Студенти в Нидерландия - 18

• 57 733
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Това са следващите неща с които очаквам да се сблъска челно и болезнено. Той е единствено дете и въобще не беше му хрумвало, че някой може да му пипа вещите, но както казва баща му "преди имаше казарма, сега учат в чужбина, но все трябва да пораснат".

# 406
Здравейте момичета, има ли сред вас вече били на церемония по дипломиране? Как протича? Има ограничение за броя на посетителите. Вие с цялата фамилия ли бяхте там? Ако да-как е организирано за тези, които не могат да влязат? Ние сме в Тилбург.

# 407
  • Варна
Здравейте момичета, има ли сред вас вече били на церемония по дипломиране? Как протича? Има ограничение за броя на посетителите. Вие с цялата фамилия ли бяхте там? Ако да-как е организирано за тези, които не могат да влязат? Ние сме в Тилбург.

И аз се присъединявам към питането. Ние ще сме 3-ма, има ограничение за двама. За Лайден става въпрос в края на месеца.

# 408
G..D.. от немския Amazon ли пазаруваше ?

основно да, а от известно време и от нидерландския. С английския не знам как седят нещата сега, преди много поръчвах и от там.  Аз и до ден днешен им поръчвам разни неща - в пъти по изгодни намирам, а и си спестявам натякването - вземи си, вземи си.

Миналата година година лятото беше дипломирането на моя син.  Той подаде бройката на посетителите - бяхме двамата с татко му. Церемонията беше много хубава, останах впечатлена - тържествено и много официално. Предполагам ,че ако подаде повече бройки, няма да има проблем. Това лято се дипломира девойката му - не сме били на церемонията, но там бяха родителите й и моя син, значи трима човека допълнително. После вечерта с родителите й се черпихме, защото младежите отпрашиха на бар. Носехме цветя  и някаква плюшена играчка - нищо друго не ни хрумна Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 16:38 от G..D..

# 409
Детето каза, че има ограничения в присъстващите. Ако са само двама, ще увисна аз, сърце не ми дава да отрежа брат му или баща му.

# 410
А как са облечени завършващите? Трябват ли луксозни костюми или са по-спортни? И нас ни предстои през ноември.Моят човек е над нещата, но мен си ме интересува:)

# 411
Здравейте, дами. И моята дъщеря тази година е първа година студентка във Влисинген. Интересува ме необходимо ли е да си извади мобилен номер от местен оператор или го карате с българските номера?

# 412
Синът ми си беше взел риза от pull and bear ( само от там се облича ). Нищо строго официално . Ние бяхме спортно елегантни, аз с някаква коктейлна рокля,  след церемонията имаше  почерпка на поляната на университета . Няма как да е ограничено до 2 души, просто няма как. Имаше хора с четирима . Просто трябва да заяви бройките , може би ще плати куверт - зависи как е организирано.

# 413
  • Варна
Оооо , ей това ще следя с интерес , дипломирането на децата ви ❤ И ще мечтая за нашето ! 🍀

# 414
  • София
Здравейте, дами. И моята дъщеря тази година е първа година студентка във Влисинген. Интересува ме необходимо ли е да си извади мобилен номер от местен оператор или го карате с българските номера?

Моят син си е взел и холандски номер, защото след няколко месеца роуминга на българския май не е достатъчен за данните и трябва нещо да се доплаща тук към оператора, за да има там такива данни (попитайте при БГ оператора). Засега поддържа и българският номер, по него говорим, ще решим по нататък дали българският да не е на предплатена карта, ако може, но трябва и договорът да изтече. Мъгла ми е, опипва се почвата все още.

# 415
  • София
Здравейте,
Леко ви завиждам на тези, които обсъждате бъдещо дипломиране. Много успехи желая на порасналите вече деца 🤗
На нас, по точно на моята девойка тепърва й предстои кандидатстване тази есен/зима. Имам следния въпрос:

Днес си е направила регистрация в Studielink. В учебния план (Хорариум), който имаме пише Професионално образование с придобиване на 3 степен на проф.квалификация с разширено изучаване на чужд език. Кой вид диплома трябва да избере от падащото меню? Диплома за средно образование или Диплома за средно специално образование?

До колкото знам трябва да е второто, но все пак да питам по-опитните и кандидатствали тази година. Ако пък се избере само "Средно образование" ще е проблем ли?
Ще се кандидатства в Breda University of applied sciences и евентуално Saxion University of applied sciences, специалност CMGT

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 07:46 от brayan__

# 416
Детето каза, че има ограничения в присъстващите. Ако са само двама, ще увисна аз, сърце не ми дава да отрежа брат му или баща му.

Айде моля. Братът остава отвън. Ти си майката, това е отрочето, за което си дала толкова много и накрая да останеш навън. Брат му ще има дипломиране, пък може и да му го заснемете.
Майката е с предимство, шевовете от раждането са били върху нея, другите да се наредят на опашка.

# 417
  • Бургас
Моят син си ползва холандски номер още от първия месец, даже телефон си купи към техния договор, бг номерът на Йетел още го има, но може би защото не го ползва, не сме доплащали нищо цялата година, сега ще прекратява договора и ще ползва само холандския номер

# 418
Ясно е че майката е с предимство:smile:След две години му предстои още едно завършване, та ако някой /аз или баща му/  не може да присъства, ще компенсира тогава:smile:

В понеделник излита, ще изкара първия семестър в неговия университет, от втория семестър ще бъде в друг, ще направи това заради променената програма. Предстои му търсене на квартира и преместване в друг град. Снощи измрънка, че може и де не се премести, знае че каквото и да реши, ще го подкрепим, но май не може да вземе решение.
Добре е, че ще ходим за дипломирането, че като го гледаме и ние се притесняваме.
Вместо да се радва, че има избор, той се притесни.

# 419
Такаааа, моето гардже вече е в Хага...
 .
Йен, в кой университет е младежът? В THUAS ли? Каква специалност?Ако е в Хагския там се оказа,че има доста българчета и даже група си имат.Ще питам девойката ми, показаха и разни евтини магазини..кутии за храна си взе.И тя беше не много ОК първите дни и тя сама замина.Аз се обадих на всичките ми познати на които учат децата в Холандия и те много я подкрепиха, защото всички и писаха.Даже едно прекрасно момиче от Бургас, което е там втора година в Лайденския университет, което не познаваше, но с майка и се бяхме запознали от форума покрай търсене на квартири.Тя замина на 9 ти август.Сега са много по-добре нещата. Подкрепи ни и едно семейство българи от Украйна с които пък се бяхме запознали покрай изпитите за сертификат по английски.Те ни издириха девойката която се беше загубила из гарите около Хага. Сега девойката ни е добре,така че Йен не се притеснявай, момчето след две седмици ще се чувства супер!Такива красоти ми прати моето момиче, такива сгради ..Невероятен град с много приветливи хора!

Общи условия

Активация на акаунт