Отговори
# 60
  • Варна
лелеееееееееее Амери и вие ли сте болни #Crazy
Дано да мине бързо Hug Hug Hug

Аз вече тотално се отказах да ходя  утре с малкия на изледвания Naughty.Днес аптекарката каза че бил много кофти тоя вирус и температурата стигала до 40градуса Shocked
Дано болните бързо да оздравяват,а здравите да не се разболяват Praynig Praynig Praynig

# 61
Амери, дано се оправите бързо! Аз Мишел ще я спра за 2 седмици от ясла, че само един грип ми лиспва в къщи!

Като взех да приказвам за моя ящен бебок и се сетих по този повод една случка от вчера. Мишел напоследък усилено играе с една детска кухня, която има отдавна, но я бях скрила и я извадих преди няколко дни и сега все едно не я е виждала Simple Smile Та Мишел готви нещо, сипва, сервира и по едно време я гледам хванала една тенджерка и една голяяма пластмасова лъжица от детското сервизче, тип шпатула за сервиране и бърка в тенджерата и дава на Пипи. Ама така му дава, че натиква цялата шпатула в устата му, ще го разчекне!  Shocked И той горкия нали е ящен, като види лъжица и веднага отваря устата, доволен от манждата на дъщеря ми и зяпа и "яде" въздух и умира от кеф!  Joy В първият момент ми се подкосиха краката, помислих дали не му е дала нещо дребно в устата, после се втрещих като видях размера на лъжицата в устата му, докато накрая избухнах в смях от лакомийката на сина ми и усърдността в грижите на дъщеря ми към малкото братче. Преди няколко седмици пък я хванах да играе на доктор с него и по същия начин му "преглеждаше" гърлото, направо ще му изкара сливиците! Той обаче горкият гък не казва и изпълнява всичко. Между другото продадох си стерилизатора, дъщеря ми много усърдно се зае още в началото да изгради имунитет на брат си срещу всички видове микроби.  Grinning

# 62
  • Sofia
оххххххххххх боже lala разсмя ме мила посред нощите и то със сълзи много много се смях.Едно благодаря  Hug от мен че аз си имах нужда до преди малко си имах и тъжен момент сълзи сега пък от смях много ме усвежи нищо че е 22.50

Много сме високички да дерт ми е  ooooh! де ще си дирим мъж с тоз размер  Joy ама карай да ни е жива и здрава.

Мале наистина много болни бебоци и нашия тати болни в службата всички дано не донесе нещо и той у нас  Praynig Ама то с това топло време друго не се и очакваше

Бързо бързо всички да оздравяват

# 63
Като чета за храненията на бебоците реших и аз да се включа. Ние ядем по 5-6 пъти на ден. Ама много ми е яшно детенцето. Като започнем да ядем пюренце може да отваря уста до безкрай.Хапва си по две малки пюренца на хип и може и още. А след хранене с пюре огладнява след два часа. Струва ми се, че единствено млякото го засища. Дори и след каша бързо огладнява. И почти няма нещо, което да не яде. Grinning. Вече сме повече от 9кг.

# 64
  • somewhere over the rainbow
Хайде да се включа и аз по късни доби hahaha
Диди фиеста, съгласна съм с това за сукателния рефлекс, и аз съм забелязвала при Дая, че не е гладна вече,а иска да смуче нещо /като дам залъгалката и млъква Mr. Green/. Но от 4-ти месец се храним с лъжичка успешно и тогава като ревне,незнам кой рефлекс иска да задоволи newsm78 Но понякога пак минава номера със залъгалката де Mr. Green Едва в края на 5-тия месец Даяна започна категорично да заявява, че е нахранена. До преди това имах чувство,че и 1 кофа с пюре ще изяде и я контролирах, няма начин.
vike, и аз замествам следобед цялото хранене с кисел.
Днес закусвахме овесени ядки с масло и сирене bowuu...и падна едно аканеее Sick
Мим пл, слагам малко захар в попарата,около 1 ч.л. При нас тя не е първо ядене, към 6 часа има мляко, попарата е към 9.
Нарина, цикълът вече 4-ти път ми е абсолютно редовен.

# 65
И аз се включвам посреднощите че не ми остана време днес от хойкане.
Обикаляхме с брат ми магазините цял ден  Joy

Привет на новата мама и бебе Ивайла  Hug

Лала разсмя ме и мен.Смея се тука като лудите  hahaha Купон голям е с 2 дечица ама сега 2 седмици-незнам.Изнервящо си е за сам човек.Дано има кой да ти помага  Peace

Честито на празнуващите бебчета   bouquet

На болните-скорошно оздравяване  Heart Eyes

# 66
Благодаря ви, за подкрепата   bouquet
Лала, успя да ме развеселиш с тази историйка. Да ги нацелуваш душичките  Hug

# 67
Ние пак сме най-ранобудни  Tired

За храненето не писах.Бебо суче по n пъти на ден,през нощта също че и аз като се разшава и бутам цицата,той залязва.Твърдата храна ни е в малки количества понеже той не иска.Предпочита да суче.Иначе сутрин се опитвам да давам плод,на обяд зеленчуци,следобяд каша+плод.Но колко той ги приема е друг въпрос.Не винаги иска.НАправо ми е мъка понякога да го накарам да хапне нещо.Иска си млякото човека.  Crazy

А слива на коя фирма купувате пюренца?

Няма празнуващи днес  Whistling

# 68
  • През девет земи в десета
Добро утро wavey
Рени ти кога изобщо се наспиваш newsm78
И аз съм като тебе,изобщо не мога и да помисля за приключване с кърменето в скоро време или пък заместване на цяло хранене.Има дни в които като види,че ще я храня с пюре или каша,а не по-обичайния начин breastfeedingсе започва страшен рев.Аз не я и карам да яде насила,че ще се отврати милото.С каката имах такъв проблем,но преди 15 години като бях млада и неопитна бабите много ни се налагаха #Cussing outСега вече не смеят Mr. Green
На нашия татко само да му кихне някой и той е следващия yu5
А при нас много деца за разболяване,та незнам какво ще правиме  33uu

# 69
здравейте и от нас
не съм много в настроение за писане но искам да ви дам цитат от моята книга по-която съм гледала Марти(аз съм ви казвала че тогава нямахме интернет) в защита на тезите на лала и джоржи а и на моята
"НО храни ли се достатъчно бебето ни? На този въпрос може би е трудно да се отговори когато детето е на изкуствена храна ,защото когато то се кърми само си изсуква необходимото количество-опитът ще ни покаже,че децата знаят по-добре от всеки друг колко мляко им е потребно.Но когато едно дете е на изкуствено хранене не сме сигурни че количествата които сме решили да му даваме (защото теоретически отговарят на възрастта и теглото на детето) действително задоволяват нуждите му . При същото тегло на някой бебета е необходима повече храна понякога до 1/3 повече..Ръстът също си казва думат:при еднакво тегло по-дългото бебе има нужда от повече храна.
извод: ако наддава редовно;ако изпражненията са нормални;ако изглежда добре и има хубав тен;
От всичко казано до сега  ни дава основание да заключим че детето се храни добре.Обикновено в такъв случай то нито иска повече,нито оставя недоизпитото мляко в беберона .Малко плаче и вика, с една дума изглежда доволно от съдбата си."
лала и Марти когато беше малък беше много лаком но ела го виж сега явно е период на не искам като споделям с други майки и те ми споделят същото дори едно искало да яде само печени филийки с вода без нищо и моя и техните все едно го държим в гладни ела ги виж колко са слаби и понеже той въври много висок и като се точи на-горе за отдолу не остава не нищо
Ренито и аз съм с две деца от ноември сама ги гледам никой не ми помага дори татито от време на време е командировка по цяла седмица когато са здрави всичко е лесно но сега е много трудно
много дълго стана лек и спокоен ден  bouquet

# 70
  • Варна
Ех,момичета какво да кажа аз като съм кажи речи с 2 бебета.За сега мисля че се справям успешно.И ние се гледаме сами.Само това с разходките ни е малко сложно.Добре ,че под блока ни има площадка и така с бебето в количката и "каката"пеша излизаме.Тежи ми по-скоро това че,не мога да отида до магазина когато си искам , а трябва да разчитам на някой .Ама няма как  .Освен едното в кенгуру  sling,а другото в количка 1stroller

# 71
сетих се една случка само че когато аз съм била бебе
аз имам сестра която е с 4 години по-голяма и тя много се е грижила за мен когато съм била бебе(а и после) та веднъж майка ми оставила едно бурканче с мляко на дивана някой от по-младите няма да ги знаят имаше навремето едни дивани с една дъска отгоре и тя ставеше да си слагаш някой неща(ама и аз как го обясних) та оставила майка ми млякото и отишла в кухнята за нещо в това време сестра ми взела и без да иска изсипала млякото върху лицето ми и изтичала веднага при майка ми но тя когато правела бели отивала и мълчала и нищо не казвала и така нашите разбирали че е направила беля и майка ми с два скока отишла в хола и ми вика "не знаех каква реакция да имам ти си лежиш цялата ти физиономия във мляко и ти блажено си го облизваш  Heart Eyesне му оставаш длъжна " аз също съм била лакома но само когато съм сукала
имам много весели историйки от нашето детство ще ви напиша някой ден пак

# 72
  • Варна
 wavey Мацки Wink
Нарина ,на мен ми дойде за първи път на 6 декемри и и ми свърши след 2 седмици Sick.този месец си дойде когато си реши Mr. Green.Регулира се още след раждането и не мисля че имаш повод за притеснение  bouquet
Лала, Joy
Рени,аз веднъж дадох слива но Ганчев и малкия си изповръща червата Sick.Сега смятам да дам на НАМЕ,обаче те нямат само слива.има с комбинация с ябълка.Много ми допаднаха тези пюрета Peace
http://www.hame.cz/bg/
Пиги,аз много се притеснявам за  водата пък да не се отврати,защото постоянно му бутам шишето и той го бута на обратно и се муси..че до кога незнам. Thinking
сузи_а,в кой район на Варна си?
Иси кам,зная го този диван. smile3521,и ние го имахме даже наште още го пазят Whistling

# 73
  • През девет земи в десета
Жоржи,знам ли,тежък случай сте.Аз не се притеснявам толкова за Цвети,защото явно с кърмата приема достатъчно течности и сутрин памперса е пълен,а като го махна пишка и на гърнето.
Що се отнася до мензиса,надявам се докато кърмя да се размина с него Mr. GreenМиналия път ми го нямаше до 1год.и1мес.,чак след като спрях да кърмя баткото се появи Party
Сузи и аз съм с три броя,но ти си направо майка героиня.На мене има кой да ми напазарува и отвреме навреме да помогне с чистенето и чиниите. HugА голямата кака не помага ли?
Ще чакам още половин час да се постопли и пак ще сме цял ден навън,че от сряда-дъжд!

# 74
Привет и от мен Stop
Явно не сте ме разбрали правилно,относно храненето.Много ясно,че ако видя,че наистина след като си е изял яденето продължава да пищи от глад ,ще му дам още,но говорех за това,че в повечето случаи,особено докато са новородени,плачат след хранене ,защото не са си задоволили сукателния рефлекс.Естесвено.че всяко дете има различни нужди.Не си мислете,че аз съм майка-цербер,която не дава на детето си повече от указаното.И аз правя изключения в храненето,но всичко си има граници.И все пак,всеки сам избира за детето си,както аз сама избрах за своето.Никога не съм го насливала,той в момента ме може да изпие 170 мл,но пък си изяжда по 190 гр.пюре.
 Пиги,може ли да ми кажеш по колко пъти на ден слагаш Цвети на гърне и по кое време,защото Криси се изхожда по голяма нужда,но само два пъти се е изпикал в него.И въпреки,че пика в гърнето,след 3 часа папмперса е подгизнал.

Общи условия

Активация на акаунт