Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 48 801
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
BettyBe
Hug
Много хубав канал с упражнения, благодаря!

Може ли линк на канала който следваш, защото на мен още не ми дават никакви упражнения и излишни движения, а аз съм активен човек и това ме побърква.

Ето това е каналът: https://youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV

Аз клоня към това да правя пренатален тест. Също Вижън-а съм загледала, но основния пакет с 8 показателя. Иначе и БХС ще правя, заради другите оценки откъм прееклампсия. ФМ абсолютно задължително - там се гледат всички органи, измервания се правят по маркери. При първата бременност точно тогава се откри един малък проблем в сърцето, който следихме как ще се развие занапред (благополучно, но все пак изключително важно).
Принципно всички пренатални са на един и същи принцип и с еднаква точност. Някои АГ си рекламират определени по договори, други казват, че е личен избор. Аз дори не съм обсъждала с АГ още, защото имам време до 10-11гс.

Може ли да обясниш повече за БХС и преекламсията?

С първата бременност доктора ми каза, че няма нужда да правя БХС когато правя пренатален тест. В края на бременността на трета морфология ходих при една друга лекарка и тя ми каза, че трябвало да направя заради тези показатели за преекламсия.

Аз съм на 35 години и съм с наднормено тегло, миналата бременност нямах проблеми, но искам да съм спокойна, че всичко съм направила.

# 106
Утре съм на втори преглед, първия бе в 5+1 седмица и видяхме бременноста, сега се надявам вече на пулс и ембрион стискайте палцииии 🥹 вече съм 6+4 някъде, та Доки каза още тогава, че след 2-3 дни щяло да чуем пулс,  но за по сигурно изчакахме 10 дни

# 107
Здравейте, включвам се и аз в темата. Simple Smile

Утре съм на първи преглед при АГ, засега имам положителен тест от 14.08 и прогнозен термин 18.04. Днес съм на ендокринолог, тъй като съм с хипофункция и ИР, а оттам и наднормено тегло.

Това ми е втора бременност, дъщеря ми става на 2 години другия месец, роди се секцио, а февруари тази година ми правиха коремна миомектомия, така че е почти сигурно, че и този път ще съм секцио.

Миналия път ми направиха серклаж в 20та седмица заради скъсена шийка, ще видим дали и този път ще се наложи, но вероятно да.

Още не мога да осъзная, че съм бременна. Grinning Дано утре на прегледа всичко е наред и евентуално чуем пулс.

# 108
Аз съм с малко по-различен въпрос към тези, които са преминали през това. С ММ ще ходим в Родопите на почивка края на септември, началото на октомври, тогава ще съм 13-14 г.с. Ще мога ли все още да ползвам топли басейни и спа зоната? Първа бременност ми е и не знам още кога какво точно и по колко може.

Първата бременност получих инфекция от басейн, а си е наш личен в двора и само ние го ползваме, затова този път мисля да пропусна басейните.

# 109
Утре съм на втори преглед, първия бе в 5+1 седмица и видяхме бременноста, сега се надявам вече на пулс и ембрион стискайте палцииии 🥹 вече съм 6+4 някъде, та Доки каза още тогава, че след 2-3 дни щяло да чуем пулс,  но за по сигурно изчакахме 10 дни

Пиши как е минал прегледа. При мен в 6+2 не се чуваше , доки каза , че било раничко и съвсем нормално да не чува на този етап. Доста се разочаровах , честно казано … следвият преглед е на 28ми и не знам как ще издържа до тогава. Това постоянно очакване на нещо ме влудява, като първа бременност ми е мн напрегнато и неизвестно всичко 🥺

# 110
Faerlina, добре дошла в темата.
Аз също съм със скъсена шийка. Мерили са ми я и след раждането - 25мм. Първата бременност я изкарах без серклаж и родих 37+5 г.с.
Но този път планувам да направя серклаж.

# 111
Faerlina, добре дошла в темата.
Аз също съм със скъсена шийка. Мерили са ми я и след раждането - 25мм. Първата бременност я изкарах без серклаж и родих 37+5 г.с.
Но този път планувам да направя серклаж.

При мен в 19та седмица беше 28мм и след серклажа отново достигна 40мм и след това започна да се скъсява с нормален темп. Но въпреки това, по време на секциото, 12 дни преди термин, при свалянето на серклажа съм направила 5 см разкритие на момента, а не съм имала нито една контракция. Родих в 38+2 г.с.

Ще видим как ще е този път, просто на последния ми рутинен преглед си говорихме с АГ-то, че точно на този ден преди 2 години ми е правила серклажа и тя беше почти категорична, че при втора бременност ще се наложи отново. Но да стигнем дотам, пък ще видим. Simple Smile Може този път да сложи песар.

# 112
Здравейте и от мен! От около седмица знам, че съм бременна и веднага потърсих групата за априлчета, защото с първата ми бременност ми беше много полезна. На 37 години съм, имам момче на 9 години. Записала съм час за преглед на 01.09. Доста се чудех при кого да запиша, тъй като съм от Велико Търново, а сина ми раждах в София(тогава живеехме там). Ще видим какво впечатление ще остави лекарят, който съм избрала.
Някоя от вас интересувала ли се е от пренаталните генетични тестове? Тъй като годинките са ми повече, съм решила да си направя такъв..
Вече раждалите мами, правили ли сте такъв и къде? Базовия пакет или пълния?
Благодаря предварително!
П. С. Очаквам ФБ групата!

# 113
Момичета, чакам за преглед и си умирам от страх.
После ще погледна какъв вид пренатален тест съм правила с предната бременност и ще напиша.

# 114
Здравейте, някой от вас да е с подут корем. Аз и от предната бременност бях така от началото още, все едно съм в 3-4 месец особенно следобед.

# 115
Моят корем не е подут , а е даже хлътнал вече , защото нищо не ми се яде … не ми се повръща , просто не ми се яде . От притеснение е това, смятам … но за подутия корем четох , че си било много често срещано.

# 116
С предишната бременност не съм правила пренатален тест, тъй като според следящия АГ и този, който прави феталната морфология, нямаше нужда.

# 117
И аз съм така и даже днес мислех да питам какво правите по въпроса.
Аз почти нищо не ям , постоянно ми се гади и нямам идея от какво така се подувам ... Ужасно е , усещам голяма тежест в стомаха и ще се радвам на съвети .

Здравейте, някой от вас да е с подут корем. Аз и от предната бременност бях така от началото още, все едно съм в 3-4 месец особенно следобед.

# 118
И аз съм така и даже днес мислех да питам какво правите по въпроса.
Аз почти нищо не ям , постоянно ми се гади и нямам идея от какво така се подувам ... Ужасно е , усещам голяма тежест в стомаха и ще се радвам на съвети .

Аз го карам на кисело мляко. А, до сладко не мога и да се доближа.
Хапвам супи ,плодове и салати, но в количества като за котка . Колкото да не припадна.
И с предната бременност не ядох особено  много, ама този път чупя рекорди. Свалила съм вече 5 кг.

# 119
Аз пък си имам апетит, чак гледам да се въздържам на моменти 😃 Но съм постоянно подута и аз. От всичките ми дрехи някои определени вече са повишени на “единствените, с които се чувствам по-удобно и по-недебела” и само се въртят едни и същи общо взето 😂

Общи условия

Активация на акаунт