НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 9

• 4 148
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 9

Здравейте,позволих си да направя нова тема.
Много отдавна никой не е споделял нищо.
Аз искам да споделя някои неща свързани със разрежа и развитието на малкия които утре ще бъде рожденик.
Посещава детска градина 3 та група е във момента.
Расте,дивее и много е променен .
Забелязвам особени проми във характера му.
Цяло лято не посещаваше детска градина.
На 15 ти Септември започна да ходи на детска градина и от тогава не е това дете което беше преди да тръгне на детска.
Започна да се държи лошо и грубо.
Да посяга,командва,да се налага.
Много лоши думи е научил от децата в градината.
Освен, че боледува също.
Обмислям да тръгне на училище през новата година защото това положение не ми харесва изобщо.
Ще го спра от детска градина и във вкъщи съм купила всичко необходимо за да се занимаваме .
Виждам, че нещата не вървят добре на детска градина.
Вие как бихте реагирали.Какво бихте направили във такъв случай.
Иначе, утре навършва 5 години.
Приготвих всичко за утре.
Ще има торта Маккуин и украса.
Не съм доволна от детската градина.
Нищо не са го научили а плащаме.
Разкажете как сте вие и децата.
Споделете вашите впечатления от градината и техния характер.
Бъдете здрави!

# 76
Радвам се, че някой се опитва да съживи темата.
Моето мамиче е доволно от градината. Ние нямаме описаните проблеми. Групата е малка, 12 деца по списък. Основно женско царство са. Има само три момчета. Децата са си приятелчета, канят се на рожденни дни. Доволна съм. При нас няма и никаква такса за посещение. Даваме само по 100 лв. годишно за консумативи.
Моят съвет е да не го спираш от градина. Ако може, го премести. В тази възраст имат нужда от контакти, а и имат обучение, което е задължително и ги подготвя за това, което им предстои в първи клас. Да го държиш вкъщи не е решение. След две години ще тръгва на училище и там също ще бъде изложен на подобна среда и влияние. И тогава ли ще го спреш и ще го обучаваш ти? Ще му бъде още по-трудно да се адаптира към средата и изискванията в училище.

# 77
Радвам се, че някой се опитва да съживи темата.
Моето мамиче е доволно от градината. Ние нямаме описаните проблеми. Групата е малка, 12 деца по списък. Основно женско царство са. Има само три момчета. Децата са си приятелчета, канят се на рожденни дни. Доволна съм. При нас няма и никаква такса за посещение. Даваме само по 100 лв. годишно за консумативи.
Моят съвет е да не го спираш от градина. Ако може, го премести. В тази възраст имат нужда от контакти, а и имат обучение, което е задължително и ги подготвя за това, което им предстои в първи клас. Да го държиш вкъщи не е решение. След две години ще тръгва на училище и там също ще бъде изложен на подобна среда и влияние. И тогава ли ще го спреш и ще го обучаваш ти? Ще му бъде още по-трудно да се адаптира към средата и изискванията в училище.
Аз също давам по 100 лв за консумативи.
Само да добавя, че групата е от 29 деца.
За София става въпрос.
Моята идея е ако сега си остане във вкъщи съответно ние ще се занимаваме .
А другата година 2026 та да тръгне направо на училище.
Но ще преценим естествено.
Едва ли ще бъде единственото дете което сега ще бъде вкъщи и догодина на училище.
Днес дадох за допълнителните дейности в градината 72 лв.Защото беше болен и не е посещавал много.
Аз за какво плащам нали да го научат.
Да не забравяме, че има бедни семейства и това не могат да си го позволят.
Поведението му във градината и това във вкъщи в корено различно.
До преди да тръгне на детска отново през Септември беше съвсем различен.
Сега все едно не е моето дете.
За това искам да се откъсне от сегашната среда във детската градина.

# 78
Проверете добре законовите разпоредби. Доколкото знам предучилощната подготовка е задължителна. В първи клас искат свидетелство за нея.

# 79
Проверете добре законовите разпоредби. Доколкото знам предучилощната подготовка е задължителна. В първи клас искат свидетелство за нея.
Предучилищна подготовка е на 6 години
На 7 години 1 ви клас.
А той утре навършва 5 години.
И какво ако сега не ходи на детска градина няма да тръгне 1 ви клас ли.
Не съм чула дете да не тръгне 1 ви клас.
Все пак образованието е задължително.

# 80
Предучилищната подготовка е 3 и 4 група-т.е тази и другата година за нашите деца и е задължителна.
   Моето момиче също лятото не ходи на градина, беше на селски туризъм с баба и дядо.
   Сега сефте не е на градинка, защото прикашля. Същият кротък бяс си е като преди с единствената разлика, че е най-дребното от групата, но командори всички(майчичко 🤣).Сама решава с какви дрехи и обувки да излиза и ако не е на нейтото крещи.

# 81
Разбира се, че ще тръгне, но трудно ще се приобщи към знания, умения, режим и дисциплина. Мисля, че добре съм формулирала аргументите си. Освен, ако детето не е болно, не виждам причина да отсъства. Сега искаш даАа го предпазиш, а после.....? А навън не се ли среща с деца? Там какво му е поведението? Много деца са в групата и е натоварено и за госпожите. Вкъщи мисля, че ще закъса откъм дисциплина и спазване на режим, на график.

# 82
Това, което знам е, че предучилищната подготовка е задължителна и при приемане в първи клас се представя свидетелство, че за завършена предучилищна подготовка. Предполагам, че има форма на индивидуална подготовка, но преди първи клас ще има нещо, което бе знам какво е, тъй като никога не ме е интересувало, но начин за проверка на готовност за първи клас. Горе-долу да отидеш във втори клас без да си бил в първи. Има начин, но трябва да положиш изпити. Не го казвам с лоши чувства,,просто Ви съветвам да си проучите въпроса, за да не се окажете неприятно изненадана при опит да запишете детето в първи клас.
Иначе в моя случай и голямото ми дете, и сега ноемврийчето посещава градината с желание. Разбирам, че Ви е трудно, но поговорете и с учителките. Децата имат нужда да бъдат с деца.

# 83
Дано се събуди темата. Simple Smile
Танче, аз бих потърсила друга детска градина, но не бих го държала вкъщи по моя инициатива. Според мен имат нужда от общуване и игри с деца. Моето като постои няколко дни вкъщи, му става скучно, а го занивамам с какво ли не.
Ние сме доволни от градината. Не разбрах какво очакваш да го научат на допълнителните дейности. На тази възраст са за забавление и разнообразяване на деня.

# 84
Танче, с цялото ми уважение, но всички деца учат глупости в градината, но ние сме тези, които трябва да им обясним, че така не се говори/прави. Не можем да променим останалите деца.
Нали осъзнаваш, че в училище ще е същото.

# 85
За мен не случайно точно трета и четвърта група са задължителни за посещение. Точно тогава се оформя характера на детето и навиците му, особено това да може да следва правила и да се вписва в колектива. Първите 7 години са най-важните във възпитанието, тогава все още ни слушат и могат да бъдат водени с правилните примери. Глупости и лошо държание винаги ще има, но много по-добре е дето сега да се научи да подбира обркъжението си, от колкото като тинейджър да попадне в неправилната среда. Но всеки родител има право да си реши какви са му приоритетите спрямо собственото дете и поведението му сега и в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт