Студенти в Нидерландия - 18

• 57 034
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте, има ли някой, който е или ще бъде студент в Леуварден
Здравейте!Дъщеря ми ще учи там. Пътуваме на 19.08.2023 с кола.
Здравейте, намерихте ли квартира.  Ние ще пътуваме на 24.08. до Айндховен и оттам с влак. Моята дъщеря ще учи в NHL Stendan туризъм.  А вашата? Може да  ги запознаем там. Ще бъде полезно и за двете предполагам.
Имаме квартира в общежитието, което се води към NHL Stenden, резервирахме през Studentstay.com. Дъщеря ми ще учи Communication and multimedia desigh. Ще е хубаво да се запознаят, но ние на 24.08. пътуваме обратно.

# 16
Здравейте ,моята дъщеря също ще учи там
Здравейте,
Имате ли вече квартира. Кога ще пътувате Каква специалист ще учи дъщеря ви.
[/quТя ще учи Creative Business.Да имаме квартира и ще пътува на 21,08,

# 17
Здравейте!Дъщеря ми ще учи там. Пътуваме на 19.08.2023 с кола.
Здравейте, намерихте ли квартира.  Ние ще пътуваме на 24.08. до Айндховен и оттам с влак. Моята дъщеря ще учи в NHL Stendan туризъм.  А вашата? Може да  ги запознаем там. Ще бъде полезно и за двете предполагам.
Имаме квартира в общежитието, което се води към NHL Stenden, резервирахме през Studentstay.com. Дъщеря ми ще учи Communication and multimedia desigh. Ще е хубаво да се запознаят, но ние на 24.08. пътуваме обратно.
Сестрата на девойката на моя син също започва там в тази специалност . Намерила е стая в общежитие. Ще лети с полет организиран през Унифай. Казва се Ренета и със сигурност ще бъде част от българската момичешка група в Леуварден. 
И в тоя ред на мисли - попътен вятър и много студентски емоции и успехи за всички заминаващи дечица !!

# 18
  • София
Някой да лети на 17.08 до Амс с БГ еър. Другата щерка ще лети с този полет с крайна цел Тилбург.

# 19
  • София
Ние сме с БГ еър на 21.08. - с груповия полет, организиран от Юнифай - до Амстердам, а после - до Бреда.
Ще придружим девойката, защото стаята е напълно празна и трябва да се сглобяват мебели. А тя ще е "заета" още от 22.08. по цял ден - освен, че ще ги викат в университета, ще я посрещне студент от по-горен курс - "бъди", една девойка от Полша, която им била приготвила за цяла седмица мероприятия (5 международни ще са с нея).

# 20
Девойката е в Хага вече и се чуди дали може да си изкара карта за намаление за градския транспорт и влаковете. Също така търси магазин за мебели втора употреба и  идея от къде може да си напазарува топ матрак, че два дни вече не може да спи поради твърдо легло😀Знае ли някой предварително дали могат да се изберат и запишат курсове или трябва да започне учебната година.И идея за закупуване на лаптоп, откъде може да се случи в Хага.Записахме час в общината, чак на 04.09.имаше свободен.

# 21
  • София
За Бреда - търси се българско момиче за съквартирант:

# 22
  • София
Аз за малко да изпусна новата тема. Добре, че Sunny писа в наборната с инфото по-горе, та усетих, че нещо не ми е наред с нотификациите.
Аз ще летя с дъщеря ми (живот и здраве) на 28 с BG air.
Спокойна, ще наглеждам младежта Wink
Ще сме на хотел до 4-ти, когато трябва да се чекира в студиото от Student experience. Преди няколко дни писах тук, че я споходи късмет с лотарията там и сега ще имаме студио да обзавеждаме в първия ден на учебната година. Сменихме студентския хотел, който бях запазила за нея и трябваше да е там от 1-ви, но същевременно пък моята хотелска стая, която е за двама, напускаме на 4-ти и директно на новото място. Взех си нов билет за връщане към БГ, та ще съм "на гости" още два дни. Някак странно се подреждат нещата. Ще видим откъде ще изскочи заекът 😆

Дописвам в отговор на питане по-горе- за транспорта. Единствено ако работи, тогава може да се ползва намалението за транспорт-  travel product, то е компонент от студентското финансиране и е само за местните или за работещи международни студенти.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 17:09 от Peruanka

# 23
За топматрака - поръчайте през Амазон директно до адреса на девойката . Има много варианти на размери, цени, качество . И на двете ми деца така поръчах завивки, спално бельо, хавлиени кърпи и халати, посуда , възглавници , ютия, сешоар - всичко от Амазон директно до адресите им. Повярвайте ми, излиза много изгодно, и всичко което ползват е качествено и им служи и до ден днешен.

# 24
За намаление за пътуване има няколко варианта, ако не се работи.
- Мобилити кард, която дава 15% за влаковете през уикендите и пеек-оф часовете през седмицата. Информация ТУК
- Месечен абонамент или сезонна карта за влаковете в зависимост колко ще се пътува. Информация ТУК
- Намаление за автобуси, метро, други локални презозни средства е възможно да има, но трябва да се провери сайта на съответния превозвач какво предлага. Обща информация може да се намери ТУК . Конкретно за Хага може да се проче на този сайт .
Ако се извади Мобилити кард например, тя си служи като OV-chip card, която е свързана с дебитната карта и на всеки 72 часа си тегли сумата от направените пътувания. Може да се закупи обикновена анонимна OV-chip card, която да се зарежда с определена сума и така да се пътува, като има минимум на сумата по картата - информация ТУК (има в момента някакъв проблем със сайта). Може да се извади и персонална карта със снимка, на която да се зарежда определен абонамент.
А приложението 9292 е много удобно, за да се види маршрута, както и в него са отбелязани актуални закъснения и промени.

За топ матрак освен от Амазон могат да се видят всички локални магазини - Икеа, Юск и други подобни.

# 25
Привет на всички!Успех на децата, здрави и успешни да са всички!Някое дете случайно да пътува на 28/08 с ранния полет на Ryan до Айндховен? Може да си правят компания с моя синковец  който ще пътува сам. Той след това продължава с влак до Амстердам. Хубава вечер!

# 26
  • Кюстендил
Здравейте, синът ми е първокурсник в Hanze.Запазихме стая в Sshl ,като метод за плащане отразихме директен дебит от сметка в банка Алианц  в България. В акаунта е отразено, че плащането ще е в периода 7 до 31 август.Според вас ще успеят ли от Sshl да си дръпнат парите или да сменим начина на плащане и да направим ние превод?

# 27
Със сигурност няма да успеят от Ханзе да дръпнат от сметка на Алианц. Твърдо проверено - дъщеря ми е със сметка в тази банка. Трябва вие да ги наредите.

# 28
# 29
  • Бургас
Здравейте, синът ми е първокурсник в Hanze.Запазихме стая в Sshl ,като метод за плащане отразихме директен дебит от сметка в банка Алианц  в България. В акаунта е отразено, че плащането ще е в периода 7 до 31 август.Според вас ще успеят ли от Sshl да си дръпнат парите или да сменим начина на плащане и да направим ние превод?

Днес говорих с банката по този въпрос, според тях объркването идва от това, че ние предоставяме на отсрещната страна IBAN на сметката, а трябва да предоставим номера на картата към нея. В другите европейски държави това бил еднакъв номер, но в България са два отделни. Дали обаче е вярно не знам, в моя клон на алианц, май не са от най-компетентните служители.

Общи условия

Активация на акаунт