Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 367
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Ми на нормалната маса. Вкъщи имахме ниска холна, щото нали така по стандарт пред дивана... не я ползвахме и я махнахме много отдавна. Въпрос на навици
Тя и другата е нормална, но е с различно предназначение - ние пък ги ползваме, защото на столовете не е удобно да се заседиш дълго /освен ако не са с подлакътници/ на кафе и лаптоп Simple Smile
Храним се на трапезната и после се преместваме за други питиета на диваните, че след хранене на човек му се иска да се отпусне и облегне по-комфортно.

# 646
Еми явно в питиетата е разковничето - ние не пием. Лягаме си на дивана и толкоз. Хранене с полягване също не практикуваме.
Затова казах въпрос на навици.

# 647
Еми явно в питиетата е разковничето - ние не пием. Лягаме си на дивана и толкоз. Хранене с полягване също не практикуваме.
Затова казах въпрос на навици.
Така е, въпрос на навици. Ама нямах предвид, че ние след хранене пием алкохол, та затова - аз например пия дори и на празник само вода и кафе. Ама има безалкохолни питиета, кафе, чай, горещ шоколад - кой каквото...

# 648
В следата ситуация съм и моля да споделите опи. Ще подменям ламинат на дневна-кухня. Хубавите цветове и качество са изработени с фуга. Вие имате ли подобен в домовете си и как се "държи"?
Не се ли пълни фугата, лесно ли се почиства? Колкото и малка да е все пак е вдлъбнатина, в сравнение с напълно равните.
За мое съжаление последните явно не са "на мода" всред производителите.
Почти ми е невъзможно да избера, защото повечето десени са все с едни сивкав нюанс, който не харесвам.
В малък град живея и избора също не е безкраен.

# 649
  • София
Никакви проблеми с фугите нямам, минимални са.
Цветове бол тук...
В крайна сметка ско имате кола-с нея някъде с повече избор. Товарите и си тръгвате.

# 650
При мен се наложи един и същ модел да купя с 4-странна фаска 9.5 мм за целия апартамент и само за една малка стая - 8мм /заради отчитане на различно начално ниво на пода в самата стая, та след монтаж да се изравни нивото с коридора/, който за мое съжаление се предлагаше само без фаска.
Определено с фаска стои по-красиво, няма проблем никакъв с почистването.
Ще подкрепя Angel_Dust с предложение да пазарувате на място, а най-добре да отидете във фирмени магазини да видите мостри, да си ги занесете задължително в къщи и да правите проби, преди да изберете. Вече след избор може да си ги поръчате и с доставка.
В магазина цветовете наистина стоят много различно и вече на място може да се окажат неприятни изненади с разни сивкави и жълти нежелани подтонове.
Това беше най-дълго избираният от мен елемент при ремонт - носих сума мостри, налагах ги и връщах, докато открих подходящия.

# 651
При мен се наложи един и същ модел да купя с 4-странна фаска 9.5 мм за целия апартамент и само за една малка стая - 8мм /заради отчитане на различно начално ниво на пода в самата стая, та след монтаж да се изравни нивото с коридора/, който за мое съжаление се предлагаше само без фаска.
Определено с фаска стои по-красиво, няма проблем никакъв с почистването.
Ще подкрепя Angel_Dust с предложение да пазарувате на място, а най-добре да отидете във фирмени магазини да видите мостри, да си ги занесете задължително в къщи и да правите проби, преди да изберете. Вече след избор може да си ги поръчате и с доставка.
В магазина цветовете наистина стоят много различно и вече на място може да се окажат неприятни изненади с разни сивкави и жълти нежелани подтонове.
Това беше най-дълго избираният от мен елемент при ремонт - носих сума мостри, налагах ги и връщах, докато открих подходящия.
Мостреното упражнение и аз ще го правя. От друг град е трудно, защото ако не пасне няма връщане назад. Ще се насоча явно към фугите. При тях има по-голямо разнообразие.
Трудно е определено, защото синхронизирам с ламинат от съседните стаи, новото кухненско, стените и най-основното - конкуренцията на съществуващото.
Понеже много си го харесвам и трудно излизам от матрицата.
Като махнахме шкафове, за да боядисваме - отдолу се откриха предни слоеве и установих, че избора ми на цвят е същия като преди 15 г. 🙄😆

# 652
  • София
Защо пък да няма връщане, колкото от вашия град, толкоз и от друг, нашата къща е на 70 км от сф, ми пазаруваме от сф, основно.

# 653
Dari, на мен повече ми харесват ламинатите с фаска, няма никакъв проблем с почистването им.  Преди 9 години, когато купувахме ламинат изборът на тези с фаска беше по ограничен. И в спалнята и във всекидневната сме с един и същ

цвета е класически дъб Simple Smile и подхожда на всичко.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 14:08 от Natt***

# 654
Скрит текст:
Здравейте, от доста време следя темата и някои от споделените идеи много ми харесват. Понеже съм в голямо затруднение с разположението в нашия бъдещ хол , ми се иска да чуя странични мнения. Публикувам схема , но разположението не ми харесва.Много ми се иска да има бар плот , а също масата за хранене да не е на средата, както е в проекта. Ще съм много благодарна за някакви насоки Simple Smile

Аз бих завъртяла мебелите така, за да се оформят двете зони.
За барплот съм скептична, в случая е малко самоцелно.
Диванът може да е по-голям и фотьойлът може изобщо да отпадне.
Тв може и над камината, ако моделът ѝ го позволява.

Случайно тази сутрин попаднах на този примерен план в инстаграм и много ми заприлича на въпроса на Ketta123 и предложението, което постнах. Даже размерите на помещението са почти идентични и разположението на врати и прозорци. Flushed Пускам, ако иска Ketta123 да огледа предложението на архитекта за разпределението на кухнята.

# 655
  • София
Barbabeau, да не го приемете лично...., но аз от хладилника не бих носила 3 метра продукти до мивката.

# 656
Aaaa, защо лично? Постът в инстаграм не е мой, случайно го видях днес.
Всъщност съм напълно съгласна за 3те метра. Simple Smile)) От инстаграм харесвам къде е мястото на хладилника, но котлони и мивка разменени, с мивка по-близо до хладилника, но без да се забиват едно в друго.
Но имах предвид и по-генерално, че в инстаграм тръгват уж от някаква по-друга идея за кухнята, а накрая разпределението на кухнята под ъгъл (без барплот) и голяма трапезарна маса е дадено като оптимално.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 15:50 от Barbabeau

# 657
Dari, на мен повече ми харесват ламинатите с фаска, няма никакъв проблем с почистването им.  Преди 9 години, когато купувахме ламинат изборът на тези с фаска беше по ограничен. И в спалнята и във всекидневната сме с един и същ

цвета е класически дъб Simple Smile и подхожда на всичко.
Много е хубав! Прилича на истинско дюшеме.
Благодаря на всички за съветите и мненията. Добих кураж за фугата.
Ако не намеря цвят може и до големия град да прескочим.
Днес се видя, че няма да стане толкова бързо колкото се надявах. Още две седмици май  се очертава да ползваме лятната кухня.... 🤣

# 658
Здравейте. Как бихте разпределили мебелировката в спалня и детски стаи? Тези от скиците не са оптимални и моля за идеи. Благодаря.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 12:06 от Enter Sandman

# 659
Аз имах същите притеснения за фаската. Оказаха се безпочвени. Нямам идея как и защо, но не задържат мръсотия тези фуги.

Общи условия

Активация на акаунт