Студенти в Нидерландия - 18

• 57 737
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Да, възможно е това с транзитната. Синът ми така плати първите наеми, минаха от ДСК в транзитна сметка и оттам в холандската, като това доста оскъпи. Сега прави плащания с Револют през Ideal , по добре е. Но както каза, максимилиана, трябва да се промени заявеното в договора. Дано скоро се върнат парите обратно в сметката и оправите наема, Слънчева, липсваш по темите!

# 391
Писали сме нееднократно за директния дебит. Въобще не разчитайте да се осъществи.
Според мен неминалите суми ще се възстановят по бг сметката, но ако не се действа активно с банката, срокът е значителен (до 45 дни). Аз имах много неприятен случай миналата година с Пощенска. При опит за теглене от банкомат в Нидерландия ми блокират парите, но банкомата не ми ги пуска. Тамън два пъти поред по 200 евро ми блокираха. Звъня - аууу, ми ние имаме проблем със системата на Мастър кард точно в тоя район с тегленето. Е сливи ли имате в устата, та не сте го написали на сайта си. Ама ще ви се освободят сумите до:  първо беше 24 часа, после 48, после елате в банката, после напишете мейл, после я пак елате в банката. И така си навъртях почти месец докато ми ги отблокират.

# 392
Код изчезна от темата. Някой знае ли къде замина синът му за магистратура? Липсва с критичните си, но точни коментари.

# 393
Ние също имаме проблем с плащането на наема,дължим до утре.Причината е,че сме заявили директен дебит от ДСК.Преводът явно няма да се осъществи. При комуникация с Duwo,ни посъветваха да изчакаме 7 дневния срок и да получим инструкции.Към момента няма техническа възможност да се промени заявения дир.дебит.

Максимилиана, начинът на плащане не може да бъде променен, но сметката, от която плащате би трябвало да може да се променя. Така беше и при нас. Може да си направите сметка в Revolut, онлайн, става много бързо, май почти веднага по спомен ,с виртуална карта. От нея можете да правите директен дебит. Или нидерландска сметка. Пишете и се поинтересувайте дали не може да смените самата сметка и как.Това за директния дебит страшно много хора са го объркали, тъй като уж сме страна по SEPA, но не съвсем, май. И още нещо, ако направите Revolut, обърнете парите от лева в евро през самата банка в приложението, защото директен дебит може да се прави само в евро. Revolut  работи и с iDEAL, основен разплащателен метод в Нидерландия. Дъщеря ми вече си поръча калкулатор от нидерландския Амазон и си направи абонамент за персонализирана OV-Chipcaart точно с този начин на разплащане.

# 394
Благодаря за насоките,но пробвахме вече с Revolut и не става.А холандската сметка все още не е готова.

# 395
Код изчезна от темата. Някой знае ли къде замина синът му за магистратура? Липсва с критичните си, но точни коментари.

Синът на Код заминава за Лондон и Код мигрира в UK темата.

# 396
  • Бургас
Такаааа, моето гардже вече е в Хага и гемиите са му потънали чак в Марианската падина. Квартирата не му харесва, кухнята му била малка и разни други такива. Както не се вълнуваше от битовизми изведнъж се оказа друго. Освен това е и чичо Скрудж и се е запънал нищо да не купи, та споделете моля някои евтини магазини в Хага за домашни потреби. Колело купи вчера, квартирата му е обзаведена и то не лошо, но той обича да готви и може би ще се поразведри, ако си вземе посуда. Съсипан е от факта, че имат само 1 дървена бъркалка за 4 човека - ти да видиш Laughing
За сега не се тревожа, но се надявам бързо да се окопити, беше толкова ентусиазиран и сега е в шок от неочакваните емоции.

# 397
  • София
Йен, добре дошъл и на твоя еманципиращ се млад домакин Grinning . Май повечето са в шок, но ще се окопити. Като почнат и училище от понеделник и се види и със състудентите, ще си вдигне духа над битовизмите! Action  e такъв евтин магазин, в Лидл и Икеа също нещата са с цени близки до българските. Има Юск също и разни местни домашни потреби, които не ми се сториха скъпи.

# 398
И аз бих споделила същото : Action  - има доста неща и то на прилични цени, в ИКЕА също, Лидъл правят много промоции.

# 399
  • Варна
Още един Скрудж 😀, станаха доста Simple Smile .
Йен , да ти кажа право е детето да не иска да ползва с някакви непознати обща посуда . Моят държи всичко да е само лично негово и утре вече съквартирантите 4 на брой ще си правят събрание и ще си разпределят задачите и място тяхно в кухнята и общите помещения.
Всеки ден си купува по нещо дребно там от Екшъна им и с колелото си го мъкне . Simple Smile
В ИКЕА в момента има доста намалени чаршафи , вчера му взех от Варненската за 40 лв комплекта. Той оттам ще си купи още един , харесал си е , дори го кефи той да се обзавежда сам и да си го прави уютно Simple Smile

# 400
  • Бургас
Благодаря ви момичета.
На мен ми се искаше да сме с него поне първите няколко дни, но той държеше да е сам. Много се надявам да се адаптира бързо и леко. Пожелавам същото и на другите първокурсници. 

# 401
Благодаря ви момичета.
На мен ми се искаше да сме с него поне първите няколко дни, но той държеше да е сам. Много се надявам да се адаптира бързо и леко. Пожелавам същото и на другите първокурсници. 

Ще се адаптира, не се притеснявай. Хага е едно от най красивите места на които съм попадала. Градът предлага безброй интересни неща за младите хора, а какъв плаж имат.... Магазини има и за евро, и за сто. Моят син също не беше от тези дето ще идат да си купуват посуда, аз през амазон буквално му обзаведох квартирата и в онези първи месеци там това беше много удобно за него - само казваше какво му трябва и аз подавах номер на товарителница да си следи пратката.

# 402
Изключително препоръчвам да не използва каквато и да било посуда съвместно с другите. Уреди от сорта на печки, котлони, микровеле, хладилник - айде, както и да е. Ако има шкафове в кухнята - да си ги разпределят и да си знае всеки на кого са. При детето й се паднаха два за посуда и един за сухи хранителни продукти, отделно си разпределиха и рафтовете в хладилника. Тя е гнуслива откъм такива неща и не позволява съквартирантите да й ползват нещата. А и те си имат техни си и не става мешане никакво. Всеки си измива и прибира в шкафа(някакви евтини домакински кърпи за избърсване да си вземе). Сега друг е момента, че й откраднаха една пластмасова дъска от Икея, струваща дребни евро - защо никой не знае...

# 403
G..D.. от немския Amazon ли пазаруваше ?

# 404
  • Варна
Моят разбрал че едното момче му е ползвало чиниите и му е оставил бележка нещо от сорта “ това е мое и не желая да се ползва “ 😀 Дано само не се изпокарат ,

Общи условия

Активация на акаунт