Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 44 953
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, искам да попитам по запознатите относно плацента и предлежания, тей като доктора не ми обясни тези неща, а виждам, че ги коментирате. Качвам снимка от прегледа, където са написани на латински.

Не знам какво значи това латинско изписване. Не мога и да го разчета напълно. Не намирам и нищо в търсачката. Но на етап 12та седмица е нормално плацентата още да е разположена ниско и може и да не се ангажират да кажат задна или предна се очертава. Реално няма значение. Знам че е важно да не остане ниско и да не е непосредствено до шийката на матката, тогава си има специфики и май се налага секцио. Иначе просто момичетата със задно прилежаща плацента усещат повече движенията на бебето. При предната плацента, реално има още един слой между бебето и коремната стена и не се усеща толкова докато ритничетата са леки

# 616
Аз при плацента виждам написано Ante-..., което предполагам е anterior, т е. предна. Posterior е задна.

За предлежанието не знам.

# 617
Мина и моята ФМ и всичко е наред.  Доктора обаче ми изписа аспирин Акард 2 х 1 уж заради риск от преекламсия, макар че на ФМ не се наблюдаваха показатели за преекламсия. И сега съм в лека чуденка да пия или не?

С миналата бременност ми изписа Аспирин протект, но след 2рата ФМ. Факт е че миналия път вдигнах еднократно кръвно в 9ти месец, но беше по скоро защото реших да гладя дрехите на бебето Август месец по обяд, без климатик 😀

Също е факт, че в 9 месец бебето почти нищо не качи.

Ще се радвам, ако някои има опит с преекламсия да сподели повече за нея и аспирина, защото тази в аптеката пък ме филмира, че било странно да ми изпишат два пъти да го пия, защото се пиело по 1 път.

# 618
Здравейте! Наясно ли сте с резултатите от БХС. В понеделник чакам някаква таблица към тях, която не е готова все още. Като цяло знам какво показва изследването и как се изчислява, но с първото ми дете имаше само комбиниран риск, а сега има и биохимичен. Кой от двата се гледа? Биохимичния е само следствие на показателите на кръвта, без ехографските ли?

# 619
Мина и моята ФМ и всичко е наред.  Доктора обаче ми изписа аспирин Акард 2 х 1 уж заради риск от преекламсия, макар че на ФМ не се наблюдаваха показатели за преекламсия. И сега съм в лека чуденка да пия или не?

С миналата бременност ми изписа Аспирин протект, но след 2рата ФМ. Факт е че миналия път вдигнах еднократно кръвно в 9ти месец, но беше по скоро защото реших да гладя дрехите на бебето Август месец по обяд, без климатик 😀

Ще се радвам, ако някои има опит с преекламсия да сподели повече за нея и аспирина, защото тази в аптеката пък ме филмира, че било странно да ми изпишат два пъти да го пия, защото се пиело по 1 път.

Здравейте, аз пия две хапчета Акард, но са по 75мг, мога да вземам и едно по 150. При вас предполагам е същата доза.Гледайте концентрацията на активното вещество.
При първата ми бременност също пих такава доза, всичко беше нарее - тази отново ми е изписан. Аз я вземам поради други фактори - имам автоимунно заболяване и PAI 4G от пакета за тромбофилия. Акарда помага за добър кръвооток, доколкото знам. При мен също има известен риск от прееклампсия, предполагам и заради това ми е изписан. Пия го всеки ден като към края на бременността се спираше, но АГ ще каже.

# 620
Момичета 4 месец кои седмици са?

# 621
Благодаря. Почнах го и аз от днес. Четох, че доста момичета го пият, попринцип имам доверие на лекаря, но аптекарката ме накара да се поинтересувам повече.

А някой ще взима ли стволови клетки? Към коя фирма сте се насочили?

Мина и моята ФМ и всичко е наред.  Доктора обаче ми изписа аспирин Акард 2 х 1 уж заради риск от преекламсия, макар че на ФМ не се наблюдаваха показатели за преекламсия. И сега съм в лека чуденка да пия или не?

Здравейте, аз пия две хапчета Акард, но са по 75мг, мога да вземам и едно по 150. При вас предполагам е същата доза.Гледайте концентрацията на активното вещество.
При първата ми бременност също пих такава доза, всичко беше нарее - тази отново ми е изписан. Аз я вземам поради други фактори - имам автоимунно заболяване и PAI 4G от пакета за тромбофилия. Акарда помага за добър кръвооток, доколкото знам. При мен също има известен риск от прееклампсия, предполагам и заради това ми е изписан. Пия го всеки ден като към края на бременността се спираше, но АГ ще каже.

# 622
Здравейте момичета!
Приемате ли някакви витамини, добавки? По-специално вит б 12, вит д?

# 623
Здравейте момичета!
Приемате ли някакви витамини, добавки? По-специално вит б 12, вит д?
На мен лично ми изписа елевит - комбинация от витамини. Ще го пия един месец до другия преглед поне. Хемоглобинът, кръвната захар са ми добре. Урината също е чиста.

# 624
  • София
14-17гс са 4 месец.

За стволовите - ние мислихме, но след няколко разговора с лекари, които се занимават да ги събират за съхранение и са по-запознати от нас, се отказахме. Банките, които гледахме реално дават само хубавите неща като информация, но изпускат още много въпросителни по въпроса.

# 625
14-17гс са 4 месец.

За стволовите - ние мислихме, но след няколко разговора с лекари, които се занимават да ги събират за съхранение и са по-запознати от нас, се отказахме. Банките, които гледахме реално дават само хубавите неща като информация, но изпускат още много въпросителни по въпроса.

Можеш ли да дадеш повече информация. И аз смятам, че има много неща, които банките реално не казват, но когато е извън твоята сфера на знания, е много трудно да отсееш информацията. Ще се радвам за споделиш повече за разговорите с компетентни лица Blush

Прикачвам и една снимка със седмиците и месеците.

# 626
  • София
Лекарите казаха, че обичайно количеството, което събират стигат за лечение (дано не се налага никога да де ползва!) на дете до 6кг. Има и случаи, в които е повече, но тук не е гаранция, че качеството ще е ок на цялото количество (трябва да има определен минимум качествени клетки, за да се съхранят).
Друго за съвместимостта. Банките казват брат/сестра-сестра/брат 75% съвместимост, но реално само 25% е възможността за пълно съвпадение, 50% е възможност за евентуално съвпадение и останалите 25% са пълно несъвпадение (ние имаме такъв случай в семейството, в който брат и сестра бяха напълно несъвместими и се търсиха други варианти). С родител съвместимост е винаги 50%. С баби, дядовци, лели, чичовци и прочие съвместимост може да има на 25% евентуално, което е крайно недостатъчно за каквото и да е лечение, трансплантация и въобще за използване на стволови клетки. Другото, което ни спря е доказването (на American Pediatrics Association, ако правилно изписвам името заедно с още някаква американска институция), че ако дете се разболее от левкемия стволовите клетки не биха помогнали, защото те носят и клетките, които са допринесли за разболяването.
Друго беше и поддържане ръчно на системите при форсмажорни ситуации. Ако нещо се случи със захранване, банка и каквото се сетите - разчитате на адекватното и бързо реагиране на човек (това се описва и в договорите).
Също и ние гледахме вариант за съхранение за 35г (най-дългото), но самото съхранение на стволови клетки е започнало през 90те години и тепърва може да се докаже колко ефективно е съхранение за такъв период и евентуално ползване в последствие. Предположения има, че и десетилетия наред (предполагаемо 200г и повече) могат да се съхраняват, но още няма как реално да се докаже, че е масово, защото периодът не е минал и всичко е в сферата на предположенията.

За нас лично малко се е обърнало повече на бизнес засега (банките предимно са частни) и тепърва има още какво да се изяснява в тази сфера.

# 627
Момичета, вие имате ли стягания на корема?
С предишната ми бременност започнаха през последният триместър, а сега ми се вижда рано....ама не съм и много сигурна дали са същите де 🤔 Не знам колко е нормално , в 14+4г.с. съм

# 628
  • София
Аз стягания засега нямам пу пу. Предния път към 6-7м почнаха и тогава ми изписаха магнезий.

Аз имам друг проблем и той е ниско кръвно. Има ли още някоя с такова? Говоря за кръвно тип 100/54, 77/40. Моето не е високо цялостно, но държи около 110/60 и тогава се чувствам топ. Пия айряни със сол, оправят положението, но като падне изведнъж и не знам къде се намирам.

# 629
Пия от месец вече магнезий, но явно ще трябва да коментирам с АГ за дозата. Не ми е Ок толкова рано да усещам подобни стягания.
А иначе и аз съм с ниско кръвно стандарт 90/60 ,а сега и не пия кафе (че ми се повдига от него) и общо взето карам само на айрян. Вкъщи същото доста помагат да ми вдигат кръвното 😂

Общи условия

Активация на акаунт