Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 44 959
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, идвам с малко странен въпрос. Утре е първия ми скрининг, 12гс + 4дни. С какъв ехограф гледат - коремен или вагинален? Извинявам се за глупавия въпрос, но си нямам никаква представа. Много се вълнувам, но и се притеснявам и стискам палци с бебчо всичко да е наред…

С тази бременност още не съм ходила, но при предната ме гледаха с коремен.

# 601
Минавам да се отчета, звъняха ми от Вижън, всичко е наред и ще бъда пак мъжка майка 💙 макар, че тайничко се надявах на момиченце. Мъжът ми явно само момчета прави 😄 Нищо, да са живи и здрави и се надявам да са по-близки като са един и същ пол.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 22:54 от coolyto

# 602
  • София
Само първите ми 2 прегледа бяха с вагинален ехограф. От там нататък все с коремен са ме гледали. Ако нещо не се вижда добре с коремен, тогава вече влиза в действие вагиналния (вкл. на ФМ).

# 603
Здравейте, да се отчета и аз. Миналата седмица пуснах Вижън. Днес ми се обадиха  всичко е наред и чакаме момченце. Честно казано надявахме се на момиче.😄 Минах и фаталната морфология и там всичко беше наред и сега ми е малко по-спокойно.

# 604
Добре де момичета, чета ви всички как ви е отминало гаденето или почти не сте имали. Къде се крият момичетата с хиперемезис? Или да го наречем лудо повръщане до степен влизане в болница. Верно ли съм сама? 12та седмица вече, повръщам си по 4-5-6-7 пъти на ден, понякога през нощта се будя за да повърна. Гнус ме в от всякаква храна и напитки, едва се храня, вече съм 45кг, защото само слабея. Влизах два пъти в болница от дехидратация, както и се наложи консултация с ендокринолог и кардиолог, заради странични ефекти от повръщането.
И да, за успокоение на всички повръщалки, бебчо е ок, развива се прекрасно. Втора бременност с това състояние ми е

# 605
Добре де момичета, чета ви всички как ви е отминало гаденето или почти не сте имали. Къде се крият момичетата с хиперемезис? Или да го наречем лудо повръщане до степен влизане в болница. Верно ли съм сама? 12та седмица вече, повръщам си по 4-5-6-7 пъти на ден, понякога през нощта се будя за да повърна. Гнус ме в от всякаква храна и напитки, едва се храня, вече съм 45кг, защото само слабея. Влизах два пъти в болница от дехидратация, както и се наложи консултация с ендокринолог и кардиолог, заради странични ефекти от повръщането.
И да, за успокоение на всички повръщалки, бебчо е ок, развива се прекрасно. Втора бременност с това състояние ми е

Милата 🙄 Даже не мога да си представя какво ти е.
Пробвала ли си газирана вода по малко и на чести глътки ? На мен това много ми помага при гадене и повръщане.
Радвам се че бебчето ти е добре и се надявам скоро повръщането да отмине. ✌

# 606

Милата 🙄 Даже не мога да си представя какво ти е.
Пробвала ли си газирана вода по малко и на чести глътки ? На мен това много ми помага при гадене и повръщане.
Радвам се че бебчето ти е добре и се надявам скоро повръщането да отмине. ✌

Хахахах за 7 седмици и две хоспитализации дали не съм пробвала газирана вода? Не се заяждам, знам че звучи така… но ми е искрено забавно
Това състояние (хиперемезис гравидарум) е напълно непонятно за хората, които не го изпитват, и по-добре за тях. Ще го обясня така - мъжа ми ме пита само дали искам вода, и аз повръщам. Един ден ме пита дали да ми сготви ориз, имах стомашни спазми в рамките на час. Вкъщи ако искам нещо, моля да ми бъде извадено от хладилника, защото повръщам ако някой го отвори докато минавам наблизо. Не съм влизала в магазин от седмици. Трудно ставам от леглото изобщо и цялото ми тяло трепери от немощ. А за безбройните добавки или медикаменти, които са ми изписвани, няма да обяснявам - нищо не помага.
Изненадана съм, че нямаме други повръщалки. С предишната бременност не бях сама в групата. Този път не се сдържах и сама търся съмишленици за успокоение на душата, пък и да се подкрепим в този абсурд.
Предишния път повръщах до 36та седмица…просто защото тогава родих 🤣

# 607
Лили, много съжалявам, че се чувстваш така. Мен това ми един от страховете, имам и лека фобия от болничен престой, а и за момента не можех да отсъствам от работа.. Дано този път отмине с времето и да можеш да си починеш от тая гадост..

# 608
Аз за пръв път повърнах в 14та беше един единствен път и до сега нищо, да не викам дявола...

# 609
Лили, надали ще ти е успокоение, но и аз си повръщам още, но за щастие по 1-2 пъти дневно. Направо не знам, ако беше повече. И дори пак се надявам да не е до края все така…

# 610
Lily, звучи ужасно! Но поне знаеш, че веднъж си успяла да минеш през това, значи пак ще успееш. Simple Smile
Наскоро се запознах с едно момиче, каза че до 5ти месец е имала такова тежко повръщане и е влизала в болницата заради него. Дано при теб отмине по-рано този път.

При мен гаденето отмина, умората почти. Сега са "хубавите месеци", чак забравям на моменти, че съм бременна. После трети триместър пак се почва пуфтене, задъхване, умора, киселини и т.н.. Grinning И чакам с нетърпение да усетя ритничета. Чудя се дали този път ще е по-рано, миналия път чак след 20та седмица усетих.

# 611
Lily, звучи ужасно! Но поне знаеш, че веднъж си успяла да минеш през това, значи пак ще успееш. Simple Smile
Наскоро се запознах с едно момиче, каза че до 5ти месец е имала такова тежко повръщане и е влизала в болницата заради него. Дано при теб отмине по-рано този път.

При мен гаденето отмина, умората почти. Сега са "хубавите месеци", чак забравям на моменти, че съм бременна. После трети триместър пак се почва пуфтене, задъхване, умора, киселини и т.н.. Grinning И чакам с нетърпение да усетя ритничета. Чудя се дали този път ще е по-рано, миналия път чак след 20та седмица усетих.

Аз бях със задна плацента и първите ритничета усетих в 16-17та седмица.  Смело казано бяха ритници, да кажем - пърхане, което може да са и газове 🤣 Със сигурност още е прекалено рано да се усети каквото и да е, независимо къде е плацентата. А ако е предна, може и до 22ра да няма усещания

# 612
Мина и моята фетална днес, всичко изглежда наред. Отидох до МД да дам кръв за БХС и чакам резултати. Докторката ме вика другия петък пак, както каза "за нейно спокойствие" да огледа пак хубаво, защото съм с предна плацента и иска след седмица да види пак, но ме увери, че няма от какво да се притеснявам.

Каза, че плацентата е леко ниско, но очаква да се вдигне, а заради това забраната за секс все още важи.

Показа ми инцизурите отляво и ми препоръча да си меря кръвното, засега един път дневно сутрин.

Направи предположение за пол, но засега не го приемам окончантелно, може и на следващата ФМ да покаже друго, та ще видим.

# 613
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile
Вчера получихме нашите генетични - имаме си здраво бебе, момиченце 💞
Днес бях и на регистрация, гледахме се пак, всичко е 6. Поуспокоих се вече, симптомите поотминаха, остана едно спонтанно повръщане през няколко дни и вече мога да се наслаждавам на толкова чаканата бременност 🤗

# 614
Здравейте, искам да попитам по запознатите относно плацента и предлежания, тей като доктора не ми обясни тези неща, а виждам, че ги коментирате. Качвам снимка от прегледа, където са написани на латински.

Общи условия

Активация на акаунт