Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 44 944
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
И аз съм от тези с ниското кръвно - 90/60
И при мен само айрян помага.
Хладилника е пълен с кисели млека 😁.

За стяганията аз само магнезий съм пила. Д-р ми даде алтернатива на Но-шпа , което се казва Спаскуприл и е хомеоматично. Ползвам него и за сега положението е прилично.

# 631
  • Варна
И моето е ниско - 100/60, но не се чувствам зле, че да го вдигам.
На вас ви се вие свят или...?

# 632
  • София
На мен ми се вие свят, задух, не мога да дишам нормално, пребледнявам. Все едно чувството е, че всеки момент ще припадна. И се случва от раз и просто е ужасно тези дни. Надявам се наистина да е моментно и да разминава скоро. Иначе на прегледа в края на месеца ще питам какво да правя, че на една нормална разходка не мога да изляза.

# 633
На мен ми се вие свят, задух, не мога да дишам нормално, пребледнявам. Все едно чувството е, че всеки момент ще припадна. И се случва от раз и просто е ужасно тези дни. Надявам се наистина да е моментно и да разминава скоро. Иначе на прегледа в края на месеца ще питам какво да правя, че на една нормална разходка не мога да изляза.

И аз бях така с предната бременност най-вече в 4 месец, даже припадах 2 пъти,но после поотминаха нещата. Сега пак почва май май така.

# 634
Днес бях отново на преглед. В 12.г.с. съм. До края на тази трябва да мина биохимичен и да направя пренатален. Докато гледаше човечето лекарката каза, че вижда леко удебеляване на сгъвката на вратлето. Това щяло да даде по-висок риск на аномалиите. Но ми каза, че не е специалист и на биохимичния специалистът ще каже със сигурност. Имало вероятност да се резорбира. Гледам да не го мисля и притеснявам. Някой да е имал сходен проблем?

# 635
  • София
Здравейте, минавам да разкажа какво ми се случи вчера.

Бях на преглед (11+1 г.с.) при лекарката по ЗК, споделих с нея, че от две седмици нямам почти никакви симптоми, казах и за високото СУЕ и тн. Гледа ме на ехограф дълго без да каже нищо и накрая заключи, че бебето е много малко, отговаря на 8 г.с. и не вижда пулс Flushed Сърцето ми спря за миг, не можех да кажа нищо, в гърлото ми беше заседнала буца, усещах, че ще избухна в плач всеки момент, но се увладях.

Издаде ми направление за прекъсване на бременността, но ме посъветва да отида в МД за второ мнение за всеки случай, тъй като нейната апаратура не била най-добрата и тн. Запазих най-ранния възможен час в частна клиника. По-късно същия ден на втория преглед се оказа, че бебето е живо и здраво, мърда, има пулс и отговаря на 11+4 г.с. Ето тогава вече не издържах и ревнах Smiley Измери го няколко пъти за по-сигурно, направи ми обстойна ФМ, даде предположение за пола и пусна кръв за БХС. Откри обаче, че едната артерия не работи добре и сега трябва да си пусна изследвания за тромбофилия и други свързани за ок. 1000 лв. Препоръча и пренатален, но ще изчакам БХС и евентуално ще отида на ФМ отново в 12 г.с.

Радвам се, че все още съм сред вас Relieved Relaxed

# 636
Smurfette, през какъв ужас си минала, съжалявам! Радвам се, че всичко се е оказало ок.Hug
Arwen, кога ти е бхс и пренатален? Сега ли замерихте бебето за БХС-то?

Аз си чакам прегледа и БХС, надявам се всичко да е ок. От доста време не съм виждала бебето и нямам търпение вече.

# 637
Лелеле напълниха ми се очите .... милата. Съжалявам ,че си минала през всичко това , ужас Sad Радвам се че всичко е било само заблуда и сте Ок с бебето. Пусни си всички изследвания да ти е спокойно и според мен си смени лекаря. Пиши като разбереш резултати и бъди с положителни мисли 🍀

Бях на преглед (11+1 г.с.) при лекарката по ЗК, споделих с нея, че от две седмици нямам почти никакви симптоми, казах и за високото СУЕ и тн. Гледа ме на ехограф дълго без да каже нищо и накрая заключи, че бебето е много малко, отговаря на 8 г.с. и не вижда пулс Flushed Сърцето ми спря за миг, не можех да кажа нищо, в гърлото ми беше заседнала буца, усещах, че ще избухна в плач всеки момент, но се увладях.

Издаде ми направление за прекъсване на бременността, но ме посъветва да отида в МД за второ мнение за всеки случай, тъй като нейната апаратура не била най-добрата и тн. Запазих най-ранния възможен час в частна клиника. По-късно същия ден на втория преглед се оказа, че бебето е живо и здраво, мърда, има пулс и отговаря на 11+4 г.с. Ето тогава вече не издържах и ревнах Smiley Измери го няколко пъти за по-сигурно, направи ми обстойна ФМ, даде предположение за пола и пусна кръв за БХС. Откри обаче, че едната артерия не работи добре и сега трябва да си пусна изследвания за тромбофилия и други свързани за ок. 1000 лв. Препоръча и пренатален, но ще изчакам БХС и евентуално ще отида на ФМ отново в 12 г.с.

# 638
xSmurfettes и аз минах през същото преди 7 години,  но при мен всичко свърши тогава. Ревах като магаре. Радвам се , че втория преглед е показал, че всичко е наред.  Лека и спокойна бременност до края и нека Света Богородица ви пази🙏

arven88 изчакай БХС , там преглеждат специалисти които ще ти кажат, ако има за какво да се притесняваш. Мисли положително! Бебчетата са още много малки и се развиват всяко със своето темпо. Вярвай че всичко ще е наред.

Днес е моя ред за БХС , та чакам да видя при нас как е положението. Аз очаквам да излязат високи рискове заради възрастта. Ще дам отчет после ✌

# 639
  • София
xSmurfettex, голям ужас си преминала! Супер, че всичко е наред. Аз при тази АГ повече не бих стъпила. Такъв стрес да причини, а всичко да е наред накрая….

На мен на БХС ми излезе междинен риск за Даун (1:955), но вече имах излезнали резултати от пренаталния и ФМ мината, та дори не отразих тази статистика. За справка на 28г, възрастовият ми за Даун е 1:644.

# 640

Здравей! Радвам се, че всичко е наред и бебето е добре.. Относно кръвоотока, предходната бременност аз пих Акард заради него, за да се подобри. При тази отново ми предписаха същото, заради кръвооток, отделно, че имам PAI фактор от пакета за тромбофилия. Не се притеснявай, при мен предходната бременност мина нормално, сега се надявам също да е така, стискам палци и за теб.
Много са важни АГ-тата, както и сама си видяла - апаратурата е от съществено значение.

Момичета, от два дни мен ме мъчи главоболие, мен рядко ме боли глава, но тези дни направо до обед е ужас.. мерих кръвно и се оказа ниско. По-съвет на дамите по-горе ще се запася с айрян.

# 641
  • София
Благодаря ви! Аз ходя по ЗК при тази лекарка само за да си спестя някои изследвания, иначе ще се следя и раждам на друго място. С първата бременност при нея се видя сакче, а два дни по-късно в Щерев казаха, че нищо не виждат Smiley но да, като цяло нейната апаратура е стара.

И аз съм с главоболие от вчера. Мислех, че е заради емоциите, но май се разболявам. Днес имам и сополи, лимфните възли са подути. Никак не ми е весело.

Относно риска от Даун, при мен предполагам, че възрастовият ще е страшен (на 37 год). В събота ще е готово БХС-то и ще се срещна с генетик. Ще споделя резултата.

# 642
Пренаталния тест ще правя утре. Биохимичният ми е на 19.10. Вечерта съм при гинеколожката. Силно вярвам, че всичко ще е наред.

# 643
Минах БХС , всичко е наред с бебчо. След утразвука риска за Даун е 1:4200 на което съм много доволна и няма да правя пренатален тест.
Потвърдиха ,че очакваме момче 👶
Плацентата е задна и ниско за сега, но ще се вдигне.
Спирам Пролутекса 👌 и съм много щастлива.

# 644
  • София
Вчера вечерта получих голяма изненада Grinning Започнах да усещам малкото човече, започна това бълбукане/гъделичкане. Утре влизам в 15гс и направо съм в шок (много приятен!). С малкият пак ме изненада така привечер. Сега само се ослушвам. Усети се и сутринта за малко и съм като дете в сладкарски магазин Grinning

Общи условия

Активация на акаунт