Априлчета 2024 - Бледа е втората чертичка, но априлско бебче има 🐣

• 45 217
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Мен още ме е шубе. Казахме на близки и приятели чак в 12 седмица поради тази причина. Слава богу не съм прокървявала. Но и бягам от секса като дявол от тамян 🤭
Относно пренаталните тестове- аг ми обясни доста добре за феталната морфология, биохимичен скрининг и пренаталния. Избрахме го, за да се чувстваме сигурни. Имам чувството, че ММ беше и все още е повече притеснен и от мен.
А нали имаме фейсбук група? Аз вече се "престраших" и ще помоля да ме добавите. Кой отговаря за нея, че да пиша 😊

# 541
Привет от мен за пореден път🙂 Вече в 9+5 г.с продължавам със страхотната синктоматика. Някой има ли проблем с горчив вкус в устата при мен е непрекъснато и не знам какво да правя вече. Отделно от доста време наблюдавам жесток косопад, а си приемам витамините. Всички говорят за след родилен косопад, но аз до тогава мисля, че няма да имам коса по главата😵

# 542
  • София
Аз имам косопад, но не е нещо повече от предни есенни сезони. След раждането първия път беше дооооста повече. Засега нищо не ползвам освен обичайното арганово масло по краищата и едно за разресване да не е съвсем да я накъсвам допълнително.

Днес ми звъннаха от Вижън. Бях спокойна на 90% за синдромите, но и те потвърдиха, че всичко е наред. Очакваме момиченце 💕 Малкият си беше казал, че ще има сестричка и ще купува розово, та съм му обещала да го водя по-нататък да купи нещо за бебето. За втори път ми бъркат пола на ФМ в 12гс и за втори път интуицията ми подсказва, че не е както е казано. А това, че малкият усещаше предварително, че е момиче също ме навеждаше на мисълта, че детето си има интуиция.

# 543
Момичета моята ФМ мина, очаквах да ми обяснят повече но бебето си е здраво. Взеха ми кръв и ще чакам резултати до края на седмицата. Още не знаем пола, бебето ще е  срамежливо като майка си.🤣

# 544
Момичета моята ФМ мина, очаквах да ми обяснят повече но бебето си е здраво. Взеха ми кръв и ще чакам резултати до края на седмицата. Още не знаем пола, бебето ще е  срамежливо като майка си.🤣
Минзухар, и моето е със скръстени крака 😁 Ти vision ли избра? Там със сигурност ще кажат.
Четох, че на следващата фетална морфология след месец и нещо се вижда повече и обясняват за органите на бебето 🤭

# 545
Не няма да пускам vision, казаха ми че няма нужда.

# 546
И при нас ФМ мина, казаха, че всичко е наред с бебето и ще чакаме момченце . Много се зарадвахме, макар че честно казано се надявахме на момиченце. Щастлива съм, че доктора каза, че всичко е наред и се развива нормално. @JayRay би ли разказала за объркването на пола в 12гс, стана ми много интересно?
Ние бяхме при д-р Борис Стоилов в гр.Пловдив и сме изключително доволни както от отношението, така и прегледа, отделенето внимание, обстановката и всичко. Записахме час и за следващата ФМ там. Спокойствието, с което си тръгнахме от прегледа там ни отказа да правим каквито и да било пренатални тестове за момента.
Единственото, което ме притесни от целия преглед е, че ми казаха, че има риск да развия гестационен диабет на по-късен етап. Ако има и други бъдещи мами с подобна "новина" ще се радвам да обсъдим Simple Smile

# 547
Как от феталната се разбира за гестационен диабет? Бебето върви по-голямо ли? Не са ми казвали подобно нещо.
Мен това, което ме притесни беше, че доктора каза, че съм имала късна овулация, бебето било малко. Същевременно обаче по калкулатори и календари върви с 3 дни напред. По принцип 3 дни нищо не са, ама тези двете неща са ми несъвместими.

# 548
  • София
GlitzyWrites, със синът ми на първата ФМ казаха на 80% момиче, нищо не стърчало, за да предполага момче. На прегледа при АГ дни преди втората ФМ се беше разкрачил и гордо показваше мъжко достойнство.
Вчера на ФМ лекарят видя нещо да стърчи (аз също виждах нещо, но по-скоро ми се стори, че там точно минава пъпната връв) и вика момче ще е май. Днес пренаталния тест показа момиче. Знам, че гледат ъгълът на т.нар. the nub (нямам идея как се превежда на бг, не съм се интересувала точно, the nub theory имам предвид), аз обаче не можах да преценя нито един от двата пъти под какъв ъгъл е въпреки че гледах горе долу на правилното място.

За гестационен диабет при мен се видя, че има възможност дооооста по-късно по измерване на обиколката на корема на бебето. Правих обременяването с глюкоза и всичко излезна ок. АГ тогава ми забрани всичко сладко, газирано, рязко намаляване на въглехидрати и тестено. До следващия преглед нещата бяха в норма.

# 549
Glitzy, аз бях с ГД предишната бременност. Ако нещо конкретно те интересува ми пиши.

# 550
Как от феталната се разбира за гестационен диабет? Бебето върви по-голямо ли? Не са ми казвали подобно нещо.
Мен това, което ме притесни беше, че доктора каза, че съм имала късна овулация, бебето било малко. Същевременно обаче по калкулатори и календари върви с 3 дни напред. По принцип 3 дни нищо не са, ама тези двете неща са ми несъвместими.

То все още нямам, но казаха, че има риск от такъв. Не попитах какво определя този риск. Посъветваха ме в 28ма седмица да си направя изследване. Много се учудих, защото преди бременността съм яла сладко един път на няколко месеца, сега ми се дояжда най-много един път седмично и ям нещо супер малко. Газирано също не обичам. Като посетя АГ ще попитам за подробности.

@JayRay - благодаря, че разказа. Наистина интересна история Flowers Tulip
@Nala_ - Благодаря, надявам се да не се налага да ти пиша Flowers Tulip

# 551
Също ми казаха, че и шийката ще следим. Което ме успокоява доста.😇

# 552
  • София
И аз имах ГД предната бременност. Откриха я в последния месец. Новото АГ, при което се преместих тогава, заподозря, че може да имам ГД заради огромния корем и повишените нива на околоплодните води. Пратиха ме на ендокринолог със старите ми изследвания, включително и от бременяването с глюкоза, и тя потвърди окончателно диагнозата. Минах на режим и мерех КЗ по три пъти на ден.

Сега в 9+2 гс вече имам корем като в 4ти месец. Трудно го прикривам. При вас как е?

И при нас ФМ мина, казаха, че всичко е наред с бебето и ще чакаме момченце . Много се зарадвахме, макар че честно казано се надявахме на момиченце. Щастлива съм, че доктора каза, че всичко е наред и се развива нормално. @JayRay би ли разказала за объркването на пола в 12гс, стана ми много интересно?
Ние бяхме при д-р Борис Стоилов в гр.Пловдив и сме изключително доволни както от отношението, така и прегледа, отделенето внимание, обстановката и всичко. Записахме час и за следващата ФМ там. Спокойствието, с което си тръгнахме от прегледа там ни отказа да правим каквито и да било пренатални тестове за момента.
Единственото, което ме притесни от целия преглед е, че ми казаха, че има риск да развия гестационен диабет на по-късен етап. Ако има и други бъдещи мами с подобна "новина" ще се радвам да обсъдим Simple Smile

# 553
И аз днес дадох кръв за вижън, правя го най - вече за мое спокойствие. Тук във Варна си имаме едно момиченце Микаела, което е с Даун и на майката на БХС и ФМ и казват, че всичко е наред, няма проблеми и накрая Микаела е с Даун. Общо взето тази история ме водеше и двете бременности към решението за пренатест.

Надявам се, че всичко ще е наред и този път и пак ще си имаме здраво бебче.

Иначе моята кака казва, че ще е момче, вече даже иска да му купува кошара и люлка 😀

Относно ГД - тъй като аз съм с ИР миналата бременност правих цели 2 пъти обременявания, но така и не развих ГД. Гледах да не консумирам много сладко и захари като цяло, но наистина нямала съм огромен корем и много около плодни води. Това май е най - отличителния знак за ГД. За всеки случай просто се старайте да не хапвате много сладко и всичко ще е наред.

# 554
  • София
Смърфет, моя корем си личи много. Като 5м съм, не го прикривам особено. Днес почвам 13гс. Като говорих с АГ - според нея е нормално, матката и корема е била разтягана вече веднъж и сега по-бързо щръква. Не се е отразило на кг, засега стоя едни и същи от началото. Че това малко ме притеснява рози път как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт