Студенти в Нидерландия - 18

• 57 709
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте. Моята дъщеря вече мисли как да се върне за есенната ваканция. В тази връзка, колко по-рано трябва да е на летището в Айндховен? Тя ще пътува с влак от Леуварден и изчислихме поне 3 часа път. Чудя се за кой полет да взема билет.

# 451
Ако е само с ръчен багаж, може да запазите безплатно слот, който е час преди полета. Имайте предвид, че като пътувах последния път, имаше закъснения и на влаковете и на автобусите в Айндховен и беше страшно инфарктно. Но с тоя слот се минава бързо и директно на проверка на багажите. Три часа според мен ще е само влака. И още половин час автобус.

# 452
  • София
Ние пък - същински бай Ганьо из Европа - бяхме запазили слот за връщането през Айндховен, но така и не видяхме от къде да минем ☺️. Видяхме с приоритета къде е, но със запазен слот - не. Минахме през общите опашки.
Другият път пак ще запазя и ще гледам по-внимателно Simple Smile.

# 453
Отива се най-отпред, където проверяват билетите. Дава се баркода и се гледа ей този коридор:

# 454
  • София
А , ако си с чекиран багаж може ли пак да се заяви фаст трак на летищата с Амс/Айндховен.

# 455
Естествено, просто преди слота трябва да се пусне багажа и да се съобразят времената. С ръчен е най-лесно и няма никакво безсмислено чакане, че по малките ваканции обикновено така летят.

# 456
  • Варна
Кога има “малка ваканция “ и във всички унита ли ? И моя иска да си идва октомври , но са му казали че в нея седмица има изпити от горните курсове ? Биби, нещо знаеш ли ?
И докато ви пишех , ми се обади току що ,че си е взел билет за 27 октомври , седмицата след изпитите му за 4 дни , ще умра от кеффф еййй !😀

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 21:51 от Деска

# 457
  • София
Кога има “малка ваканция “ и във всички унита ли ? И моя иска да си идва октомври , но са му казали че в нея седмица има изпити от горните курсове ? Биби, нещо знаеш ли ?
И докато ви пишех , ми се обади току що ,че си е взел билет за 27 октомври , седмицата след изпитите му за 4 дни , ще умра от кеффф еййй !😀
Мислеше, че ще има, но май не се отнася за първи курс. Тя ще има изпит след 6 седмици - Тилбург, а сестра й на 06.10 - Делфт. Нема лабаво!

# 458
  • София
В нашия университет има някакво разписание на учебни дни, ваканции и изпити, и от 21.10.2023 има една седмица есенна ваканция. Малко ме размислихте обаче, дали е за всички?

# 459
  • На дивана, под юргана
Здравейте. Моята дъщеря вече мисли как да се върне за есенната ваканция. В тази връзка, колко по-рано трябва да е на летището в Айндховен? Тя ще пътува с влак от Леуварден и изчислихме поне 3 часа път. Чудя се за кой полет да взема билет.

С влак от Леуварден до Айндховен е около 3 часа. Вчера го минахме с 2 прекачвания за малко повече от 3 часа и половина, защото имаше някакъв ремонт, но може и само с едно прекачване в Утрехт. Там имаше 22 минути за прекачване, така че не е проблем. Автогарата в Айндховен е точно до гарата и има автобуси до летището на всеки 15 минути, като пътят до там е около 25-30 минути. Ако се тръгне по-рано, към 8 и нещо от Леуварден, може към 12 - 12:30 да е на летището. В сайта на летището в Айндховен трябва да си запише час за проверката за сигурността, за да не чака. Ако не си запише час, може да трябва да чака 1,5-2 часа на опашка, иначе се минава за 2 минути до машините, където чакаш 7-8 човека само.

# 460
  • София

С влак от Леуварден до Айндховен е около 3 часа. Вчера го минахме с 2 прекачвания за малко повече от 3 часа и половина, защото имаше някакъв ремонт, но може и само с едно прекачване в Утрехт. Там имаше 22 минути за прекачване, така че не е проблем. Автогарата в Айндховен е точно до гарата и има автобуси до летището на всеки 15 минути, като пътят до там е около 25-30 минути. Ако се тръгне по-рано, към 8 и нещо от Леуварден, може към 12 - 12:30 да е на летището. В сайта на летището в Айндховен трябва да си запише час за проверката за сигурността, за да не чака. Ако не си запише час, може да трябва да чака 1,5-2 часа на опашка, иначе се минава за 2 минути до машините, където чакаш 7-8 човека само.
Много благодаря за подробната информация!

# 461
  • Варна
Тя учебната година започнала , съвсем изключих Simple Smile
Пожелавам на всички младежи и девойки успех и пълна удовлетвореност от това , с което са се захванали да учат!  🍀
Моят младеж дотук е впечатлен от всичко там и мисля, че попадна на мястото си и съм спокойна . Simple Smile

В групата във Фейса за Тилбург , която бях пуснала тук назад, има обяви за квартири .

# 462
За всички Делфт-ски майки, вчерашното откриване на академичната година в ТУ Делфт:
https://m.youtube.com/watch?v=qsXw1GuQdvw
Много впечатляващо и вдъхновяващо надявам се за нашите първокурсници🍀

# 463
Вече нужните часове на месец за финансиране са 32, а не 56.

# 464
  • Бургас
kameyiv, като една Делфт-ска майка ти благодаря за споделеното. Моят син нищо не ми каза вчера, което заначи, че напълно е дошъл на себе си LaughingLaughingLaughing
Много съм щастлива от което.

Успешна и много интересна учебна година пожелавам на всичките ни студенти!

Общи условия

Активация на акаунт