Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 386
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, имам нужда от съвет за завесите в хола. Касае се за вратопрозорец, като вратата представлява около 1/3 от общата ширина. Терасата се ползва активно, т.е. вратата трябва да е лесно достъпна за отваряне и затваряне. В тази връзка се чудя, дали има вариант, при който завесата да е разделена не по средата, а да има по-широка част за прозореца и по-тясна за вратата. Не успях много добре да се изразя, дано ме разберете.

Ако не ги държите непрекъснато пуснати е по-добре да се еднакви- да седят симетрично от двете страни.
Ако са непрекъснато пуснати заради набора трябва да са 2/3 и 1/3 с еднакъв набор.

# 586
Аз бих разделила пердетата на 3 части, но средата да се пада на средата на целия ансамбъл прозорци.Така, като са пуснати, ще са симетрични, а като се налага ще се дърпа само пердето на балконската врата.
Имала съм точно такъв вариант и прибирах пердето към останалите, не зад вратата.
Разбира се много зависи колко е дължината на прозорците, може да не се наложи да са 3,а да дърпаш цялото перде навътре, към средата, за да отвориш балконската врата.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 16:16 от ДХ3

# 587
Момичета, имам нужда от съвет за завесите в хола. Касае се за вратопрозорец, като вратата представлява около 1/3 от общата ширина. Терасата се ползва активно, т.е. вратата трябва да е лесно достъпна за отваряне и затваряне. В тази връзка се чудя, дали има вариант, при който завесата да е разделена не по средата, а да има по-широка част за прозореца и по-тясна за вратата. Не успях много добре да се изразя, дано ме разберете.

Това е съвсем нормална практика. Не виждам защо се чудиш, тук правила няма. Но недей да правиш три парчета. Колкото повече снадки, толкова по-неудобно.

# 588
И аз разделих  на 2 като там където е вратата ми е 1 м ширина.Другите 3.50м са отделно -едно парче.Много е удобно така разделено.И при мене терасата е много оборотна.
Сега мисля как да направя плътните.Не смятам да ги изполвам активно.Харесвам когато стоят подредени,а не набрани безразборно.Чудя се дали да не ги направя само декоративни.Някакви съвети?

# 589
Отдавна не ползвам плътни, големи прахосъбирачки са и се перат трудно, защото стават тежки.  използвам дневни тънки пердета и роло щори, сливащи се с дограмата.

# 590
На мен такива щори не ми допадат, пердетата са си красота, не само нужда.

# 591
На мен такива щори не ми допадат, пердетата са си красота, не само нужда.
И в допълнение - има стилове, при които щорите са просто неуместни, с изключение на римски или подобни, и то не за всички помещения.

# 592
Е, аз съм по по-практичните интериори. Тънките ми стигат за красота.

# 593
  • София
Имам питане, имам камък, гнайс зад печка на дърва. С какво да го импрегнирам, така, че да е устойчиво на нагряване и да подчертава цвета на камъка?

# 594
Аз съм с три пердета, купувам готови. Ако ги шиех, пак щях да направя три с еднаква ширина. Едно тясно и едно широко ми е несиметрично и би ме дразнило вкъщи. За други хора пък моят вариант е дразнещ.
Помисли, разгледай снимки, кое от двете на теб ти изглежда по-добре. Ти ще си ги гледаш после.

# 595
  • София
Аз да си продължа с въпросите... 🤣🤣🤣
Този тип лампи, като пише 1,50м, това макса ли е, в смисъл стават ли по-къси, ако някой има подобна, колко най-къси може да висят?
https://www.eglo.com/bg/visyashcho-osvetitelno-tyalo-pendel-lemorieta-39685.html
Знам, че трябва да се разходя до магазина, като имам време, но да си питам.

# 596
  • Тука, под липите стари...
Аз съм с три пердета, купувам готови. Ако ги шиех, пак щях да направя три с еднаква ширина. Едно тясно и едно широко ми е несиметрично и би ме дразнило вкъщи. За други хора пък моят вариант е дразнещ.
Помисли, разгледай снимки, кое от двете на теб ти изглежда по-добре. Ти ще си ги гледаш после.

Дори не ми е хрумнало за варианта с трите еднакви по размер пердета. Ще помисля сериозно върху този вариант.
Аз съм с някаква странно, може би малко  нездраво чувство за симетрия и точно затова не мога да се реша на две различни по размер части.

# 597
Аз да си продължа с въпросите... 🤣🤣🤣
Този тип лампи, като пише 1,50м, това макса ли е, в смисъл стават ли по-къси, ако някой има подобна, колко най-къси може да висят?
https://www.eglo.com/bg/visyashcho-osvetitelno-tyalo-pendel-lemorieta-39685.html
Знам, че трябва да се разходя до магазина, като имам време, но да си питам.

Че то това са кабели, няма начин да не може да се скъсят.

# 598
Скъсяват се кабелите. Посочва се максималният размер, но може да се скъсят. Най-къси може почти до тавана, стига да ти харесва. Имам подобни.
Тези, които са с тънки стоманени въжета също се скъсяват, ако има синджир се махат халки. Повечето полилеи, които се люлят и клатушкат могат да се скъсят.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 07:26 от Чи лу

# 599
  • София
Мерси 🤗
Черна станция, да - ясно кабел винаги може и да се резне, по-точно въпроса беше предвидено ли е да стане цивилизовано, без побългарявания.

Общи условия

Активация на акаунт