Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Щом имаш яснота къде ще са диванът, телевизорът и трапезната маса, останалите мебели сами ще си покажат мястото. По едно късче от стаята нищо не може да се каже, още повече без да се знаят площта на помещението, вида и размерите на самите мебели /включително за тези, които вече имат определено място/, както и нуждите на обитателите. Първо виж какво точно ти трябва като мебел според това какво ще съхраняваш, ако е за съхранение, с какви размери свободна площ разполагаш /като не затваряш врати, прозорци и ходови линии/ и следвай пропорции общо за помещението и отделно за всички мебели един спрямо друг.  Мебелите следват и някаква логика на подреждането според функцията си и необходимостта да са в близост до други мебели - напр. шкаф или скрин, в който ще съхраняваш покривки и посуда - в близост до трапезната маса, библиотеки - обикновено в близост до меката мебел и т.н.   

# 691
  • София
Ами то остана само стената с анимацията и евентуално каквато стена има зад дивана... Ако на стената зад дивана не може мебели, те няма дълбочина - там рисунките и отстрани библютеката или както, скрин нисък може под тв. Може би ще е по лесно със схема.

# 692
Аз съм на следващ етап в ремонта. Избирам трапезна маса. 180х90х76 с опция разтягане до 120 и заоблени ъгли.
Разкажете ми моля за вашите трапезни маси. Класически или модерни, от къде са купувани?

# 693
  • София
☺️Нашата не е по темата, не се разтяга, направихме  си я от парчето останало ни от кухненския плот (дървен)

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 14:55 от Angel_Dust

# 694
И моята е от материал като кухненския плот с метални крака фиби. 150/90 и отделно мебелистът ми направи още един плот 70/90 с подвижни крака. Когато се налага го вадя и става продължение на масата, даже и фладера продължава.... което се оказа излишно, защото слагам покривка. През останалото време кибичи кротко със свалени крака под спалнята😆
Всякакви варианти за изработка на разтегателна маса ми изглеждаха грозновати с разполовен плот и кутия под него.

# 695
Супер подход. Продават се страхотни крака за маси - и добре изглеждащи и така измислени, че да може да се завинтят здраво за плота (с голямо рамо, прилепващо към дъската).
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=5837453 … rc=VmL6cu0K0JWQjM

И после плотове всякакви, например тези:
https://bauhaus.bg/masivni-plotove/c/1768

# 696
Трапезната ни маса също е с плот като на кухнята, в случая камък. Доволна съм.
И въпрос на тази стена, какъв цвят конзола маса би стояла по добре - бяла или черна?

Идеята е да е с два рафта, като на долния са вградени купичките на котката.

# 697
Трапезната ни маса също е с плот като на кухнята, в случая камък. Доволна съм.
И въпрос на тази стена, какъв цвят конзола маса би стояла по добре - бяла или черна?
[
Скрит текст:
img width=400 height=600]//cdn.bg-mamma.com/JQtU/HIVri.jpg[/img]

Идеята е да е с два рафта, като на долния са вградени купичките на котката.
Скрит текст:
Определено, ако изборът е само между двата цвята - черна конзола. Ще приобщи спот осветлението, което сега изглежда откъснато от общия интериор.

# 698
Гардеробите са с черни дръжки, но не се виждат на тази снимка.

# 699
Гардеробите са с черни дръжки, но не се виждат на тази снимка.
[
Скрит текст:
img width=416 height=600]//cdn.bg-mamma.com/JQtU/qVJ8B.jpg[/img]
В такъв случай е хубаво да се снима цялото помещение, преценката може да се окаже различна, но при тези обстоятелства ще я потвърдя Simple Smile
За да се омекоти малко силният контраст, после може вече чрез декорации да се добавят и други цветове.

# 700
Черна ще е много контрастно. Бяла ще е Ок, но банално и ще се слива. Може би някаква синкава като картината, така че акцентът да продължи и надолу?

# 701
  • София
И аз си помислих за друг цвят.

# 702
Черна ще е много контрастно. Бяла ще е Ок, но банално и ще се слива. Може би някаква синкава като картината, така че акцентът да продължи и надолу?
Ами той явно замисълът си е бил такъв, щом останалите елементи са черни, включително осветлението.
Други цветове по-скоро може да влязат с килим, декорация, картини - по-лесно се сменят при промяна на цветовата гама. Утре може друга картина да си хареса това място и синьото вече няма да изглежда така логично, както с наличната.

# 703
Ами той явно замисълът си е бил такъв, щом останалите елементи са черни, включително осветлението.
Други цветове по-скоро може да влязат с килим, декорация, картини - по-лесно се сменят при промяна на цветовата гама. Утре може друга картина да си хареса това място и синьото вече няма да изглежда така логично, както с наличната.

Че конзолна маса трудно ли се сменя? Тя е аксесоар, не е нещо трайно. И се сменя, и се боядисва лесно.

# 704
Да замисълът беше за черно и бяло. Картините са наше творчество:). ММ хареса идеята за синьо. Ако не се получи смяната на цвета не е проблем, все пак той с това се занимава:).
Следващ въпрос по цялата ширина на колоната или по тясна?
Много благодаря за идеите!

Общи условия

Активация на акаунт