Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 462
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Дами, а някоя от вас да се е борила преди или сега с хормонален ринит ? Ходих на УНГ, предписаха ми хомеопатични лекарства и капки , но не се увеща подобрение. Може би трябва повече време , но е толкова изнервящо, че търпението ми вече е на изчерпване. Не че имам друг избор де 😶 Просто всякакъв опит с това състояние ще ми бъде от полза …

# 511
Да ви питам вашите доктори следят ли шийката.. на толкова истории се наслушах,че ме хваща страх... На ФМ гледат ли я както и след всеки преглед?

# 512
  • София
На мен с предната бременност почнаха към втория триместър да я следят. Сега още не, но е и рано според мен. Тепърва ще минавам ФМ утре, но никога на ФМ не са ми я мерили. Само АГ, а с нея среща имам чак края на октомври. Предполагам тогава ще я види, аз ще съм някъде 16-17гс.

# 513
Не са ми мерили шийкаата, но останах с впечатление, че е просто защото и "на око" при ехографа нищо не я е провокирало. Накрая вече, последните седмици започна да замерва-по стандарт.

# 514
Точно заради скъсена шийка има загуби....😕аз ще си държа пък ще видим какво ще каже доктора .

# 515
На мен и следящия АГ още в началото и сега на ФМ ми я мериха

# 516
Аз съм със скъсена шийка по рождение. Разбрах на рутинен преглед с първото ми дете към 17г.с.
Нямат практика да я мерят по-рано, ако няма предишна загуба заради къса шийка.

# 517
Благодаря Ви за отговорите вторник ще питам доктора.

# 518
Дами, обадиха ни се с резултатите от Vision. Всичко е отрицателно и ще имаме момиченце. 🥰 Четвъртък съм ни ФМ и се надявам и там всичко да е наред. Пожелавам ви лека седмица и стискам палци при всяка една от вас да има само хубави новини. 😊

# 519
  • София
Минах си ФМ. Всичко е наред, всички органи са налични и функционират както се очаква. Аз съм 11+5, но отговаря на 12+1. Не спря да се върти, да се крие, да рита и какво ли не. Хич не беше доволно, че го разбутваме.

Rosewine, ти кога даде кръв за Вижън? Аз дадох в сряда и чакам общо взето в сряда да звъннат. Ще ми се да е по-скоро де, ама поне знам след ФМ, че няма индикации за синдроми и проблеми. Сега очаквам БХС да излезне да видим там хормони и възможност за прееклампсия как върви. Имаме предположение за пол, но с толкова движение не беше никак сигурен лекарят. Но Вижън ще си каже скоро Grinning

# 520
Здравейте, момичета! Включвам се и аз за първи път.Първа бременност, вече съм почти в 13г.с., но бебето расте малко по-голямо, термин 31 март, излязоха и Вижън теста и на ФМ всичко беше наред, ще си имаме мъж. Желая на всички лека бременност и само приятни емоции! Имам въпрос, в момента върлува ужасен вирус температура, повръщане и диария, пия витамини Биозин мама и Елевит, но някоя от вас приема ли е  и пробиотик превантивно?Не искам да съм от параноичните мами и жени като цяло, но се притеснявам се понеже аз вече бях веднъж болна около 8 г.с., около месец повръщах от бременността и сега ми тракат зъбите да не ми дойде и това на главата.

# 521
На 18-ти ми взеха кръв и вчера сутринта ми се обадиха. Чак се изненадах, че звънят в неделя.

Минах си ФМ. Всичко е наред, всички органи са налични и функционират както се очаква. Аз съм 11+5, но отговаря на 12+1. Не спря да се върти, да се крие, да рита и какво ли не. Хич не беше доволно, че го разбутваме.

Rosewine, ти кога даде кръв за Вижън? Аз дадох в сряда и чакам общо взето в сряда да звъннат. Ще ми се да е по-скоро де, ама поне знам след ФМ, че няма индикации за синдроми и проблеми. Сега очаквам БХС да излезне да видим там хормони и възможност за прееклампсия как върви. Имаме предположение за пол, но с толкова движение не беше никак сигурен лекарят. Но Вижън ще си каже скоро Grinning

# 522
Не помня дали питах или само го мислих. Така или иначе -сега за последно. Мацки, кое ви провокира да пуснете някой от изброените тестове извън ФМ. Вашата възраст,фамилни обременености, страх.. или така ви агитираха АГ? На мен следящият лекар, и този ,и предния път, ми го изложи като опция ,но предвид данвите ,които съм и дала ме посъветва за не бързам преди ФМ. А виждам,че е масово и ми е любопитно.
Ако ме оставите без отговор, нържествево обещавам да се счета за нетактична и да си сложа фината цедка занапред. Че все пак хормони бушуват тук Wink
ПП: интересен факт- от групата на дъщеря ми имаше дама,на която теста отчете момче. Има приказно, здраво! момиченце.

# 523
  • София
Аз пуснах по желание. Първия път не съм го правила. Донякъде от страх нещо да не се изпусне (истории за деца с Даун нехванати на ФМ ми попаднаха доста). Едното АГ потвърди, че има шанс да се изпусне някой маркер именно за този синдром. Пт друга страна исках и пола да разбера по-бързо, което в плюс. Не да е като първия път - ту момиче, ту момче и все чакай да се види след месец.

# 524
Аз ще пускам теста тази седмица. Първият доктор, при който бях ми го предложи, заради възрастта- 41г. Сегашният ми АГ каза,  че няма нужда, но първият вече ми вкара притеснението в главата. Каза също, че на БХС, само като зададеш възрастта и веднага ще даде много висок риск, защото този метод е статистически.

Общи условия

Активация на акаунт