Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 376
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Eglo са цивилизовани.
Имам ламБа, която искаше побългаряване... с шлайф. Много е хубава, има същите аплици и цветът ми пасва идеално, но монтажът беше трагичен. Ако не я бяхме преправили, трябваше да стои килната накриво на 2-3 см от тавана и през луфта се виждаше простата тенекиена основа за 3.50 в която опираха пръчките на абажура 😆Добре, че имам печен майстор😆

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 07:54 от Чи лу

# 601
  • София
Аз още се чудя дали да е с топки и нормални крушки или от типа висят фасонки и си завивам от декоративните големи крушки, каквито към момента ми е на кеф на форма и цвят🤣 ще го мисля, проблема беше, че я искам за дивана и не ми се ще да си удряме главите на всяко сядане/ставане.... Но кой знае, в магазина спонтанно може и друго да харесаме.

# 602
Аз още се чудя дали да е с топки и нормални крушки или от типа висят фасонки и си завивам от декоративните големи крушки, каквито към момента ми е на кеф на форма и цвят🤣 ще го мисля, проблема беше, че я искам за дивана и не ми се ще да си удряме главите на всяко сядане/ставане.... Но кой знае, в магазина спонтанно може и друго да харесаме.
Ако скъсяването ще доведе до промяна на естетическия замисъл, защото самият модел е предвиден с дължина, която до някоя степен може да се скъсява приемливо за визията, а над нея вече не си струва, може и да се наложи да смениш идеята.
Над дивана наистина няма да е удобно високите да се удрят в лампите. Аз съм лесна и този проблем нямам, но все пак когато определях височината на полилея, правих пробата с най-високия електричар от бригадата Simple Smile
Ако лампите не са точно над дивана, а над маса пред него, да речем - тогава нямаш проблем.

# 603
  • София
И това е такя, но тази я дават 80и все още изглежда ок
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BML9RR79/ref=sspa_mw_detail_4?ie … iew_1699602845387  а тази даже 50, но вече ми е малко странна https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BMLDJBN7/ref=sspa_mw_detail_1?ie … iew_1699602969243 тя направо май е на твърди връзки не на кабел... Та нещо между двете може би🤔или мислите, че ще е кофти...
Обичам като цяло висящи лампи, хич не искям за там плафон на тавана залепен, не ми е уютно, пфу как забравих вчера да измеря колко виси крушката в момента. 😅

А някакви мнения за тези като марка?
https://www.introlight.bg/pendel-osvetitelno-tjalo-felina-30640152.html

# 604
Здравейте отново, можете ли да ми препоръчате тъмносив цвят по RAL, който да няма син или зелен оттенък.
Разглеждам ги на каталога и все виждам някакви оттенъци, а търся точно тъмносиво 🤷🏻♀

# 605
Здравейте, от доста време следя темата и някои от споделените идеи много ми харесват. Понеже съм в голямо затруднение с разположението в нашия бъдещ хол , ми се иска да чуя странични мнения. Публикувам схема , но разположението не ми харесва.Много ми се иска да има бар плот , а също масата за хранене да не е на средата, както е в проекта. Ще съм много благодарна за някакви насоки Simple Smile

# 606
Не виждам как ще сместите бар-плот в тази стая, а и не виждам за какво Ви е.Масата е на най-разумното място- близо до кухнята, за да не разнасяте чинии насам- натам.

# 607
Много ми се иска да има бар плот , а също масата за хранене да не е на средата, както е в проекта.
Скрит текст:
Ще съм много благодарна за някакви насоки Simple Smile
Освен да размените местата на масата и телевизора в нишата, масата все ще си е в средата, то не остава място за друго. Ако сте 2-3 души у вас може масата да бутнете плътно към стената и да теглите към средата на стаята само ако имате гости. Или да си вземете сгъваема маса която да се смалява поне до 1/3, или малка кръгла маса. Като сложите барплот ще ви остава по 50см да се разминавате с останалите мебели и ще е като лабиринт с препятствия.

# 608
  • София
Може би като средно решение може вместо маса да се сложи кухненски остров🤷‍♀️ но като цяло и аз не виждам смисъл от барплот, ще е голям компромис с нещо друго в това помещение.

# 609
Това трапецовидното камина ли е?

# 610
  • София
Би трябвало да е камина.
Иначе вероятно може да се опита масата зад вратата и кухнята да остане на малката стена и срещу врата, само с долен ред шкафове и тогава може в края към хола да се пробва някакъв бар плот... 🤷‍♀️

# 611
Трябва да се помисли за какво би се ползвал нар-плот? Много хора просто им харесва, но реална представа нямат какво ще го правят и колко той заема площ.

# 612
Трапецовидното е камина. В двете ми кухни досега съм имала плот със столчета и виждам , че доста се ползва. Оттам тая ми слабост.. Но наистина май доста ще се затвори пространството тук

# 613
Аз имам плот и се ползва, но помещението е голямо, имам място и наистина е използваем, заради отдалечеността на трапезарната маса от кухнята, отделно ми е работния плот.. Във Вашия случай е абсолютно излишен.

# 614
Може да се обособи един бар плот пред прозореца, по-плитък. Няма да "изяде" кой знае колко пространство. Нещо подобно:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт