Студенти в Нидерландия - 18

• 57 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Имайте предвид, че марихуаната се открива изключително дълго време при проверка с дрегер и с кръвна проба - две дори три седмици. Това заради новите правила тука - иди обяснявай, че идваш от Нидерландия, кел файда...

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 12:32 от chervenokoska_2

# 211
bibi и моят младеж е с билет за 23.12. от Амстердам.

# 212
  • София
https://www.air.bg/bg - местите плъзгача вдясно
636 лева двупосочен с описаните екстри. Може да се купува само двупосочен за да се ползва.
(една безплатна смяна на дата, два чекирани по 23 кг, един ръчен до 10 кг и раница/чанта)

# 213
Местата за определени дни по Коледа с младежката програма са изчерпани, но може да се използва и стандартната Економи - малко е по-скъпа.

# 214
VAVA, става въпрос за нидерландска банкова сметка, нали ?
[/quote]
Да, Terzieva. Миналата или по-миналата година бяха започнали да вземат такса за обслужване по студентски сметки, които по принцип са без такси. Оказа се че сме пропуснали да пратим/качим удостоверението.

# 215
  • София
Хайде и "ние" сме с този полет на 23.12. 😆 към България. Ще организираме бг мама агитка по посрещането на софийското летище!

# 216
Хайде и "ние" сме с този полет на 23.12. 😆 към България. Ще организираме бг мама агитка по посрещането на софийското летище!
[/quote

И ние сме там! Готова е коледната среща, хем и децата ще присъстват!

Добавям, че младежите могат да си заявят карти FlyMore Youth, след като е закупен този билет по младежката тарифа. Има отстъпки за придружители и за рожден ден, освен това картата е безплатна.
https://www.air.bg/bg/fly-more/fly-more-youth

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 19:53 от 3littlepigs

# 217
  • София
И нашият полет е на 23.12., но от Айндховен, бяха свършили от Амстердам студентските отдавна. Гледам, че цените растат, юли го взе за около 146 евро, сега е 195 евро.
От опит с полети до Айндховен и от Брюксел, алтернатива са при липса на друго или ако са по евтини билетите. До Брюксел обаче оскъпява влака/трансфера до Шарлероа. Но ако билетът е евтин е ок. За два часа и малко се стига до Брюксел и още 50 мин. до летището Струва ми се, че и Кьолн е опция, ако друго не се намери. Чудя се от Ротердам летището има ли някакви самолети техни за насам? А с влак има ли шанс до България да се стигне, или поне до Букурещ?
Биби, стискам палци девойката да се адаптира съвсем скоро! Все пак и сестричка си има там, на чието рамо да се опре! Не е лесно, те момичетата може би по споделят, момчетата - няма много да признаят как точно се чувстват!
Мами с повече опит - успяха ли децата Ви да се интегрират с холандските студенти, как приемат те интернешъналите?
VAVA и при новооткрита банкова сметка като студентска ли трябва да се качва удостоверението, мисля че тъкмо такава си е направил с пристигането и е избрал да е студентска? 

# 218
Нашия полет е на 24, защото нямаше места за 23 по студентската тарифа, та от самолета направо на масата Simple Smile. И аз казах на дъщеря ми да провери дали не трябва да качва удостоверението , че е студентка, защото нищо не са й искали. Днес е получила нещо за картата, следва да пратят и картата

# 219
Благодаря за споделеното за младежката тарифа. А аз си мислех , че е твърде рано да мислим за билет за Коледа. Айде, и моят син е с билет по младежката програма-Амстердам- София на 24 декември и връщане на 7 януари Simple Smile

# 220
  • Варна
Ние умуваме да пътува на 22 ри , има билети , директен Айндховен Варна за 2 ч и половина . Но утре първо в Унито с въпрос за точна програма и кога е последния му изпит . Евентуално 23 ти крайна дата , има и за там , но вземаме еднопосочен , защото ако няма поправки си откарва тук доб27-28 януари, дотогава по програма са ваканция . Та билета за връщане ще се купува декември .
Холандците и при него са отказвали комуникация ,,той директно ги попитал уай по дяволите 😂 , отговорили му че не гоеорят инглиш добре и им е трудно . 😭
Дружи с един латвиец и някакъв смесен азиатец и още нещо беше и с няколко българи се познава . Така че не всичко е цветя и рози никъде още, но ще се нареди ! 🙏😘 За всички !

# 221
  • Cobrs
Всички ли ще летят с Бългериън еър през Амстердам? Аз не видях да има полети от Айндховен, но може да съм се заблудила.

# 222
Ние сме през Амстердам, защото е по-близо , а и  цената беше почти същата като на полета през Айндховен

# 223
Не, не, не е така с нидерландците. Най добрия приятел на сина ми и до сега,  е нидерландец, едно лято изкара у нас . Колегите му в офиса са предимно  нидерландци- никога не е споделил за особено отношение . Вярвайте , всички млади говорят английски fluently. Ще се омешат , има време. Никога не съм чула за каквато и да е форма на дискриминация или пренебрегване. Освен сега - когато за закупуване на телефон с план му искат легитимация с паспорт , а не с лична карта ...

# 224
  • София
Maggrat, Bulgaria Air летят само от Амстердам. От Айндховен са Wizz и Ryanair. Имайте предвид мъглите зимните месеци, тогава Айндховен не обслужва полетите. Писано е назад по темите.

За социализацията с нидерландци и аз мисля, че езикът съвсем не е пречка, но може би си имат предпочитания, особено на първо време. След това ще се "бонднат", който с когото му е приятно и го свърже съдбата, волю-неволю. Насила не става. Има време.

Деска, вижте добре програмата, при нас имат изпити точно 19-22 декември

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 21:44 от Peruanka

Общи условия

Активация на акаунт