НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 9

• 4 174
  • 88
  •   4
Отговори
# 60
Здравейте.
Колко много време мина от раждането им.
Моя син Светослав вече е на 4 г и 4 месеца почти.
Ходи на детска градина от 7 ми Октомври 2024 г.
Много е пораснал  22 кг и 800 грама е.
116 см висок.
Само, че боледуването е повече от колкото посещението му на детска градина.
Говори много.
Единственото му е трудно да изговаря буквата Р.
За сега е добре.
Дивее много.
Започна да си играе със играчките повече.
Опитваме се да му покажем да оцветява правилно.
Колко бързо минава времето.
Ноември месец ще навърши 5 години.
Скоро и на училище ще тръгне.
Дай боже да са живи и здрави децата.
Опитвам се да му купувам различни занимания за да му е интересно.

# 61
Ема се интересува от пъзели, оцветяване, свързване на точки с числа, лабиринти. Въображението работи на макс, устата не млъква. Най-обича навън в парка , да кара колело или тротинетка.
Около 20кг е , към 116-120см висока.
Все по-непослушна и своеволна🤣

# 62
Ние също сме добре, растат и дивеят. Научиха се да смятат до около 10 и да четат буква по буква, та доволна съм, не изостават Grinning Другите неща са ясни в драматичния живот на 4 годишните Simple Smile

# 63
Малкия се научи да брои до 10 на английски.
Отделно казва Хепи бърдей ту ю на английски
Бай Бай . Иначе брои и на български до 10 .
Познава Буквите и цифрите.
Татко му му обяснява и пътните знаци.
Знае посоките, сезоните, месеците и дните от седмицата.
Разпознава знака стоп и този знак които е забранено изпреварването.
На светофара му обяснява стрелките на кои коли е червено и на кои е зелено.
Доста напредваме за възрастта си.
Обяснява на баба си ,че колата ни е на ремонт в сервиза и ,че е много трудно да я ремонтират и ,че тати ще я води на друг сервиз.
Общо взето много добре се справя за 4 годишен.

# 64
Аз ще се включа с идеи за забавление. Понеже голяма част от играчките са прибрани, се сеща за тях, като му доскучае, когато се задържи по-дълго вкъщи (обикновено болен). Отива тогава и рови в чекмеджетата, където са.

Запознавам го с най-простите настолни игри и игри на карти. Вкарвам нова игра, само като вече "не гори" за предишна и задължително не преди лягане - цялата му душа иска да играе, независимо колко му се спи 😄
Слънчице енергично Simple Smile

# 65
След като прекарахме 1м вкъщи мога да кажа при нас какво “работи”.
Имаме доста книжки и списания със занимателни задачки, също доста от картите на клевър бук. Имаме и няколко настолни игри, обича да играе карти, научих го на война и му е супер любима, освен нея играем и Уно. Сам рядко се заиграва, главно с Лего. Има доста костюми на супер герои (Батман, спин, спайди, костенурките нинджа, полицай, пожарникар) с тях се облича и играе за кратко.
Обича да рисува и оцветява. Малко от преди Коледа има голям интерес да се учи да пише и това също прави, когато му се занимава.
Общо взето това е, с играчки рядко се заиграва сам. Търси или приятелчета или нас. Често и вършим каквото има нужда в нас заедно, обича да сгъва дрехи и да пуска пералня 😂 (идеално за мен). Сега като се затопли излизаме да кара колело, играе с топка.

# 66
Покрай боледуванията този месец и ние се застояхме доста време вкъщи като аз и работя същевременно. Заиграва се сам чудесно, но и търси компания. Обича приказки, всякакви играчки, ролеви игри. От смарт Геймс играем тази за Червената шапчица като за неговата възраст. Отпечатвам лабиринти, картинки и листи с пунктири ежедневно.
Спят ли следобеден сън вашите дечица? Не иска да спи и много рядко заспива. Решението ни е да не го мъчим, но да си ляга рано. В това отношение е готов за предучилищна в училище.

# 67
От къде намираш лабиринтите? Би ли споделила сайт или нещо подобно. И при нас те са много търсени. Преди и аз му принтирах много с пунктир, но вече казва, че са бебешки 🤷🏼♀ Съвсем скоро му взехме доста дебела книга с лабиринти и за два дни ги приключи всичките. Стана му и навик вечер преди вечеря да си търси такива “задачки”.
За сън натискам, защото не му се отразява добре да не спи. На градината обаче често се случва и вечер ляга изморен, превъзбуден. Едва дочаква вечерята, после се противи за всичко - не искам да си мия зъбите, няма да си лягам, не искам това онова, придружено с много рев. Ако е спал няма нищо такова и не се налага дори да му се казва. Имал е и дни, когато не е спал и вкъщи, но са рядкост (имали сме някой ангажимент или час за лекар).
Ако лягаше рано и аз не бих го мъчила, но той например заспива трудно (още от бебе) и спи 2 часа.

# 68
Моето момиче се заиграва сама най-често с Лего. Сама си измисля, реди и говори и си изразява идеите на глас. С кукли не обича да си играе. Обича да си нарисува нещо и да си го изреже. Въображението й работи на макс.
Покрай брат си играе и някои настолни игри. Заиграват се заедно, но и бързо влизат в конфликт. Тя обича да го дразни. Напоследък проявява характер и  капризи относно храната.
Познава буквите, цифрите, опитва се да чете.
От лятото не спи наобяд. Покрай брат си се залисва и не иска. Ако е сама, по има шанс. Не я мъча.
112 см., 18 кг. е.

# 69
Моето момиче се заиграва сама най-често с Лего. Сама си измисля, реди и говори и си изразява идеите на глас. С кукли не обича да си играе. Обича да си нарисува нещо и да си го изреже. Въображението й работи на макс.
Покрай брат си играе и някои настолни игри. Заиграват се заедно, но и бързо влизат в конфликт. Тя обича да го дразни. Напоследък проявява характер и  капризи относно храната.
Познава буквите, цифрите, опитва се да чете.
От лятото не спи наобяд. Покрай брат си се залисва и не иска. Ако е сама, по има шанс. Не я мъча.
112 см., 18 кг. е.
Helinor колко бързо мина времето и вече са големи.
Колко е пораснала малката.
Нека ти бъде жива и здрава.
Много да ви радва и слушка.
Лего ще разгледам за да му купя и на него за да си играе.
Сега ще сме си вкъщи по дълго време и ще имам възможност за повече внимание да му обърна.
Моля да ми дадете идеи за занимания във вкъщи.
Дават го цялата седмица да вали дъжд.
Целувки от мен.

Здравейте момичета.
Изминаха 4 г и 6 м почти от както родихме нашите съкровища.
Имам чувството, че много бързо мина това време.
На 30 ти Април бяхме на контролен преглед измериха го и го притеглиха.
Висок е 113 см ,кг 22.4 и 60 см гръдна обиколка.
Вие дали сте ходили да ги претеглят и примерят колко кг и колко са високи.
Хайде раздвижете темата.
Има ли мами от тази тема която е от София.
Аз живея в София.
Хубави слънчеви и пролетни дни.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 09:08 от Танчето_30

# 70
Здравейте! Някой да иска и може да изведем децата в Южния парк (София) в делнични дни? Simple Smile

# 71
Здравейте! Някой да иска и може да изведем децата в Южния парк (София) в делнични дни? Simple Smile
Здравейте! Би било чудесно!

# 72
Здравейте!
Ще е прекрасно.
Да изпием по кафенце и да се запознаят и играят децата.
Аз съм за .
Когато решите няма проблем.
Аз живея в Красна Поляна.
Ще очаквам да се разберем .
Може и на лично съобщение кога и към колко часа.
Прекрасен и усмихнат ден!

# 73
За искане - искаме, но сме на работа и на градина. Simple Smile
Как са наборите? Някой планира ли от 2026/2027 уч. год. предучилищна група в училище?

# 74
Ние за лятото сме до парка, като цяло всеки ден идваме. Може да ми пишете на лично кога на вас ви е удобно. Към момента не ходя на работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт