Студенти в Нидерландия - 18

• 57 678
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Дали има сайтове с камери, на които може да се следи положението на граничните пунктове?

# 256
Има на Калотина, за дугите не съм проверявала.

# 257
  • софия
Дали има сайтове с камери, на които може да се следи положението на граничните пунктове?

Препоръчвам  това приложение
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tools.szt.bord … p;hl=bg&gl=US

# 258
  • София
Поръчах мебели от Икеа, включително тенджери, тиган, прибори, чинии и подобни, та чак и една дървена лъжица, да не драска тефлона 😄.
Също и завивки, чаршафи, декоративни възглавнички...лампа...
Дано си спазят доставката в деня на настаняването в студиото, че иначе лошо.
Чудя се това "точно до вашата врата" в името на услугата за доставка означава ли вратата на 9-ия етаж или е вратата на рецепция в лобито 😂

# 259
  • Варна
Поръчах мебели от Икеа, включително тенджери, тиган, прибори, чинии и подобни, та чак и една дървена лъжица, да не драска тефлона 😄.
Също и завивки, чаршафи, декоративни възглавнички...лампа...
Дано си спазят доставката в деня на настаняването в студиото, че иначе лошо.
Чудя се това "точно до вашата врата" в името на услугата за доставка означава ли вратата на 9-ия етаж или вратата на рецепция в лобито 😂

Дано! При моя трябваше днес да му ги доставят , поръча ги преди седмица , сега ще ги доставят в събота, добре че е уикенда поне 🙂

# 260
  • София
Леле, Деска, отчая ме. Защо така се получава?

# 261
  • Варна

Ами Йкейци ,които аз изобщо не харесвам оттук, трябва да си отговарят за действията . Иначе качвали до етажа уж , ще ги видим .

# 262
  • София

Чудя се това "точно до вашата врата" в името на услугата за доставка означава ли вратата на 9-ия етаж или е вратата на рецепция в лобито 😂
Икеа имаха опция да се отбележи с / без асансьор. Май само до 4-етаж качваха без асансьор. Услугата до втори етаж струваше 17.50 евро. При нас си спазиха часа и деня, но беше края на юни. Сега, ако има много поръчки, може би има и забавяния, но дъщеря ми следеше доставката и през линка от поръчката. В деня на доставка също изпращат смс с часови диапазон, че дори май и на gps ги следеше, защото нещо се радваха с баща й, но не съм го видяла с очите си.

# 263
  • София
А кога стана ясно, че няма да спазят желаната дата на доставка?
Чудя се ако е ден-два преди датата ясно, не мога ли да си взема товарно такси и да си ги докараме, и да откажа доставката.
Добре,че поне ще има диван от предишния наемател, та ще може да се нощува все някак.🤔

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 15:24 от Peruanka

# 264
  • София
Perunka, при нас нямаше проблем. Поръчахме в петък за днес и сутринта преди 9 ч. доставката дойде. Мислех, че студентът ще трябва да чака цял ден в стаята, а ние да кръжим на 10 мин. разстояние.

# 265
  • Sofia
Нима детството свърши? Това ли беше? И сега?
💔

Ще ви споделя по-късно опита си за Бреда. Относно ИКЕА, монтаж, боклук, банки, телефони и всичко през което минахме и научих. Мога да препоръчам евтин майстор и продавач на евтини колела.
В момента съм на летището в Амстердам и се нуждая от съвсем малко време, за да се стегна.

# 266
  • София
Ние пътуваме обратно към България с кола и направо сърцето ми се къса. Оставихме девойката тъжна, с желание да се прибира в България, не трябвало да идва и разни от този род. Чета тук, че има и други такива. Предполагам това е период при всички и ще трябва време за адаптиране. Миналите през това може ли да споделите колко време отне?

# 267
  • Sofia
Привет, и ние оставихме младежа. При нас няма съжаление, чак се притеснявам, че като че ли много бързо се адаптира. Надявам се да не е само привидно.
Ако някой сподели сигурен сайт за покупка на  велосипед, че са му казали, че има такива, които продават крадени.
Успех на всички и дано по-бързо да свикнат децата.

# 268
Колко време ще трябва за адаптация си зависи от детето, за всеки е различно. Моят син е трета година в ТУе и казва, че в началото го е грабнал зора с материала за учене и даже нямал време да разбере какво му липсва. Седмицата, която беше за адаптация изобщо не му хареса каза, че техните забавления са странни. Сега вече има доста приятели включително и местни. Спокойно майчета, всичко ще е наред.
Относно ремонтите в Нидерландия, от опита, който имаме винаги стават бавно. Веднъж в общежитието пералнята блокира, не можеше да се отвори. Обади се на телефон за повреди и му казаха , че ще дойдат след една седмица. При топлата вода и отоплението проблеми имаше редовно , оправят ги след време.

# 269
  • Cobrs
На мен пък ми се е стегнало сърцето, защото всеки ден тази седмица дъщеря ми е на купони, всеки ден, откакто я оставихме. Тази вечер щели да стоят цяла нощ будни една камара народ. Радвам се, че се адаптира, обаче някак много рязко отиде в другата крайност. И представа нямам яде ли, спи ли, пие ли си лекарствата. Звънне за минута да каже, че е добре и толкова. Така че да са живи и здрави децата, но и другата крайност не е приятна.

Общи условия

Активация на акаунт