Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 873
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Много странно, това са 4 месеца. Аз поръчах едни цветни бази на 2 пъти, 1вият път за 40 дни пристигнаха, а втория път за две седмици.
Пиши и/или отвори диспют. Да не са ги задържали на митница? Проследи ли тракинг номера? Но не през али, там няма пълна информация. Този сайт е добър и показва точно и ясно къде е пратката по трасето:
https://parcelsapp.com/

Писах на търговеца, миналата седмица казаха че вече са в БГ и до 10 дена тярбва да си го получа. В пощата бях да проверя нямаше още нищо. Днес пак ще мина.

Сега ще погледна този сайт ще даде ли повече яснота.

# 256
Иначе когато пристигне ще получиш смс на телефона. Само 1 път не получих и не разбрах, аз ли не видях че съм получила смс-а и без да искам съм го изтрила или понеже беше точно около празниците и нещо е станала грешка. Но да, този сайт добре показва къде е пратката, аз редовно през него си ги проверявам.

# 257
Здравейте, от много време не съм ви чела. Но и скоро ще раждам преди месец си махнах гел лака, но наскоро си сложих само база и топ ( с цел плочката ми да се вижда ). Но въпроса ми към вас е дали е възможно занапред да си правя гел лак и да го премахвам при подръжка с течност за премахване на гел лак а не с пила. Първо защото се хващам, че оставям дебел слой и второ, че ми отнема време и нерви. А сега с две деца не мисля да стоя с дълги нокти. Има ли някакви противопоказания за честото използване на тази течност? И като цяло какво ще ме посъветвате? Благодаря на отзовалите се

# 258
Някои момичета се бяха оплакали от ониголиза като ползват често течност, но не мисля че е проблем за всички. Иначе на мен лично ми отнема повече време кисненето, а не пилене. Пробвай с универсалния накрайник-сваля много лесно според мен. По 2 евра е в али, синя насечка за укрепване, червена за тънък лак.
Относно теностите имаше една на силкеър с една овчица, мисля Есмералда го беше препоръчала, който се води по-щадящ.
Между другото последно време бях заета и нямах възможност да правя маникюра на баба ми, съответно отиде на маникюр 3 пъти подред. Там лака се сваля с течност. И сега като я правех и свалях лака с пилата забелязах лека онихолиза на малкия пръст. То едно като петънце вдлъбнато малко настарани от средата. Ако не се бях загледала щях да помисля, че е от тези белите точки по ноктите. От колко време я правя и не сме имали такъв проблем и последните месеци и се случи когато не съм я правила аз. Възожно ли да е свалянето с течност се чудя?

Някой пита за топ с опал ефект. Aurora top  се казва. Не се сещам има ли в мейкъп, но в алито редовно ми излизат реклами на лиликют и уршугар за такъв.
https://www.aliexpress.com/item/1005005758948787.html?pdp_ext_f= … 2g0o.13499126.0.0

В мейкъп сега видях на дидиер лаб хамелеон топ, ако видя още някой ще напиша тук:
https://makeup.bg/product/706132/

На Hi hybrid top no wipe galaxy shine по гугъл снимки напомня подобен ефект, но да сис е види за вс случай;
https://makeup.bg/product/617636/

Ето и на клавиер има, но тях не съм ползвала и не мога да кажа нищо за марката:
https://makeup.bg/product/795251/

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 14:51 от karmilla

# 259
Кармила, ако е вдлъбнато може при избутването на лака да са свалили и малко от нокътната плочка. Поне моите нокти стават много меки при накисването и дори леко да избутвам се е случвало да стане дупка на нокътя. Освен това при мен от накисването отлепване на нокътя се получава на усмивката, пак поради силно омекване на нокътя. Друго, което може да се е случило е базата да е била от по-киселинните, които правят такива бели петънца, поне по моите нокти.

# 260
То си е отлепено точно по усмивката, но е малко петно. Специално бутнах малко с острата част на дървената пръчка и си влезе там. То горе долу е толкова широко катто върха на клечката и за това в началто му се чудех. Не знам каква е базата, за жалост.  Иначе самите нокти са си ок като здравина, нямат лющене и неравности. Аз лошо съм се изразила с вдлъбанотото- имах предвид леко вдлъбва под линията на усмивката от долнача част на нокътя.
Благодаря за нассоката, ще я видим сега в домашна обстановка как е.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 14:53 от karmilla

# 261
  • Бургас
Аз толкова години свалям с течност, никакви проблеми съм нямала. Напоследък само ми се случва да пропусна течността, т.е. да свалям с пилата до база и да лакирам пак. Правя и лаково каре обаче и супер лесно пада лака на люспа, изобщо не се налага да ръчкам с инструменти, че да го отстраня. Досега ползвах течността на Форте, мин. месец взех тази на Силкеър от мейкъп, но още не съм я пробвала.

# 262
Течността за сваляне на Клареса също е добра.
Аз лично не съм фен, защото скапвашу състоянието на моите нокти, а и отнема по цял час, като си правя първо една ръка, после втора, отнелно смрад. Но за всеки работят различни неща.

# 263
Момичета, не е по темата, но искам някой да ми даде малко кураж, след седмица започвам работа като маникюрист в салона, в който карам курс, тези дни ще го завърша, имам да мина изграждане с акрил. До сега имах записани часове за маникюр и педикюр, но бяха например един наобяд, един следобяд и не го мислех, а днес имам още записани часове, наредиха се плътно и не знам какво ще правя, горе долу ще се справя с маникюра, имам някаква увереност в уменията си, но съм доста бавна, маникюра го правя 2 часа или 2 часа и половина, зависи, но тук клиентите се записват през платформа, в която е зададено време за гел лак 1:30 мин, ще изостана, хората ще почнат да чакат, да се оплакват, че закъсняват за ангажиментите си и ми е много нервно, чак ме заболя главата. Освен това, ако на някоя и се отлюпи лака някъде, ще дойде да се разправя за какво е платила 50лв., не е както при моделите да е безплатно и да нямат очаквания. После знам, че ще се превъзмогне това, ама сега ми е ужас, и преподавателката е в отпуска, другата маникюристка и тя има ангажименти и ще си работя сам самичка в салона, ако закъсам даже няма кой да питам. Бог знае за късмет какви особени и специфични нокти ще ми дойдат, да не знам как да ги направя, последно имах така една жена, препилила си ги у тях с пилата, само как и ги докосна и подскача. 😅😢

# 264
Море, наистина страшно звучи, но ще се справиш. Така се почва. Единствено времето е малко неприятно зададено, но през тази апликация няма ли как да "ограничи" часовете или да се смени времето. Дано пък да дойдат дами с по-семпли желания,псоино да не изискват токова чного време. Но пък почнаш директно в дълбокото! Ако им се отлепи им провиш корекция и това е, не е страшно! Иначе, ако закъсняваш окол 10-15 мин не е толкова фатално. Аз до сега и при фризьорипи маникюристи като съм.била никога не са ме вземали точно на секундата. Ако не е час закъснение мисля, че няма много да се подразнят. Стискам ти палци да мине гладко и после ще разкажеш!
Междувременно видях Полинка рекламира новият прахоуловител, който поръчахме за 13 евро, а в сайта е 89лв Grinning

# 265
Море, прощавай, но не е сериозно на нов човек първи ден с клиенти да запишат хората през 1 час и 30 мин. Бива печалбарство, бива, но да създаваш такъв стрес на нов човек + неудобство за клиентите и евентуално оплаквания срещу маникюриста заради забявяния ... не е ок. И тук твоята шефка/преподавателка е трябвало да вземе отношение и да сложи в онлайн платформата си записванията на часове при теб да са през 2 часа. Това е моето скромно мнение.
Иначе имаш пълно основание да се притесняваш, но неадекватността на ситуацията е създадена от работодателя ти в случая и не можеш да направиш много в момента, щом хората са вече записани.
При всички положения по един или друг начин ще се справиш. Бих те посъветвала само да се опиташ да не претупваш важни стъпки особено в подготовката на нокътя, за да нямаш отслойки и нужда от корекции след това. Горе главата, давай си вид, че всичко умееш и разбираш и не показвай неувереност, защото клиентите го усещат това и започват да злоупотребяват и да имат много изисквания. Успех!

Кармилла, защо ли не се учудвам? Joy
Полинка вероятно ги взима на цена под 10 евро в Алибаба. Да живее нашият народ непобедим, който купува ли купува на четворни цени. Joy

# 266
Аз не знам в апликацията може ли лесно да се сменя времето, дали тя сама може да прави такива промени или някой, който я поддържа...абе не знам.  Просто си има зададено кое колко време изисква, дали със сваляне, дали без сваляне на стар лак и т.н. Аз си казах, че се притеснявам за времето, но ми казаха "Аз съм те виждала как работиш, ще се оправиш." 😅 Иначе по повод Полина и Елена Арт, не им ли е неудобно, че всички влизат и виждат стоката им как се продава по 5-10€, а при тях е 50-100лв, ако някой им прати снимки и им задава въпроси как излизат от ситуацията?? И защо купуват хората, например Елена във фб имам чувството, че някои хора я боготворят, щом покаже някой продукт във видео и всички отиват да си го поръчват от нейния сайт.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 19:53 от Море

# 267
Разбира се, че може - виждала съм в тези приложения в салони отделни услуги - примерно гел лак:
- при Ани, топ мастер, продължителност 60 мин, цена 60 лв
 - при Бети, мастер, продължителност 120 мин, цена 40 лв.и тн.
Не техническа възможност, а желание не е имало в случая. И разбира се, че ще се справиш, нямаш друг избор, но ще ти се пече яйце на д*то няколко седмици, докато свикнеш.

На Елена и Полина таргет аудиторията са хора, които не знаят чужди езици и не мога да пазаруват от чужбина - такива основно купуват нещата от Али и видео уроците им. Или други, които искат да си получат продукта утре, защото работят и им трябва спешно, или просто не им се чака. Та, както са казали хората, за всеки влак си има пътници.

# 268
За мен личто е леко нещоректо да знаят, че един маникюр ти отвема 2 часа и отгоре, но да ти плеснат часове час и половина и за кажат "ще се справиш". Като е предсвършен факт и ние ти казваме, че ще се справиш и ти ке си кашеж, во не е това начина. Другато което е, че има различен тип услуги и не може всичко да е час и половина. Есно изграждане и декорации отнема много повече от стандартен маникюр. Но здраве да е, стискам палци всичко да ти е топ!
Огносно цените - не е луд тоди, който яде баницата знаем всички. Капитализъм и снободна падарна икономика е, но наистина някой път и мен ме дразни да гледам как продават продукти 1 към 1 на четворни и петорни цени. Само накрайници от алито, които са по 1-2 евра или смешни центове, като ги видя 15лв+ и се хващам за главата. Аз у дома се правя и бавно се изтосват и гледам да са на оферта,а ако дъм маникюристка и един пламък ми отива за 5 клиентки, а трябва да имам за клиентите на ден по отделен стерилизиран 'дей е Киро на кирия, ако един плавък го купувам за 5 лв примерно, а за фрезите за сваляне да не коментирам. Есинствен продукт напоследък, който съм виждала да е на цена, която си отговаря на цената с нормална надценка е онази сивата пила, която я имаше в емаг първо за 50-60 лв., а сега е 70. И пеално тя и в али върви на подобни цени. Не казвам, че е забранено да си слагат надценка, всеки има право да си вади хляба както иска снига да не краде или наранява другиго, но тук цените са ни out of space. Иначе Есмералда е права за таргет групата - има много хора,хсоито ги е страх да пазаруват от али(и аз съмпбила сред тях), не знаят как, не знаят език и т.н. Други не искат да чакат или не могат да чакат. Скоро така една позната поръча една ръкохватка, която за мен не е топ, на цена на сивата пила от али, а тя е в пъти по-добра, но тя това работи и и трябваше спешно. Питах я в един момент защо не ми е казала да и услужа сфедна от моите пили и тя да си поръча спокойно, но не се е сетила. Иначе да, приятни и обучителни ка им клиповете, но това втурване и възвесяване без да де проучи продукта и пр. и на мен ми е непонятно малко, но всеки е различен с решенията си кое как да подбере и от кого.
Относно неоновите пигменти, попаднах на метода с печата:
https://www.instagram.com/reel/CtaKLK0q02j/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 21:05 от karmilla

# 269
За мен личто е леко нещоректо да знаят, че един маникюр ти отвема 2 часа и отгоре, но да ти плеснат часове час и половина и за кажат "ще се справиш". Като е предсвършен факт и ние ти казваме, че ще се справиш и ти ке си кашеж, во не е това начина. Другато което е, че има различен тип услуги и не може всичко да е час и половина. Есно изграждане и декорации отнема много повече от стандартен маникюр. Но здраве да е, стискам палци всичко да ти е топ!
Огносно цените - не е луд тоди, който яде баницата знаем всички. Капитализъм и снободна падарна икономика е, но наистина някой път и мен ме дразни да гледам как продават продукти 1 към 1 на четворни и петорни цени. Само накрайници от алито, които са по 1-2 евра или смешни центове, като ги видя 15лв+ и се хващам за главата. Аз у дома се правя и бавно се изтосват и гледам да са на оферта,а ако дъм маникюристка и един пламък ми отива за 5 клиентки, а трябва да имам за клиентите на ден по отделен стерилизиран 'дей е Киро на кирия, ако един плавък го купувам за 5 лв примерно, а за фрезите за сваляне да не коментирам. Есинствен продукт напоследък, който съм виждала да е на цена, която си отговаря на цената с нормална надценка е онази сивата пила, която я имаше в емаг първо за 50-60 лв., а сега е 70. И пеално тя и в али върви на подобни цени. Не казвам, че е забранено да си слагат надценка, всеки има право да си вади хляба както иска снига да не краде или наранява другиго, но тук цените са ни out of space. Иначе Есмералда е права за таргет групата - има много хора,хсоито ги е страх да пазаруват от али(и аз съмпбила сред тях), не знаят как, не знаят език и т.н. Други не искат да чакат или не могат да чакат. Скоро така една позната поръча една ръкохватка, която за мен не е топ, на цена на сивата пила от али, а тя е в пъти по-добра, но тя това работи и и трябваше спешно. Питах я в един момент защо не ми е казала да и услужа сфедна от моите пили и тя да си поръча спокойно, но не се е сетила. Иначе да, приятни и обучителни ка им клиповете, но това втурване и възвесяване без да де проучи продукта и пр. и на мен ми е непонятно малко, но всеки е различен с решенията си кое как да подбере и от кого.
Относно неоновите пигменти, попаднах на метода с печата:
https://www.instagram.com/reel/CtaKLK0q02j/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Аз си бях поръчала такива форми с печат ,но хич не ми се отбелязва на печата картинката и се размазва. Според вас къде бъркам или в самите цветове е проблема?

Общи условия

Активация на акаунт