Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 452
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 20:45 от Milla_11

# 106
Здравейте, извинявам се предварително за невежия въпрос...
Понеже от скоро реших, че ще поддържам маникюр, записах си час при различна от предходния път маникюристка, а те ме пита няколко неща, докато ми запише час, та пита ме тя, какво искам да направя и аз отговарям - гел лак. След което последва въпрос от нея "с гел или само печен лак". Та въпроса ми е, каква е разликата? Rolling Eyes Т.е. нали и гел лака се пече и пак е печен лак, та какво е "само печен лак"?

# 107
Има разлика м/у само гел лак, укрепване с база или гел или ако искате изграждане с гел. Най-малкото е време на работа и цена. Ако искате само цветен гел лак да речем се нанася тънък слой база, слоеве гел лак и топ и тръгвате. Укрепването(независимо дали е с удължавне на нокътя, което изисква още повече време) е друг тип процедура, при която се прави архитектура с апекс нокът по нокъти съответно отнема повече време.Гел може да си има предвид и поддръжка, което изисква пилене, отново различен метод на полагане и сътветно изисква и това още повече време и най-вероятно е по-скъпа процедура. Тоест първото може да отнеме да речем час, а другите изброени да са час и нещо-два часа. От това зависи и графика на жената. Защото едно е да се запише час за гел лак само и после клиента да дойде с желание за изграждане-ття е записала следващата клиентка за час след Вас да речем, а Вие отивате с желание за процедура изикваща поне час и половина минимум. Правилен подход има жената и това са най-просто казани разликите без да навлизаме в подробности и да се затормозяваме с прекалено излишна иформация.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 12:09 от karmilla

# 108
Да, аз разбирам защо ме пита. Просто не разбирам какво значи "гел лак или само печен лак". Аз реално имам такъв, който искам да се махне и да направи нов, което явно се води поддръжка.

# 109
Гел е друг тип материал - твърд. С него се изгражда и/или укрепва и пак казвам методологията на работа е друга. Има и цветни гелове, но разликата от земята до небето . С него не се укрепва и не се изгражда/удължава.  "Печен лак" е само цвят, който се полага на тънко и под него има само тънък слой база т.е. най-първите методи на полагане на гел лакове тип shellac системата.Може да има и процедура с каучукова база с която пак се укрепва, не се изгражда с нея, но с нея се "прави" апекс и се пече нокът по нокът.Това обикновено се прави на нокти над определена дължина, да да може да се държат добре и да не се чупят. Само с цветен гел лак не може да се постига някаква супер дължина или е рядкост при мноого здрави нокти. Има и камуфлажни бази т.е. цветни(както и за гелове), които да речем може да не изискват цвят от горе и спестяват време. Вече зависи кой какви продукти ползва и кой какво може. Примерно на заглаваната снимка ноктите са с цветна база, която е по-гъста и се работи различно с нея. Цветен гел лак може и да се сложи над гел или укрепване с каучук или гел, но може и на тънко над база само. Гелове, полигелове и акрили са материали за дълги нокти или удължаване на нокти, твърди материали обиикновено се пилят, а не се киснат, освен ако не е изрично упоменато soak off.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 12:29 от karmilla

# 110
Кармилла, кой е цветът на показалеца на твоята снимка от заглавната страница?
Скрит текст:

# 111
Според мен маникюристка е задала въпроса неправилно, и от там объркването.
Всичко без чист акрил се пече и, ако тя не предлага такъв е редно да попита обикновен гел лак, или изграждане с гел, или поддръжка на гел - вероятно това са й опциите.

# 112
Хубаво, че не съм маникюристка хахах, благодаря за подробните разясненя. На мен ми изглеждат едно и също двете неща, просто трайността им е различна. До сега не са ме питали дали искам гел или просто печен лак, ама не съм и ходила много, може би само 3-4 пъти. Имам гел лак (пък знам ли може и "просто печен" да е), цветен, с две декорации, искам да се свали и да се направи нов, нямам нокти за изграждане.

# 113
claresa neon 5 е цветът. За всеки случай показвам оше една снимка, защото форумът малко изкривява цветовете след качване. Много хубав летен неон е иначе. За всеки случай можеш и в гугъл да го разгледаш. На някои снимки оранжевее повече от на живо, но може и да има лек такъв подтон, но не е така изявен като някои снимки онлайн.
Скрит текст:

♒️ Meredith ♒️, като клиент не си и длъжна да знаеш, но наистина може да не се е изразила правилно жената. Може би по-разбрано щеше да попита "поддръжка на гел + гел лак(или ноктопластика за клиенти може би да е най-просто казано)" или само гел лак" искаш, защото тоя печен лак малко странно звучи на клиент, който гледа че всичко се пече. Да речем и аз вече като правя разлика м/у продукти забравям, че има хора които им е все тая и не са длъжни да знаят разликата м/у гел лак, обикновена база, каучукова база, камуфлажна база, потал, акрил, полигел, гел, двуфазен гел, еднофазен гел, гел в бутилка, акригел в бутилка, изграждане с горни или долни форми. Вече така напредна издустрията, че има какво ли не и от пиле мляко вече има, но клиентите не са длъжни да знаят кое какво е и какви са разиките освен, че да речем едното е без изграждане, а другото е слагане на цветен лак и точка. А да и забравих преди години върху геловете, които бяха само безцветни, лакираха и с обикновен лак. Вече за мен е остаряло предвид, че става по-дебело и грозно но позволява и такъвхвид комбинация.

# 114
Точно така, благодаря ти много karmilla, явно ще се разберем утре като ида за часа, кой какво е имал предвид и какво иска.

# 115
Да, за да не вземе да се окаже, че и аз тук едно гадая и разбирам, а тя коренно различно нещо да е имала превид от типа на просто за обикновен лак ли искаш или гел лак. Успех ти пожелавам и хубав нов маникюр!

# 116
Аз горе долу правя разлика, само потал базите с какво се различават от каучуковите, само заради частиците ли ?

# 117
На руски поталь е лист метал т.е. фолио. От там почват така да ги наричат базите с частици фолио и то не само златно и сребърно. Заем има всякакви шаенийки с всякакви цветове база и съответно заради пигмента и фолиото се пекат по-дълго.

# 118
Минах през един магазин, Финес, и си взех един цвят на ГР за проба. Стикерите ги грабнах от китайския магазин, 3 лв за цялото листче. 😂 По-изгодно и от Алито. 🤪 За другия месец са ми де, още е лято. 🥰
Сега ще свалям стария ми маникюр и ще се направя с този, да го пробвам.

Печен лак за сефте чувам. 😂🤪 Тази е някой шемет сигурно. На мен една жена ми вика може ли да ме направиш? Питам какво? Гел лак ли иска, а тя-не, не. Да ми свалиш стария и да ми запълниш отгоре израстналото. Ами значи поддръжка? Неее, просто да ми направиш това, което казах. Оказа се, че е бивша маникюристка, имала салон в чужбина, но затворила. Наводнени кутикули, форма на ноктите-никаква... 😆 Ужас. Пред нея нищо не казах де. Роднина е на моя приятелка, та я лакирах.

# 119
Anyyyone, честити придобивки! Чакаме снимки!
На лампите им викат печки, на прахоуловителите прахосмукачки. Други са с печен лак, пък някои искат "това, което са казали". Всички масово викат на гел лака Гелиш или Шилак и после кой как да се разбере. Тегавото когато професионалистът насреща така да говори, а не клиента. Клиентът не е длъжен да прави разлика, но за другите е мистерия. Масово са зле, аз нали предходната тема ви писах за пост в безопасната красота във фейсбук на дама, на която за взели 69 лв. за маникюр в салон в Капана, Пловдив. Уж професионалист с 10г. стаж, а маникюрът е потрес. Това и момичета тук на 3ти опит не правят такива извращения като онзи златен маникюр. И като им отворих страницата или имат снимки от рекламните на марката и малкото на техните собствени маникюри са същото "качествво", но пък са в капана, квалитетени и взимат 69 лв. при обявени 45 при запис. И от прочетеното по поста им е практика да кажат една цена и на края да се окаже друга, което не е и коректно - предупреждава се преди това и се пита. И е масово с такива "майстори" качващи маникюри с оляни кутикули, форма или еднаква дължина липсват и пр. Но не е луд този, който яде баницата знаем всички. Иначе трудно се попада на читави и то обикновено с горчиви опити. Само се чудя как не им е малко съвестно :/

Общи условия

Активация на акаунт