Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 82

• 39 320
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Вярно е, че не се сменя трудно - за боядисването не знам, аз мога да боядисвам само прозорци и врати Simple Smile
Питането обаче беше между бяло и черно, от което предположих, че други цветове са обмисляни и отхвърлени, като е оставена само тази алтернатива.

# 706
Ааа питането за бяло или черно беше, защото до толкова ни стига въображението, но пък сме отворени за нови идеи:).

# 707
Тъмно кафяво като гърба на пейката на която е шапката. Синьото ще разбалансира мебелите, според мен. По-добре цветовете да останат само в картините.

# 708
Аз съм за бяла и да е по-тясна от стеничката.
Харесва ми този деликатен минимализъм и с бяло няма да се наруши.
Картините изглеждат готини. Blush

# 709
Бяла конзолна масичка ако е дълга или черна ако е къса за акцент. В противен случай се получава черно-бял лабиринт.

# 710
Благодаря Ви за идеите. Ще помислим още малко.

# 711
Черна🙂
Каква е настилката на пода?
Издирвам ползватели на винил SPC, много ме блазнят предимствата му и го обмислям.

# 712
Черна🙂
Издирвам ползватели на винил SPC, много ме блазнят предимствата му и го обмислям.
Слагахме наскоро, за да скрием едни спукани плочки. Не съм очарована безкрайно от монтажа. Като ходя отгоре, нещо като скъп балатум ми идва ☺️
** очаквах да е поне като паркета, но след 1вия ред, а особено при разни чупки, нещата рязко загрубяват. Тъй като всичко трябва максимално да се вклини и да няма фуги, такова нагласяне и начукване е... Не бих се хванала на тоя филм, ама ми трябваше бързо решение без къртене. Че и скъпо, пущината.
След малко по-силен удар се откъртва горния слой и после няма наместване, маха се целия преден ред и наново. Пълен цирк.
*** реже се с макетен нож, но си иска сила и чалъм...
Абе не бих си го причинила зорлем пак 🤣

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 23:49 от duhi_puhi

# 713
Аз да се похваля ли, да се оплача лииии.
Дето се чудех за ламинат с фуга. Накрая се сдобих с такъв с четиристранна. Уж като го избирах  ми изглеждаше двустранна. Но може и да не съм догледала.
Иначе съм доволна от цвета и текстурата.
Обаче остава още мноооого за довършване. Сега гледам маса и столове. И се триумя, защото имам от масивно дърво със струговани крака, която безкрайно ми е омръзнала. Но пък и нещо различно не харесах.
Мисля вариант да реновираме плота с МДФ и разтягащ механизъм.
Утре ще чуем мнението на майстора дали е възможно. Изобщо трудна работа. Дано до Коледа успея да наредя всичко.

# 714
Черна🙂
Слагахме наскоро, за да скрием едни спукани плочки. Не съм очарована безкрайно от монтажа. Като ходя отгоре, нещо като скъп балатум ми идва ☺️
** очаквах да е поне като паркета, но след 1вия ред, а особено при разни чупки, нещата рязко загрубяват. Тъй като всичко трябва максимално да се вклини и да няма фуги, такова нагласяне и начукване е... Не бих се хванала на тоя филм, ама ми трябваше бързо решение без къртене. Че и скъпо, пущината.
След малко по-силен удар се откъртва горния слой и после няма наместване, маха се целия преден ред и наново. Пълен цирк.
*** реже се с макетен нож, но си иска сила и чалъм...
Абе не бих си го причинила зорлем пак 🤣

Aма иначе много яко изглежда...

https://krono-shop.com/bg/bg/vinyl-r127

# 715
Е колко да е яко .. функционална разлика с паркета не виждам. На усещане също не е нещо.. гладко и пързаливо.
Абе все тая, кой каквото му харесва, настилки да искаш 😊
**Аз не харесвам и модерните сега плочки тип шарки мрамор, ама на ... Масово са уау.
Тъй че всеки си знае какво му допада.

# 716
Казах, че на вид е яко. Трудно се намира паркет с такъв хубав вид. Освен това паркетът лесно се драска и наранява от изпускане на разни неща, а това не. Но пък при ходене усещането от дърво е различно, спор няма.

# 717
Черна🙂
Ламиниран паркет.
Последното семейно решение е да е синя с плот като пода. Ако не ни хареса ще пребоядисваме:).

# 718
Аз да се похваля ли, да се оплача лииии.
Дето се чудех за ламинат с фуга. Накрая се сдобих с такъв с четиристранна. Уж като го избирах  ми изглеждаше двустранна. Но може и да не съм догледала.
Иначе съм доволна от цвета и текстурата.
Обаче остава още мноооого за довършване. Сега гледам маса и столове. И се триумя, защото имам от масивно дърво със струговани крака, която безкрайно ми е омръзнала. Но пък и нещо различно не харесах.
Мисля вариант да реновираме плота с МДФ и разтягащ механизъм.
Утре ще чуем мнението на майстора дали е възможно. Изобщо трудна работа. Дано до Коледа успея да наредя всичко.
С четиристранна фаска е по-добре, следователно приемаме, че си се похвалила Simple Smile
Не си разваляй дървото само заради това, че ти е омръзнало, още повече  -  с МДФ, двата материала са несравними. Дървото винаги подлежи на допълнителна обработка, след която си променя визията към нова - оцветяване, омасляване...
Според мен си я ползвай така на първо време, а когато истински харесаш нещо /без да те води мотивът "омръзна ми", който лъже и те кара да бързаш/, я смени. Подходящите покривки правят чудеса с омръзналите маси Simple Smile

# 719
  • София
😂 Или смени краката, ще стане съвсем нова маса.

Общи условия

Активация на акаунт