Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 129
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Ето ни пак  Simple Smile
 Тъй като много не иска да стои на гърнето я държа над легенче в банята. Къде става, къде не. Често пускам да тече вода и така се изпишква. Как смятате момичета, ако често така я провокирам с вода, дали няма да се научи лошо...и по-късно като чуе вода да се напикава...или пък само да се изпишква като чуе течаща вода?

точно това беше нашия начин!
Дима дори пишкаше права  идълго време, не можеше да се отпусне седнала. Минахме напрова на клекалото с детско седало.

# 241
Veselushka, да, най-вероятно си права, защото като напишка в гащи, аз си викам, че вече след 1 час ще го държа (ритъма ни беше на всеки час горе-долу), а той след 20 минути пак е мокър. Даже се притесних, да не би да е настинал, но явно всичко е както ти казваш. Мерси за съвет  bouquet

# 242
Тоя път се включвам, ама не за да се оплача, ами за да си похваля детенцето:) След безброй неуспешни опити, препикаване на цялата къща, дрехи и завивки, и рев от гърнето-от няколко дена смених тактиката-веднага след сън мнооооого бързо го събличам и го слагам на гърнето, и го гушкам-до 1 минутка е свършил нещичко:)Поне му мина страха от гърнето де. На всяка смяна на пеленката имам поне по 1 пропуск:(Но все е нещо-по 10тина пълни гърнета имаме на ден:)

# 243
  • София
   Браво Деситиим. Аз също именно така започнах. Веднага след сън ги събличах колкото се може по-бързо. Вече не е нужно да бързам толко защото в размни граници си изчакват. Успех и продължавайте по същия начин  Simple Smile

# 244
desiteam, поздрав и от мен! Peace

# 245
Пак ще се хваля:)Днес още няма пропуск дребния:)Даже мрънка, ако му се прави нещо:)Уф, дано така да продължи, че какво ли му е на горкото дете с тез памперси на дупето...Съчувствам му много, защото и аз за сефте от година и половина насам "нося памперс"...голяма гадост...бях забравила

# 246
Мами, здравейте!
Записвам се само, за да мога да ви чета, защото трудно намирам темата.
Аз съм решила да почвам като се позатопли времето. Сега уцелваме няколко пишкания през деня да отидат в гърнето, но е голям късмет.

# 247
Да питам тези, които са започнали отдавна и вече ползват гърне. Дъщеря ми почнах да я слагам на гърне 8-9 месец някъде, но не бях махнала памперса. От близо месец съм го махнала. Смея да твърдя, че имам успех, но има и доста опикани гащи. Последните дни обаче, тя изобщо не иска да се заседява на гърнето и естествено всичко върши в гащите. Дори и акото, а при него пропуск нямаше.
Имало ли е такива периоди и при вас? Почвам да се изнервям вече, тъкмо бях и научила режима и всичко си вървеше гладко. Дали има нещо общо с това, че се мъчи да ходи и не иска да я занимавам с тези маловажни за нея неща? Mr. Green

# 248
  • София
 Определено има нещо общо  Simple Smile
 Всеки път когато научат нещо ново, а това да ходи си е сериозно нещо  Wink, ЕБХ то отива на заден план, постепенно нещата си се нормализират обаче.

# 249
мда...Често има такива "стачкуващи" дни, особено преди да се появи някой зъб, или ако му се спи, а ако има компания, съвсем го отсвирва гърнето. Иначе като сме си само двамата -всичко е ОК, обаче има ли някое друго детенце, или някоя баба-всичко абсолютно е в гащите, и то без никакви сигнали. Явно наистина им е маловажно къде ще пишкат, щом се учат да ходят, или има с кой да си играят:) По-важното за мен е, че знае какво е гърне и какво се прави в него. УСПЕХ:)

# 250
И ние сме от "стачкуващите". Цял ден е по гащички, само за сън е с памперс.
Кога в гърнето, кога в някое ъгълче  Laughing

# 251
Ами като прибавим и никнещи зъби, картинката е пълна. Успокоихте ме с отговорите си  bouquet

# 252
Записвам се и аз тук. Още нищо не съм започнала, но смятам тези дни да се пробвам по мъничко с пишкане над легенче.

# 253
Да се отчета: за последни 2 месеца сме напреднали доста, почти нямаме пропуски, само 2-3 пъти на седмица. А и вече през деня пишка по-рядко, на 1,5-2 часа, а не на всеки час, та живота ми е станал доста по-спокоен, затова пак през ноща започна да пишка по-често, 3-4 пъти, сигурно, защото суче повече, но все пак ще кажа, че на мен през ноща ми е по-лесно, защото през ноща има явни знаци, а през деня не ги забелязвам и трябва да гледам часовника. Все още сме с памперс на по-дългите разходки, макар че издържам детето да пишка и навънка, слагам памперс за всеки случай, макар че почти винаги остава сух.

mata_kosmata, ние започнахме почти на същата възраст, така че мога да ти бъда полезна, питай, ако има нещо.

# 254
  • София
   Ние сме си все така. Има дни в които са почти изцяло сухи и дни в които често ги изпускам. От по-старите мами ветеранки могат ли да кажат кога спряха напълно пропуските?

Общи условия

Активация на акаунт