Всичко за всички марки гел лакове - тема 50

• 26 922
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Не съм казвала, че съм киснала един час на ръка, а че един час оправям една ръка от-до. Киснене, изстъргване, премахване с пилата ако нещо е останало.
Да, харесва ми да се правя сама и гледам вече накрайниците. Не знам с кое ще ми е по-лесно за кутикули, с топче или такова заострено 🧐

# 346
Оля, заглажда се със същия накрайник, с който сваляш. Но ако се притесняваш от препилване, винаги можеш да вземеш друг накрайник с по-малка грубост.

# 347
Приставките на пилата YOKEFELLOW Professional Nail Drill Machine Kit 35000RPM Rechargeable Portable Electric Nail File for Manicure Acrylic Gel Nails които ще дойдат с нея ок ли са за начинаещ с фини, нежни нокти или да си поръчам отделно керамичните? С “Царевицата в жълто “ ли да почна?

# 348
Керамичниаят го хробвах за малко и май е хуцав, казвам май защото те съм сваляла от-до, а само малко запилвах, но ми си стори добре. Но другите накрайници не стават за кутикули. По-добре си вземи един пламък/капка/безопасен.
Mountain crystal, пламъци/капки/моркови/безопасни са подготовка на нокътя, с тях се отваря "джоб", повдига кутикулата, чисти птеригиум. Топчего по принцип е за следваща стъпка, която е да "изреже" и заглади стърчащата кожа. Това реално е апаратен маникюр изцяло. Топчето не е задължително толкова и с него трябва да се свикне. Вместо с топче можеж да режеш сърчащи кожи с ножица/клещи и леко да заградиш по-твърдата кожа с коремчето на първия споменат от мен накрайник(освен ако не е безопасният). Вторият описан от мен вариант го водят комбиниран маникюр. Но първо страница има клипчета за пили, вожеш за провериш и дружи такива на Polinka Vasileva в ютуб и да напишеш в сърча ел. Пила накрайници или нищо такова и пак излизат клипове, за да ти се изясни. А в тик ток има nailmartusa  и по-стори клипове има на английски за бедопасния накрайник. Може и в ютуц до видиш за него. За тачинаещи и подходящ, защото няма да препилиш нищо, а с диамантените трабва храктика, да се внимаава и да се държат под определен ъгъл. Не е сложно  но трябва да се изгредат клипове и малко да свикне ръката. В заглавния пост има и линкове към накрайници в али и зъболекарският сайт.
Оля. Можеш са загладиш също с буфер пилата, ако има стърчащо.

# 349
Така ли трябва да ми изглеждат ноктите след кисненето и изстъргването на лака ? В момента са грапави и неравни. С пилата фино махам останалото. Така ли се прави?

При мен не изглеждат така. Ползвам течност фолио и щипки. Стоя 20мин и после махам с инструмент. Общо ми отнеме всичко към 40 мин. на двете ръце. Открих че ключовото при мен е да съм свалила много добре с пила топлака. Тогава всичко отдолу шупва и мн лесно го махам до чист нокът. Рядко се налага с буфер пила нещо да изравнявам. Аз след като си препилих ноктите така и не пробвах повече с Ел пилата. Така си стои, чудех се даже дали да не я продавам, но реших да се пробвам с нея да правя поне маникюр. Ще пробвам някой ден да видя как ще е,макар че аз лесно и бързо с ремувър си оправям маникюра.

# 350
Привет и от мен. Ето го моето творение, вдъхновено от любимата ми детска книга.

Цветните бази са на Коди, от серията Macarons - Blue sky&Vanilla.
Млечната база е на Weex, Light 7, вдъхновена от маникюра на съфорумка. Аз обаче много се измъчих с изравняването, понеже е по-рядка, сравнена с Коди. Ама затова никой не ми е виновен. Отчитам го като голям мой пропуск, защото това ми пречи при работа с други марки. Обаче пък много харесвам цветните бази на Коди, какво да се прави…🫣

За топовете, сигурно вече съм споделяла, но пак да кажа - топ лака на Яна нейлз - Blitz е буквално “топа на топа на топовете”, ако ме разбирате…😀 Просто е чудесен, за 21 дни не се надраска, не се матира, не загуби блясъка си. Въпреки всички близки срещи с горещи тави и два пъти допир с ютията…🤫
Затова и си взех матовият лак на Яна, ще докладвам по-късно за него. На пипане наистина е много кадифено усещането, точно както пишеше в сайта.

# 351
Привет и от мен. Ето го моето творение, вдъхновено от любимата ми детска книга.

Цветните бази са на Коди, от серията Macarons - Blue sky&Vanilla.
Млечната база е на Weex, Light 7, вдъхновена от маникюра на съфорумка. Аз обаче много се измъчих с изравняването, понеже е по-рядка, сравнена с Коди. Ама затова никой не ми е виновен. Отчитам го като голям мой пропуск, защото това ми пречи при работа с други марки. Обаче пък много харесвам цветните бази на Коди, какво да се прави…🫣

За топовете, сигурно вече съм споделяла, но пак да кажа - топ лака на Яна нейлз - Blitz е буквално “топа на топа на топовете”, ако ме разбирате…😀 Просто е чудесен, за 21 дни не се надраска, не се матира, не загуби блясъка си. Въпреки всички близки срещи с горещи тави и два пъти допир с ютията…🤫
Затова и си взех матовият лак на Яна, ще докладвам по-късно за него. На пипане наистина е много кадифено усещането, точно както пишеше в сайта.
Много красив маникюр, точно приказен 🤗

# 352
Butterfly, множо нежен и красив! И аз много обичам Алиса! Даже на дърти години преди време взех и я порчетох отново! Супер съчетание. Сега с базата можеш да свикнеш! Малко по-течтите продукти също имат плюсове, но трябна бърдичко са се процедира. Иначе лесно и цързо се самонивелират и става мноко красиво и тънко. Зимата ще ти е по-удобен, защото ще е леко стегнал в студа. Супер се е получило!

Ох, сега с този топ ми събуди интереса! Ма ще разходя поне един-сва и тогава пак ще се юрвам да купувам 😅

# 353
Оф, многи съм зле... Ми как няма да ми седи така след махането, като не съм махнала отдолу базата до край... Днес на терасата на слънце видях. Това рошавото и шръкналото бялото е стара база, възможно е да е още каучуковата от салона .. личи си на определена светлина и ъгъл. По-късно ще го пилна пак леко...

# 354

Новият маникюр, педикюра е същия.
И моят домашен салон:

# 355
Понеделник ще ми пристигне лака, който много исках. Лакирах се преди няколко дни, и сега, понеже ми е много мерак да си пробвам новия се чудя, дали мога да го сложа отгоре и после пак топ лак? Обаче пък  да не стане много дебело наслояванет?
В момента имам база, два слоя лак и отгоре топ.

# 356
Ето го и моя нов маникюр.

Пробвах новия прахоуловител, добре засмуква, почти нямаше прах по масата. Доволна съм.

# 357
Според вас странно ли ще е да отидете в салон при професионалист, да поискате френски маникюр и маникюристката да извади лепенки и с тяхна помощ да начертае линиите?? 😅 Аз правя не лош френски, но много бавно, много! Хората изгниват на стола. Бях гледала едно видео на Елена арт, в което казва, че като е била по-нова в професията не искала да прави на клиентите френски, защото било много трудно. А колко по-лесно ще е да си сложиш лепенките, и дори линията ще е по-чиста. Отблъскващо ли е за клиента?? И BTW маникюрите ви са перфектни, без забележка! 😍 Но как се справяте с лявата ръка на дясната? Аз не мога дори да си избутам кутикулата и да я изрежа, тече кръв, мазало, и няма как да сложа лак, защото ще отиде в кожичките и ще падне след 2 дена. 😓

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 21:50 от Море

# 358
Ето го и моя нов маникюр.

Пробвах новия прахоуловител, добре засмуква, почти нямаше прах по масата. Доволна съм.
Е, много яко!
The Rose, също много красив маникюр и домашен салон Simple Smile.

# 359
  • на брега на морето
Есмералда, Роуз - разкош! Heart Eyes
Бътърфлай и Анечка ме вдъхновиха за млечно бяло и нежно мляко с мента синьо.Hug Бътърфлай - наистина приказен маникюр! Heart

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 22:31 от Мелина_3

Общи условия

Активация на акаунт