Студенти в Нидерландия - 18

• 57 785
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Мисля за месец , два няма да е проблем че е без BSN.  Ако това е единствения вариант, да заминава детето, там намясто ще търси нещо по стабилно, евентиуално ако намери навреме ще ви се дублират няколко наема с квартирата която не позволява регистрация. Договор ще сключите  ли при положение че няма да има възможност за регистрация, или всичко ше е на честна дума? В такъв случай не бихте ли могли да се договорите да плаща само докато намери настаняване с договор.

Да, нещо такова ще мислим. Ще е на честна дума - не може да се сключи договор, ама се надявам да няма проблем. А той като е на място ще може да търси вече нещо с договор. Много благодаря!

# 331
  • София
Според мен да заминава. На място ще търси, за 5 месеца все нещо ще изскочи. Не съм запозната какво е временен BSN. Единственото, което се сещам да ви подсетя, е да проверите дали конкретният уни няма някакви специални изисквания в тази връзка, защото чувам за университети, които отказват записване, ако не докажеш, че имаш квартира -тоест може да изискват BSN. Явно проблемът е твърде наболял вече. Не мога да потвърдя дали е вярно, разказа ми го студентка от Хага. Успех!

# 332
  • La casa de Mickey Mouse
Няма да има проблем с временен BSN, университета няма да му искат доказателство къде живее. В момента в който си намери квартира ще направи временния BSN на постоянен.

# 333
  • София
Здравейте ! И моят син замина сам за Бреда. 

Търси квартира...

Ако има някъде свободно място  , пишете моля .
От днес са на къмпинг . Гледам ,  че ще е 11 градуса през нощта.  Какви неща имат младежите ви за там и май е по - добре спален чувал вместо одеало  ?
Успех на всички  !

# 334
  • Варна

Търси квартира...

Ако има някъде свободно място  , пишете моля .
От днес са на къмпинг . Гледам ,  че ще е 11 градуса през нощта.  Какви неща имат младежите ви за там и май е по - добре спален чувал вместо одеало  ?
Успех на всички  !

Задължително спален чувал и възглавница . И топъл чай . Simple Smile
Ако чуя или видя нещо за Бреда , ще пиша непременно ! Късмет ! 🍀

# 335

Търси квартира...

Ако има някъде свободно място  , пишете моля .
От днес са на къмпинг . Гледам ,  че ще е 11 градуса през нощта.  Какви неща имат младежите ви за там и май е по - добре спален чувал вместо одеало  ?
Успех на всички  !

Къмпинг в рамките  на опознавателната седмица, или къмпинг в който домува до намиране на квартира?
С багажа ли е? Къде го е оставил?  Да отива в агенция и да моли - stadthuis е вариант, да играе постоянно в klikvoorcamer, да се ослушва между другите студенти ако има и друг с такъв проблем да се кооперират и да търсят заедно, да отива в университета - мисля, че имат такова бюро , съдействащо при настаняване.  Вижте какви опции предлагат и airbnb,  имаше една жена, дава  сравнително изгодно , premier class hotel имат една секция, гадно е, но поне е на сухо и топло, а и е сравнително изгодно - пълно е с българи там.
Дописвам се - всички фейсбук групи в които излизат обяви да ги следи постоянно и да пише.

# 336
  • София
Момичета, помогнете с информация моля!
Уж всичко свършихме, а се оказа че сме пропуснали нещо много важно.
Таксата за университета не е платена все още. В Стъдилинк сме заявили, че ще платим еднократно, и е посочена сметката на сина ми в българска банка.
От Юнифай леко ни объркаха - според информацията, който ни дадоха, таксата се тегли от сметката от 21 до 25 септември. На друго място обаче са написали, че срокът за плащане е 31 август, т. е. след 2 дни.
Моля да споделите кое от двете е вярно.
И още - възможно ли е сега да променим начина на плащане - от еднократно на такова на вноски, за да имаме време студента да си открие банкова сметка там?
Какви ще са последиците, ако се забавим с плащането?
Много ще съм благодарна на всякаква информация.

# 337
Кой е университета, за да сме точни? Вариантите са възможни, но да уточним първо това.
ред. Видях. В сайта на университета ви е написано изключително ясно.
- Ако искате да платите пълната такса, то тя е дължима до края на съответен месец, в зависимост от момента на пълен прием.
- Същото важи за месеците, в които се дължат вноските. Ако искате да смените да плащате на вноски, може да го направите само ако веднага посочите холандска сметка. С българската мисля я разпознава и няма да ви даде тази опция. Не забравяйте еднократна сума от 24 евро дължима с първата вноска.
Всички подробности може да прочетете ТУК .
За последици при забава също са описани - има отсрочка 7 дни, за която ви уведомяват. След това има описани санкции.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:52 от chervenokoska_2

# 338
  • София
Благодаря от сърце, Червенокоска!
Така съм се панирала от емоциите в последните дни, че ровя в сайта на университета и не намирам каквото ми трябва.
Всъщност в линка, който си изпратила, виждам, че таксата ще бъде изтеглена през 39-та седмица, което е през септември. Дотогава, всъщност до 14 септ, когато е посочено, че трябва да се направят промените на payment details, ще си "направи" банкова сметка и всичко би трябвало да е ОК.
Отново благодаря!:heart:

# 339
Aко искате да ви теглят автоматично, посочете NL  сметка. Ако ще превеждате от BG сметка, вие си наредете превода, като за основание пишете:  WiSe,факултетен номер, име на студента - както е изскванието описано в стъдилинк. Пак там ще видите и банковата им сметка.

# 340
Дали да не си направим една консултантска фирма тука майките Laughing Като гледам някой път какви неща казват/пишат официалните, ми то в сериозни разсъждения ме вкарват...
Майтапя се...

# 341
  • София
Дали да не си направим една консултантска фирма тука майките Laughing Като гледам някой път какви неща казват/пишат официалните, ми то в сериозни разсъждения ме вкарват...
Майтапя се...
Аз те подкрепям Stuck Out Tongue Winking Eye  За момента мога да го играя чирак, защото тепърва есента започва сагата по кандидатстването на моята девойка Bowtie Innocent

# 342
  • София
Цяла година беше мъка с консултирането - най-често на уточняващи въпроси отговаряха "Ние сме дали информация за това. ... Спокойно. Няма проблеми, всичко ще е наред." В един момент се чудех консултиране за образование ли получаваме, или терапевтичен сеанс за опънати нерви Joy
Та идеята не е лоша, като виждам някои от вас колко много знаят Blush

# 343
  • Варна
Аз също съм от недоволните от Юнифай конкретно . Съмнява ме че доста късно подаваха документите , които сина ми им изпращаше на имейл и кандидатства с късния прием дефакто той сам през Унито .
Днес си е взел BSN номера от общината точно за 5 Мин . Каза че другите ги разпитвали някакви неща от рода защо са там и т н , него нищо . Тяхна банкова карта вече има , пластика също .
И той е в редиците на болните за съжаление от онзи ден с темп.,гърло , глава. Ами ударно купони и малко стрес и в кюпа.

# 344
  • Бургас
gugi4ka, щом нямате още холандска сметка, защо не направите превод, мисля, че срокът 26 септември е само ако се дърпа от холандска сметка, иначе е 1 септември за преводи, ето какво писаха на моя младеж, като посочи бг сметка
[i]Dear Boris,
You have indicated in Studielink that you have a Bank account with a bank that is not situated in a SEPA country. Therefore you cannot pay your tuition fees via a digital authorisation. Attached to this e-mail is a payment agreement.  
The payment of your tuition fees must be settled before the actual start of the study otherwise your enrolment cannot be completed and you will not be able to follow any education.  

Общи условия

Активация на акаунт