Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 041
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Може ли линк на канала който следваш, защото на мен още не ми дават никакви упражнения и излишни движения, а аз съм активен човек и това ме побърква.

Ето това е каналът: https://youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV

Аз клоня към това да правя пренатален тест. Също Вижън-а съм загледала, но основния пакет с 8 показателя. Иначе и БХС ще правя, заради другите оценки откъм прееклампсия. ФМ абсолютно задължително - там се гледат всички органи, измервания се правят по маркери. При първата бременност точно тогава се откри един малък проблем в сърцето, който следихме как ще се развие занапред (благополучно, но все пак изключително важно).
Принципно всички пренатални са на един и същи принцип и с еднаква точност. Някои АГ си рекламират определени по договори, други казват, че е личен избор. Аз дори не съм обсъждала с АГ още, защото имам време до 10-11гс.

# 91

Може ли линк на канала който следваш, защото на мен още не ми дават никакви упражнения и излишни движения, а аз съм активен човек и това ме побърква.

Ето това е каналът: https://youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV

Аз клоня към това да правя пренатален тест. Също Вижън-а съм загледала, но основния пакет с 8 показателя. Иначе и БХС ще правя, заради другите оценки откъм прееклампсия. ФМ абсолютно задължително - там се гледат всички органи, измервания се правят по маркери. При първата бременност точно тогава се откри един малък проблем в сърцето, който следихме как ще се развие занапред (благополучно, но все пак изключително важно).
Принципно всички пренатални са на един и същи принцип и с еднаква точност. Някои АГ си рекламират определени по договори, други казват, че е личен избор. Аз дори не съм обсъждала с АГ още, защото имам време до 10-11гс.

Може ли да обясниш повече за БХС и преекламсията?

С първата бременност доктора ми каза, че няма нужда да правя БХС когато правя пренатален тест. В края на бременността на трета морфология ходих при една друга лекарка и тя ми каза, че трябвало да направя заради тези показатели за преекламсия.

Аз съм на 35 години и съм с наднормено тегло, миналата бременност нямах проблеми, но искам да съм спокойна, че всичко съм направила.

# 92
Аз ще си правя и пренатален тест, и БХС и феталните морфология. Така съм решила, предната бременност ходих при двама лекари за проследяване, даже трима, поне докъм 5 месец, после вече дойде пандемията и ходих само при един.
На 37 години съм с наднормено тегло.

# 93
Здравейте
Включвам се и аз с очаквана дата 18 април.
Имаме си един батко на 4 години, който още не знае, защото ще се раздрънка на всички, пък аз предпочитам все още да не споделям 🙂
Все още не съм ходила на лекар, в момента сме на море и чак след 2 седмици 🫣

# 94
Аз съм с малко по-различен въпрос към тези, които са преминали през това. С ММ ще ходим в Родопите на почивка края на септември, началото на октомври, тогава ще съм 13-14 г.с. Ще мога ли все още да ползвам топли басейни и спа зоната? Първа бременност ми е и не знам още кога какво точно и по колко може.

# 95
  • София
Басейни и СПА принципно са забранени за бременни. Не че не съм виждала и там, но не е никак ок. На СПА зоните изрично има написано, че бременни не се допускат (или на самите сауни).

Бети, изследват се различни хормони и показатели. Трябва да се разровя кои по-точно бяха, но това спомага да се определи риск от преждевременно раждане. При мен беше ок и не съм задълбавала повече.

# 96
Привет и от мен в хубавата темичка Simple Smile Моят термин е 4.04.2024, второ дете. Баткото е на две години. Засега само го подпитваме дали иска братче/сестричка и всеки път казва “да”. На приятели или работодателя ще съобщя като минат трите месеца.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 13:22 от wavelet

# 97
Аз съм с малко по-различен въпрос към тези, които са преминали през това. С ММ ще ходим в Родопите на почивка края на септември, началото на октомври, тогава ще съм 13-14 г.с. Ще мога ли все още да ползвам топли басейни и спа зоната? Първа бременност ми е и не знам още кога какво точно и по колко може.

Познавам много мами ходили и на басейн и на джакузи,нищо не им е ставало. аз лично досега не съм рискувала, тази бременност пак ще се ограничавам и това е. Пазя се живот и здраве за нормално раждане и е важно да нямам "гости". Даже, ако искате смейте се, но и секс като ни дадат зелена светлина да правим, ще е с презерватив, такава съм, тревожна и все гледам да се подсигуря.

# 98
Живея на морето, но и в него не влизам, от както разбрах за бременността. И с първата бях така. В басейн също не бих влязла, там освен бактерии има и много химия, но аз по принцип се притеснявам много и съм решила да се пазя от нещата, които зависят от мен, а вече другото Божа работа.Може и нищо да не ви стане, но не стойте дълго време с мокър бански. Скоро ще пътуваме до Гърция и там най-вероятно ще се понамокря на някои плажове, но ще гледам после бързо да се измия и преоблека.

# 99
И аз се включвам Simple Smile опитна мама съм, вече имам две Simple Smile при мен 20.04 с очертава да е, но ще съм трето секцио и сигурно ще е по-рано Simple Smile.

Вече имам кака Водолей и батко Скорпион. Овенче ще е черешката на тортата Grinning

Здравейте, честито за хубавата новина! Пожелавам Ви всичко да бъде наред. 🙂
Колко време мина от 2-рото Ви секцио?

3 години и 10 месеца Simple Smile

# 100
В прекалено топла вода и сауна , знам че не е Ок да се влиза. Аз лично питах АГ за това и той ми даде зелена светлина, тъй като и ние следващата седмица сме на почивка.

# 101
  • София
Ето това качвам да се има предвид:

Иначе ние октомври също планираме почивка с още едно семейство и бяхме говорили да е СПА. Но сега по-скоро ще е нещо планинско и тип къща. Ако има басейн аз просто няма да ползвам.

# 102
Моята АГ ми разреши да влизам в басейни и в морето. Съобразявам се с басейни със съмнителна хигиена, в минералните топли си топя само краката, а в гръцкото море си стоя без притеснения. Днес се връщам от почивка и цял ден бях на плажа, хора, толкова е жега, че ако не бях влязла малко да се разхаля, можеше да си умра там на пясъка.

# 103
Дамите, които са от София, къде има хубави дънки за бременни?

# 104
В HM , LC Waikiki и в Лидл (когато пуснат )

Дамите, които са от София, къде има хубави дънки за бременни?

Общи условия

Активация на акаунт