябва да подготвите един векторен файл на кръгчета.

# 462
А знаеш ли колко струва криволинейно рязане на детайли на център?
Няма да й хареса ..

# 463
Докато обсъждате как точно да се направят дупките, да взема да си изкажа съображението да не се правят Simple Smile
Множество такива дупки на табло, тук там заето от полици и вещи, ще събират прах на извитата повърхност, а много трудно се чисти прах от всяка дупка поотделно. Чак не си го представям.

# 464
  • София
😂 😂 😂 Няма проблеми, не ме притвсняват дупките за почистване, с машини също няма да се оборудвам. Имаме ги. Но ако стигна до там може да проверя цени за рязане.

Общи условия

Активация на акаунт