Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 883
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Не съм много на ти с печатите и не знам до колко ще е адекватен отговора ми. Аз имам печат, но го ползвам да си взимам водните стикери и реално за други цели. Първо какво слагате на шаблона? Обикновен гел лак или боя за печат? Чела съм, че с гел лаковете няма как да стане и трябват специални лакове за печати. Другото, което съм чела е, че силиконовити печати, за разлика от тези сторите на Кадс, не хващат така добре и някои буфериратт леко повърхността, за да може да "хващат" картинката. Но все пак нека някоя съфорумка, която ползва по-активно да се включи с адекватно мнение.

# 271
Леле момичета страхотни първи маникюри имате! Виждала съм по-зле направени измежду снимки на гел лак в салон.
Море, пожелавам ти успех и попътен вятър в това ново начинание. Казват, че всяко начало е трудно, докато не стане лесно Simple Smile. В такива моменти лично аз си казвам колкото-толкова и нищо на всяка цена Simple Smile.

# 272
  • Sofia
Момичета, не е по темата, но искам някой да ми даде малко кураж, след седмица започвам работа като маникюрист в салона, в който карам курс, тези дни ще го завърша, имам да мина изграждане с акрил. До сега имах записани часове за маникюр и педикюр, но бяха например един наобяд, един следобяд и не го мислех, а днес имам още записани часове, наредиха се плътно и не знам какво ще правя, горе долу ще се справя с маникюра, имам някаква увереност в уменията си, но съм доста бавна, маникюра го правя 2 часа или 2 часа и половина, зависи, но тук клиентите се записват през платформа, в която е зададено време за гел лак 1:30 мин, ще изостана, хората ще почнат да чакат, да се оплакват, че закъсняват за ангажиментите си и ми е много нервно, чак ме заболя главата. Освен това, ако на някоя и се отлюпи лака някъде, ще дойде да се разправя за какво е платила 50лв., не е както при моделите да е безплатно и да нямат очаквания. После знам, че ще се превъзмогне това, ама сега ми е ужас, и преподавателката е в отпуска, другата маникюристка и тя има ангажименти и ще си работя сам самичка в салона, ако закъсам даже няма кой да питам. Бог знае за късмет какви особени и специфични нокти ще ми дойдат, да не знам как да ги направя, последно имах така една жена, препилила си ги у тях с пилата, само как и ги докосна и подскача. 😅😢
Море успокой се. Очевидно те тестват дали ще издържиш на стрес или въпросната шефка иска да излезе в отпуск..или и двете, но след като ти поверяват името което са градили бъди по-уверена и ти. Каквото стане - ти се постарай и дано всичко е наред в първата седмица. Салона има ли други служители,например фризьор? Вероятно едва ли ще те пуснат сама в целия салон - само се успокой.

# 273

Ето моя първи опит 4 часа и 30 със свалянето . Добре,че си поръчах пила , измъчих се. С лакиране беше зор също. Синия цвят на Клареса много се разлива , уж слагам малко . Базата също се разля докато пекох. Имаше някакви точки като прах докато лакирам със синьото , с другия цвят нямах проблем.
Може ли да ми стане нещо като съм изпекла   гела който е допрял кожата ? Какво да очаквам
Лаковете ли не са хубави или има някаква техника по-специална?
Отделно всичко пекох по 2 мин, тънък слой син пак не се изпича. Лампата ми е sun5max
Като ходя на маникюристка видимо ноктите са ми по- дебели и на усещане също. А сега станаха много тънки. Слагам 1 път база и маникюристката също .помощ

# 274
Не съм много на ти с печатите и не знам до колко ще е адекватен отговора ми. Аз имам печат, но го ползвам да си взимам водните стикери и реално за други цели. Първо какво слагате на шаблона? Обикновен гел лак или боя за печат? Чела съм, че с гел лаковете няма как да стане и трябват специални лакове за печати. Другото, което съм чела е, че силиконовити печати, за разлика от тези сторите на Кадс, не хващат така добре и някои буфериратт леко повърхността, за да може да "хващат" картинката. Но все пак нека някоя съфорумка, която ползва по-активно да се включи с адекватно мнение.
Благодаря за отговора,
аз пробвам с гел лак и явно в това ми е проблема. 😁

# 275
ReniY,сега в жегата продуктите са мтого по-течни и се разтичат. Помага да ги сложиш за 5-10 мин в хладилника преди да ги ползваш. Базата ако се е разтекла съм на 99% сигурно, че си слогила повече. Първи срой база, прозррачна, се слага с почти нищо и се втрива. Четката се отцежда на макс и даже тогава успявам да намага няколко нокътя. Маникюристки ползват однелна четка тип котешко езиче,за да е тънко. После може да се укрепи с каучукова база, но първи слой се слага тънко да се движи трудно четката по нокътя. Супер си се справила като първи опит.
Преди да лакираш изчисти ли с четка и обезмасли ли с безвлакнеста кърпичка? Може да прах от пиленето. Преди база и лак хубаво минаваш с четка и после обезмасляваш добре, ва да няма прах. Аз заже за кутикулата се взех едни пръчици за мигли, които пак напоявам с обезмаслител и минавам пубаво кутикулите. Microswabs се казват на английски.
Или в самия лак е имало власинки?

# 276
ReniY,сега в жегата продуктите са мтого по-течни и се разтичат. Помага да ги сложиш за 5-10 мин в хладилника преди да ги ползваш. Базата ако се е разтекла съм на 99% сигурно, че си слогила повече. Първи срой база, прозррачна, се слага с почти нищо и се втрива. Четката се отцежда на макс и даже тогава успявам да намага няколко нокътя. Маникюристки ползват однелна четка тип котешко езиче,за да е тънко. После може да се укрепи с каучукова база, но първи слой се слага тънко да се движи трудно четката по нокътя. Супер си се справила като първи опит.
Преди да лакираш изчисти ли с четка и обезмасли ли с безвлакнеста кърпичка? Може да прах от пиленето. Преди база и лак хубаво минаваш с четка и после обезмасляваш добре, ва да няма прах. Аз заже за кутикулата се взех едни пръчици за мигли, които пак напоявам с обезмаслител и минавам пубаво кутикулите. Microswabs се казват на английски.
Или в самия лак е имало власинки?
Минах с безвлакнеста кърпички напоена със спирт и после сложих праймър . Видимо нямах нищо на нокътя , след базата се появиха прашинките

# 277
Ръка по ръко ли прави или едновременно. Има шанс да са се залепили власинки по базата, ако правиш двете ръце. Винаги правя едната от-до и после минавам ва другата, за да избегна такива неща.

# 278
Ръка по ръка , даже палците отделно пекох , Дали става след базата да мина със спирт и кърпички за всеки случай ?
 Сега се усетих ,че не съм минала свободния край с гела , аз се чудя защо ми е странно.. дано издържи седмица поне

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 00:05 от ReniY

# 279
Аз пък намерих клипче, което хубаво показва разграфено на нокътя как да се сваля гел лак с електрическа пила. На някой може да му е полезно.
https://www.facebook.com/reel/1475288549954606?s=yWDuG2&fs=e

# 280
ReniY, по принцип можеш да минеш, но при някои бази и лакове е хубаво да си има лепкав слой за по-добра спойка. При някои изрично упоменават да се маха лепкавия(май CND Shellac бяха от тях). Аз пиля формата вече след полагане на каучукова база или гел/полигел т.е. след укрепване и след това минавам с безвлакнеста и обезмаслител и после не съм имала проблем със закрепване и държеливост. Но при шърви слой база гледам да не обезмаслявам. С времето ще свикнеш, но имай предвид като се лакираш ако имаш как да не пипаш нищоо освен принадлежностите за лак. Ако подлагаш от долу нещо и то да не пуска разни власинки. Може кухненска хартия да подложиш, тя не пуска. Аз лично позвам едни кухненски кърпи чиито материал някак не пуска толква власинки и междувременно внимавам, защото и те могат да ми лепнат нещо. Не ходя до тоалетната докато приключа, не си пипам коса, лице нищо. Макс да запаля една цигара с ръката, с която работя докато чакам другата да се пече. По принцип си свивам цигарите, но когато се лакирам прибягвам до фабрични.
Другото е, че някои лакове ако ги "заразим" с власинки и после може да си пускат. А съм имала и случаи да отворя току що купен нов лак да има някакви неща вътре. Как става нямам идея, но един зелен пастел така веднъж ползвах, изнерви ме и повече нямам намерение да го ползвам, нищо че ми е жал да го метна в кофата но и това ще стане скоро.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 08:54 от karmilla

# 281
ReniY, по принцип можеш да минеш, но при някои бази и лакове е хубаво да си има лепкав слой за по-добра спойка. При някои изрично упоменават да се маха лепкавия(май CND Shellac бяха от тях). Аз пиля формата вече след полагане на каучукова база или гел/полигел т.е. след укрепване и след това минавам с безвлакнеста и обезмаслител и после не съм имала проблем със закрепване и държеливост. Но при шърви слой база гледам да не обезмаслявам. С времето ще свикнеш, но имай предвид като се лакираш ако имаш как да не пипаш нищоо освен принадлежностите за лак. Ако подлагаш от долу нещо и то да не пуска разни власинки. Може кухненска хартия да подложиш, тя не пуска. Аз лично позвам едни кухненски кърпи чиито материал някак не пуска толква власинки и междувременно внимавам, защото и те могат да ми лепнат нещо. Не ходя до тоалетната докато приключа, не си пипам коса, лице нищо. Макс да запаля една цигара с ръката, с която работя докато чакам другата да се пече. По принцип си свивам цигарите, но когато се лакирам прибягвам до фабрични.
Другото е, че някои лакове ако ги "заразим" с власинки и после може да си пускат. А съм имала и случаи да отворя току що купен нов лак да има някакви неща вътре. Как става нямам идея, но един зелен пастел така веднъж ползвах, изнерви ме и повече нямам намерение да го ползвам, нищо че ми е жал да го метна в кофата но и това ще стане скоро.
Благодаря много😊  дали ще е добре да мина свободни край сега с гел и лак или така да си стоя 🙃 Уж гледах 1 месец клипчета как се прави ,готова бях ама друго си е на практика да пробваш 😄

# 282
За мен лично не е фатално да не се запечатва, даже аз напоследък като приклча с всичко т.е. до топ лак пиля за по-ясно изразена и хуабва форма и при мен не се отразява в трайността.
Спокойно, ще свикнеш! С времето ще става по-лесно и по-чисто, а и като за първи опит си се справила чудесно! Даже няма прекалено много разлято, виждала съм много по-лоши случаи и в голямата часрт даже са по ИГ страници на "професионалисти". Стискам палци да издържи. А ултрабонд сложи ли? Той също много помага за по-издържлив маникюр.

# 283
За мен лично не е фатално да не се запечатва, даже аз напоследък като приклча с всичко т.е. до топ лак пиля за по-ясно изразена и хуабва форма и при мен не се отразява в трайността.
Спокойно, ще свикнеш! С времето ще става по-лесно и по-чисто, а и като за първи опит си се справила чудесно! Даже няма прекалено много разлято, виждала съм много по-лоши случаи и в голямата часрт даже са по ИГ страници на "професионалисти". Стискам палци да издържи. А ултрабонд сложи ли? Той също много помага за по-издържлив маникюр.
Благодаря! Праймър сложих ,ултрабонд не съм си купила, маникюристката ми слага само праймър и издържат доста време. Нужно ли е и праймър и ултрабонд ? Не съм наясно за разликата и дали е едно и също 😄😄

# 284
Праймърът ти остава ли лепкав като го сложиш или изсушава ноктите и стават белички като със спирт? Някои марки наричат обезмаслителя праймър/фрешер/преп , другите наричат  бонд/бондер/ултрабонд праймър понякога хората се бъркат. Едното обезмаслява нокътя и се слага първо и ноктите стават бели и сухи(някои ползват спирт, но е по-добре предназначения продукт), а бонда е втора стъпка преди базата. Като се намаже тънко ноктите стават лепкави, не се пече в лампата, и идеята му е да е като двойнозалепващотиксо, което да помага за по-добра спойка м/у база и нокът.

Общи условия

Активация на акаунт