Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 438
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Бежов, бозав, скучен, донякъде го спасяват точките.

# 496
Бежов, бозав, скучен, донякъде го спасяват точките.
Не съм съгласна изцяло. Всеки неутрален цвят /за мен най-вече сивият/ може да бъде скучен и потискащ, зависи как ще се допълни с други цветове. То и затова неутралните са най-добри за основа и фон, пък после върху тях да се "нанасят" цветове, каквито ни душа иска.
Различните нюанси на бежовото са в основата на класическите интериори /независимо от разновидностите им/, които в никакъв случай не бих нарекла скучни.
Скучни за мен по-скоро са съвременните с постните форми и цветове, с масовото прекаляване със сивото, превърнало се буквално в униформено, с мебели като кутии за обувки и ръбест черен обков, дошъл от лофта, но неподходящ особено за останалите стилове...да не изреждам всичко, в резултат на което много предлагани дори и от дизайнерите интериори са клиширани, плоски, лишени от индивидуалност и душа и унили.

# 497
Кубратова, благодаря, че
го каза по най-добрия начин.

# 498
Кубратова, благодаря, че
го каза по най-добрия начин.
И аз благодаря за разбирането! Понякога авторът само сам се разбира, но не и другите Simple Smile

# 499
Едната стена ще е светлия цвят, две ще са така разделени и една с тъмния (реално тази стена ще се осветява от прозореца)
С цел осветяване, би било по-логично да размените местата на тъмната и светлата стена. Има смисъл да се осветява светлата стена, понеже светлият цвят отразява, а тъмният поглъща. Боядисайте тъмна стената с прозорците, защото върху нея не пада светлина.

# 500
  • София
Кубратова, така е, но на тези точно снимки/интериор, така стои

# 501
Едната стена ще е светлия цвят, две ще са така разделени и една с тъмния (реално тази стена ще се осветява от прозореца)
С цел осветяване, би било по-логично да размените местата на тъмната и светлата стена. Има смисъл да се осветява светлата стена, понеже светлият цвят отразява, а тъмният поглъща. Боядисайте тъмна стената с прозорците, защото върху нея не пада светлина.
Принципно стената с врати и прозорци не се прави акцентна, защото няма какво да подчертава /на акцентната обикновено се позиционират табли на легла, други основни мебели според функцията на стаята, картини или се подчертават зони. Понякога се ползва и за да коригира дадена геометрия на стаята в желаната посока.
 В конкретния случай тъмният цвят /неосветен/, ако се положи на стената с прозорците, ще изглежда още по-тъмен и ще засилва без нужда контраста с по-светлия, а същевременно няма да обслужва описаните акцентни функции. С две думи - такова упражнение ми се вижда напълно самоцелно и безсмислено. Идеята на различните стени не е просто да са различни и само разликата в цвета не ги превръща в акцент.

# 502
Казвах за светлината.

# 503
На моето устройство отива дори към кафяво и някак не ми харесва на тези снимки, честно казано. Подозирам, че в реалността и при подходящото осветление не изглежда така, както го виждам и е възможно да е по-светло и да докара по-копринено и приятно усещане. Ако е така, както на снимките обаче, не ми допада напълно.

# 504
Различните нюанси на бежовото са в основата на класическите интериори /независимо от разновидностите им/, които в никакъв случай не бих нарекла скучни.
Какво имаш предвид под класически интериори? Бежавото е съвсем нова тенденция, от последните няколко години.

# 505
Не ми харесва. Стои ми умито, избледняло, безлично

# 506
Обожавам пастелни неутрални цветове, стаята на мен много ми харесва!
Не разбирам хора, които боядисват в искрящи тонове на жълто, оранжево, червено, за да се стоплят?! Нито ярко розово, синьо, зелено, а най-неприятни от модните интериори са ми в 50 нюанса сиво и боднати възлавнички в горчица за цвят, с гланцирани бели мебели....

Тези лампи имате ли идея дали добре светят? Гледам едни ги дават 4000 lum,  но обичам много да ми е светло.
Дали осветяват на черти или светлината добре се разпръсква?
Мисля да комбинирам с магнитни релси като допълнение, но не намирам снимка на такава комбинация за съжаление.

# 507
Какво имаш предвид под класически интериори? Бежавото е съвсем нова тенденция, от последните няколко години.
Как ще е от последните няколко години.Такъв интериор съм имала преди 20г. В средиземноморието се ползват такива цветове много.
Драго, +1 и за двете теми.
Имам да слагам осветление в стаята на тийна и направо съм в шах.

# 508

Това сериозно ли?
Колко назад да се върнем? Ренесансът достатъчен ли е?
Ако пък вземем чисто класическия интериорен стил, точно нюансите на бежовото са много използвани.
В "класически" обобщих и всички исторически стилове /цветът се използва от Античността до рококо/, по-ясно е, все пак не сме в специализиран форум и в случая не терминологичната чистота е есенцията, още повече, че класическият е заел много от техните елементи без прекалената пищност и показен разкош, не идва на гола поляна. По-новите класически стилове също го използват като основа, макар и да са по-ярки - и английският, и ар деко.
Та, по-точно е да се каже "последните няколко века", а не "последните няколко години". 

ДХЗ, да, за Средиземноморието е съвсем отчетливо присъствието му, дори и днес.

# 509
Драго изрази моето усещане за цветове😆 1:1
Такива лампи - евтини, китайски и ефектни сложих на жилището, което продадох, защото си взех моите, които много си харесвам. Светеха добре, но две от трите мъждукаха и на загасен ключ😆
Сега в новото ще слагам подобни, които фирма за осветление ще ги изработи в каквито искам форми и ме увериха, че ще светят яко, аз обичам много силна светлина.
При мен в частта към кухнята също ще има магнитна релса, а полилеите ще са с прави форми- правоъгълници, квадрати, един над друг, под друг, пресечени, оплетени... още не съм решила.😆

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 16:34 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт