Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 195
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря ви Aila и lilfi  Hug
ще продължаваме да дерзаем и да опитваме това-онова  Simple Smile

# 226
Днес сме на вълна "протест" и всичко отива в гащите. Дотук вече 6пъти на мивката...

# 227
  • София
Съчувствам ти, Олимпия Hug Но нали знаеш, че ще отмине. Не се отчайвай.

# 228
Явно "протестната  вълна" е и при нас:( Освен, че всичко е в гащите, и тях не търпи напоследък. Хайде с памперсите-ОК, нали това е целта, ама може ли по цял ден да се въргаля по голо дупе...

# 229
Сигурна съм, че и за околната среда и за моя собствен джоб, че е по - добре ако може да се научим, да '' пишкаме'' в гърне колкото се може по - скоро, но ми е трудно да го обесня на моето малко бебче, newsm78 след като той най - много обича да ме намокря докато лежи на повивалката или да пълни пелените веднага след като му ги сменя.  Twisted Evil Разбира се, све пак сме малки и имаме време да се научим.

# 230
  • София
Точно това показва, че бебо е готов да бъде "научен" да не пишка в памперсите.  Не бързай в такива случай да му сложиш памперс, по- добре е да се изпика, докато лежи на повивалника, отколкото да му покажеш, че трябва да пишка в памперса и след това да се чудиш как да го отучваш пък. Не е нужно да използваш гърнето по традиционния начин, може да го издържаш в полулегнало положение над леген или в гърнето.
И изобщо не сте малки за ЕБХ. Grinning Прочети пак статиите Peace

# 231
Благодаря за отговора, ще започна да го оставям за известно време без памперс, особенно когато се затопли времето и се надявам да се отучим да ги ползваме. Stop

# 232
Ние се изакваме от 2-3 месечна възраст.
Сега доста често и пишкаме,но не стоим без памперс повече от час и то сутрин,защото все пак е хладно.
Лятото обаче мисля ,че ще е подходящо и като време и като възраст(но така мисля аз де)

# 233
  • София
Привет мамчета Simple Smile
ние сме през деня без памперс, слагаме когато излизаме, или вечер докато спи. Има и добри попадения, ама имаи пране  Laughing. Някой път свършва работа в гърнето, някой път в легена в банята. Прави ми впечатление, че някои път като я сложа на гърнето не иска да стои, вдигам я, отиваме в банята и там определено ми се върти в ръцете и така докато я сложа да стъпи в легена, там малко пристъпва от краче на краче, като нестинарка  Laughing и на края се изпишква  Grinning. Определено за мен се стиска. Това всичкото се случва в рамките на 5 минути разбира се.
Смятате ли, че това се явява като насилване от моя страна? Да не би пък да се престаравам и да вземе да се стиска после умишлено?
И колко често пишкат вашите дечица, предполагам има много условности...но все пак? Нашата кукла пишка през около 30мин средно за времето когато е будна.
И последно да ви се похваля - вчера ходихме на гости в баба й. Там я изпишках на 2 пъти над леген, независимо, че беше с памперс  Grinning. Това ме радва, защото няма да се напишква ако го няма нейното гърне...или поне така ми се струва.

# 234
Идвам да ви се оплача. При нас долкова добре започна всичко, обаче вече трети ден спря да работи.
   Реших се да се откажа от памперси когато детето ми беше вече на 6,5 месеца. За моето голямо учудване в началото цялата работа се оказа изобщо не е толкова трудна, колкото си го представях!!!
   Отначало свалихме памперса за през деня, а след 2 седмици и за през ноща. Първите 3-4 дена имаше доста гафове, след това  по 1-2 на ден, след това все по-малко. Първо гледах да разуча ритмите му и да предусещам неговите желания, и след това имах чувството, че вече е разбрал, какво става, и почва да мрънка, като му се припикае, и аз тогава го държа над легенче. Изтървавах по 2-3 пишкания на седмица!!!
   През ноща също не е толкова трудно, мислех, че все ще спим мокри, а се оказа, че пикае само 1-2-3 пъти и предварително се размърдва на сън, така че всеки път успявам да се събудя и да предотвратя потопа. Сега слагам памперс само за разходка, но гледам, че остава сух, ако не сме навън много дълго.

Четох, че на тази възраст деца вече искат и сами да поемат контрол над процеса и трябва да ги оставяме да свършат работа и на пода понякога и да изучават своите произведения, за да установят връзка причина-следствие. Но как да стане при нас?? Имаме мокет на пода, резултати от изпишкване по него не личат. Не го оставях и гледах да хвана всичките пъти, и успявах почти винаги. Вече се канех да се откажа и от памперс за разходка, и изведнъж всичко се обърка. От ония ден бебо започна да мокри гаши редовно. Взимам го да го изходя, държа го - и нищо... Пускам го да пълзи - и след 10 минути е мокър. И така по 3-4 пъти на ден. Какво му стана изведнъж?  newsm78

# 235
   My Moonka, преди няколко дни осмият ни месец свърши и сякаш с магическа пръчка всичко тръгна добре постарому.
Целият осми месец беше кошмарен, а аз на ръба на нервна криза - нали съм свикнала с кротко дете, а то беше плач,
мрънкане, съпроводено с пиш-ако без знаци. Но се оправи! Дано при вас осмият месец мине по-леко! Wink Не се отказвай!

# 236
анна в., ами при нас е точно обратното, досега беще страшен нервак, все нещо мрънкаше, и изведнъж  преди няколко дни се успокоил след поява на шестия зъб, кротна, прояде... абе, ангелче стана... и явно за да не помисли мама, че живее в приказка, сега той реши, че да пишка в гащи и за предпочитане върху мама е по-весело  Joy

# 237
  • София
Здравйте момичета Hug
Имам следния проблем и вече  #Cussing out
До преди седмица сина ми ходеше на гърне по голяма нужда-още е с памперс за пишкането...
Но нещо му стана- седи си дори по цял час на гърнето,пее си играе си и ...нищо Close
Става и след 10мин...наакан.Това направо ме влудява...Имам чуството че го прави нарочно.Обяснявам му постоянно че не се ака в пампата,и той повтаря-Пампа НЕ! и ...пак
Дайте съвет моля Praynig

# 238
......До преди седмица сина ми ходеше на гърне по голяма нужда-още е с памперс за пишкането...
Но нещо му стана- седи си дори по цял час на гърнето,пее си играе си и ...нищо Close
Става и след 10мин...наакан.........Дайте съвет моля Praynig

Не че имам опит но ми идва на ум, може да купите от седалките за голямото гърне и да покажете на малкия как и вие ходите там. Моята племенница точно на вашата възраст вече можеше да се задържа на голямото гърне и там си правеше работата.
Мисля че личния пример може и да може да помогне.

# 239
От ония ден бебо започна да мокри гаши редовно. Взимам го да го изходя, държа го - и нищо... Пускам го да пълзи - и след 10 минути е мокър. И така по 3-4 пъти на ден. Какво му стана изведнъж?  newsm78
И при нас имаше такъв период, докато разбера какво става. Усетих се, че малкия пишка малко и спира  като се усети, че е мокър. Ако сменя гащите без да го изпишкам отново, той се напишква след 5 мин. И започнах да го пишкам след като се е напикал, почти винаги пишка и в гърнето след това. Дано това е причината при вас. Hug

Общи условия

Активация на акаунт