Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 343
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Satine не е казвала, че сме със занижени изисквания. Факт е, че има хора, които по ред причини са принудени да живеят със силно завишени изисквания, най-вече такива с компрометирана имунна система - след трансплантации и друго оперативно лечение, тежки алергии към разпространени в ежедневието вещества и др. Сигурна съм, че това слугуване никой не си го причинява доброволно, а има основателна причина да го прави. Надявам се, че с коментирането на темата не бъркам неволно в някоя дълбока рана.
Обещах тест и вчера бърках във фугите /преди минаване с моп/, ами нищо - нито видимо, нито невидимо.
До паркет ли е, до покритие ли, не знам...Моят е същата марка - Куикстеп, клас 32, 9.5 мм с четиристранна фаска. Ще се опитам да кача снимка.

Човек с алергии или компрометирана имунна система изобщо не би трябвало да избира ламинат или винил за настилка, има по-подходящи.
Затова се надявам случаят да не е такъв или въобще свързан със здравословен проблем.
На мен не че ми беше първи избор в градското жилище, но не посмях да повторя дюшеме, че предишното се деформира, а натуралният паркет не беше опция в момента по финансови съображения - качественият е в пъти по-скъп от ламинат. Ако обаче имах мотиви от здравно естество, бих преодоляла на мига финансовите.

# 676
В момента са предвидени в "дъното" на помещенията. Не знам дали няма да е по-удобно да са в предната част.  
Заради дължината на пътя, бих ги изместила и двете в предната част.
Обаче в твоя случай имаш прозорци, като особено важен е този в гардероба. В момента имаш място за П-образен гардероб, а ако пътеката на преминаване се измести долу, разпределението на гардероба ще се ощети много. Имаш ли намерение да местиш и прозорци?

# 677
Моля за мнение относно две врати.
Това е спалня, гардеробна до нея и баня след гардеробната.
Не съм сигурна къде искам вратите между спалнята и гардеробната и гардеробната и банята. В момента са предвидени в "дъното" на помещенията. Не знам дали няма да е по-удобно да са в предната част.  Вратата от коридора към спалнята може да се измести в ляво. Разположението в банята също ще търпи промени, но това зависи от вратата. Тоалетната няма да е единствена за етажа, но някак си много ми е "заобиколен" пътя до нея.
Зависи от концепцията за мебелите! Това в спалнята тоалетка ли е или бюро? Би било по-добре да е по-близо до прозореца, може и крайно да е, но зависи какво сте планирали. Ако ще има ТВ тогава то ще дойде срещу спалнята.
Би било удобно, да са съседни врати с коридорната и вратата на гардеробната да е веднага вдясно. На банята ако е в средата може ваната да е перпендикулярна от едната страна, а кабината от другата, ако е в края да се едно до друго. Но Вашата идея каква е за мебели и зониране на помещенията? От там трябва да се тръгне!

# 678
Аз бих направила спалня в средното помещение - да влязат в него и двата прозореца. От спалнята вляво да се отива към гардеробната, вдясно - към банята. Това преминаване през две помещения, за да стигнеш до банята не е фунционално, да не говорим, че от банята ще идва влага към  гардероба и дрехите.

# 679
Банята е само за спалнята. Струва ми се,че тази баня ще има прозорец. Ако има планирана рекуперация съвсем няма да има проблем с влага и помещението е доста голямо. Гардеробната ще изолира шумовете от банята.

# 680
Satine не е казвала, че сме със занижени изисквания. Факт е, че има хора, които по ред причини са принудени да живеят със силно завишени изисквания, най-вече такива с компрометирана имунна система - след трансплантации и друго оперативно лечение, тежки алергии към разпространени в ежедневието вещества и др. Сигурна съм, че това слугуване никой не си го причинява доброволно, а има основателна причина да го прави. Надявам се, че с коментирането на темата не бъркам неволно в някоя дълбока рана.
За съжаление е така!
Не мога да ви покажа снимки, не сме с този ламинат вече.

# 681
  • тук-там
Да, идеята е между банята и спалнята да има нещо за поглъщане на шума.  Като мебели - все още не съм наясно за спалнята. Единствено искам да може да се позиционира на две стени спалнята. Мебелите са примерни, но повече от един скрин и едно огледало едва ли ще има в спалнята. С влагата проблеми няма да има. Прозорците могат да се преместят, но в рамките на сантиметри.  Мислих да изместя вратите в предната част и да ги направя плъзгащи.
Гардеробната ще е само със закачалки и рафтове, но това няма отношение.
Благодаря за мненията. Ще го мисля още. До 2 седмици трябва да съм го изумувала....

# 682
Да, идеята е между банята и спалнята да има нещо за поглъщане на шума.  Като мебели - все още не съм наясно за спалнята. Единствено искам да може да се позиционира на две стени спалнята. Мебелите са примерни, но повече от един скрин и едно огледало едва ли ще има в спалнята. С влагата проблеми няма да има. Прозорците могат да се преместят, но в рамките на сантиметри.  Мислих да изместя вратите в предната част и да ги направя плъзгащи.
Гардеробната ще е само със закачалки и рафтове, но това няма отношение.
Благодаря за мненията. Ще го мисля още. До 2 седмици трябва да съм го изумувала....
За мен най-добре е вратите да са в предната част на помещенията - веднага след вратата на спалнята. От следните съображения. Когато се почиства банята - препарати и уреди за миене ще се пренасят през цялата спалня. Отделно зареждането на нови покупки - било за гардеробната или банята пак минава през цялата дължина на спалнята.
Ако единият си почива, а другия от хола реши да се шмугне примерно да смени чорапите, пак няма да се получи, а ще трябва да ситни като Пинко, за да не пречи.

# 683
На мен това помещение ми изглежда излишно разделено. По-добре по-голяма спалня с гардероб от стена до стена.. и никакви такива преходи и чупки.

# 684
  • Пловдив
Относно фаските на ламината - утре ще снимам този в трапезарията ни - нямам търпение, да дойде деня, в който ще го "изрина" Sad Светъл ламинат, със светли фаски, но са светли едва седмица, след почистването им, а то е кошмарно - с гъбичка и купа с Доместос, клеча по 2-3 часа.
Не ходим с обувки вкъщи, робота обикаля всекидневно и пак потъмняват тяхната кожа Scream
В другите стаи няма проблем, но там и фаските са тъмни и явно не личи толкова.

Защо си го причинявам ли - с ОКР съм и виждам неща, на които никой друг не обръща внимание явно Joy

# 685
Аз съм отгледана от майка с ОКР.Всичко беше по конец.Много си я обичам,но в момента,когато заимах собствен дом,нещата бяха други.Не съм мръсна и няма как да съм,това ми е заложено,ама и роб на къща няма да стана.Това е,за да питам,какво препоръчвате като под в случаи като моя😊

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 18:31 от red soul

# 686
Аз съм отгледана от майка с ОКР.Всичко беше по конец.Много си я обичам,но в момента,когато заимах собствен дом,нещата бяха други.Не съм мръсна и няма как да съм,това ми е заложено,ама и роб на къща няма да стана.Това е,за да питам,какво препоръчвате като под в случаи като моя😊
Като чета и тук момичетата в последните постове, съпоставяйки и моя опит /имала съм за подова настилка дюшеме и в двете къщи, сега в едната - ламинат, в другата дюшемето си стои и не мисля да го сменям/, стигам до извода, че замърсяването във фугите до степен да си личи и да се налага да се почистват отделно се дължи на разлика в покритието на ламината, независимо че може да е от един клас.
Не знам дали се виждаше добре на моята снимка, но действително няма замърсяване нито визуално, нито при опит за бърсане с клечка за уши с препарат. Не полагам някакви особени грижи - почистване с прахосмукачка и след това моп с препарат за ламинат.  При това, както споменах, коридорът и кухнята също са с ламинат, а са помещения, които обичайно са подложени на по-голям риск от замърсяване. Отделно от това, правихме ремонт на стая 3 години след полагане на ламината в останалите помещения и след всички майстори, шпакловане, шлайфане на стени, полагане на мазилки и прочие, пак никъде няма видими поражения или захабяване.
Та, не знам какво да кажа, от моя съм доволна /този е моделът https://domidesign.bg/magazin/%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0% … BD-95%D0%BC%D0%BC, вече не се предлага сякаш, но виждам, че има сходен: https://parketensviat.com/product/laminiran-parket-quickstep-476 … -9mm-32-klas-4v//, но явно има такива, чиито фуги могат да поемат повече замърсяване и да потъмняват.

# 687
Понеже аз повдигнах въпроса за фаските да споделя теорията, която прочетох.
Дали и колко да се "пълнят фугите" зависело от дълбочината им, а тя нараства колкото е по-дебел ламината. На 6,7 и 8 ММ фаските са съвсем плитки. Възможно е и на това да се дължат различните начини, по които се "държат" фаските в различните домове.
Така или иначе поръчах светъл ламинат 8мм с двустранна фаска, но е доста пъстър, така че се надявам да се поприкриват недостатъците в почистването 🤣.
Ще се хваля или оплаквам след два месеца 🤣🤣🤣.
Благодаря на всички озовали се и споделил опит.

# 688
Здравейте, обзавеждаме къща и имам нужда от съвет. Помещението от снимката е всекидневната в частта си, където ще е разположен диван, телевизор и т.н. Телевизора е замислен на стената с дървената ламперия закачен за самата стена. Дивана аз държа да е разположен горе-долу където съм отбелязала с черен маркер. Реално зад него ще е антрето с входната врата. Срещу стената, на която тук се прожектира анимация, ще е трапезарната маса и кухнята. Въпросът ми е как точно да разположа разни библиотеки, скринове и други мебели за съхранение на всички рисунки, които получавам всекидневно:)  Стената с ламперията свършва малко след, края на снимката и следва врата за веранда.

# 689
Нищо не разбрах. То май единствената стена за мебели е тази с прожекцията? Ама мебелите какви са и какво има друго наоколо, ти си знаеш...

Общи условия

Активация на акаунт