Професионални серии за коса - Тема 161

• 80 854
  • 881
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
А кога всъщност е добре да се използва Metal detox L'Oréal? Другата седмица ще подновявам кичури (само изсветлени, без боя или тонер), в такъв случай добре ли е на следващото миене с него? И какво всъщност да очаквам като действие? Имам една мостра.

# 136
Sunny, точно за след боядисване е, на следващото миене. Цели да премахне натрупванията от метал в косъма при боядисване/изсветляване. При мен чувствително подобрява цвета и удължава мата на русото.

# 137
Момичета, да посъживя темата с новата ми чуденка, че гледам скучаете 😂😂
Снощи видях една мацка с дълги изрусени коси с такъв бистър цвят и блясък, че ми останаха очите 😍
Чудя се - какво е това чудо - някакъв избистрящ цвета шампоан? Аз съм пробвала блондинския на Лореал, той имаше точно такъв ефект, но много ми раздразни скалпа и го разкарах...
Имате ли си вие такива “тайни оръжия”?

Не мисля че има шампоан или маска които да “махнат” жълтите нюанси.
Обикновенно  те се получават, ако не се изсветли достатъчно косата, или ало това е целта разбира се.
Забелязала съм че доста жени харесват жълтеещи нюанси и златно русо.
Принципно има два избистрящи шампоана за които се сещам - прозрачният на Керастас и един на Joico който ползвам и много харесвам.
Този на Керастас така и не съм пробвала, този на joico препоръчвам но поне при мен не наблюдавам “избистряне”. Но това е защото аз поддържам пепеливо перлени нюанси и не харесвам златно или натурални русо и винаги съм тонирана.

В момента съм с прясно боядисана коса (от вчера) която нямах време да тонирам. Прилагам снимка

Такъв цвят получвам и след като тонера се измие с metal detox примерно. Свали ми целия тонер и останах по пигмент.

Сега ще се тонирам на слвдващо измиване и съм силно изкушена да пробвам един розовеещ тонер на престиж ама ме е страх да не стана като пинко 😂😂😂

Чудесен цвят! Може ли линк към тези два “избистрящи шампоана”? Аз също съм в тези нюанси, но само чрез кичури.

Да ви се оплача - при мен почна страхотен косопад! Мисля да купя една от терапиите на Ниоксин! Вие какво ползвате за косопада след морето и есента?

# 138
mamaLina, на мен също - много рано тази година. В кръвната картина пак липсва витамин Д, уж пия, разхождам се навън, даже прекарах две седмици в Испания - пак не стига. Та първо кръвна картина според мен, а след това избирай продукт. Като видях, че съм ок здравословно, просто си поръчах na Napura тези ампули за косата и вземам дневно витамини. От две седмици само, затова още не мога да споделя голяма разлика.

Скрит текст:

# 139
Аз търся помощ за проблем при боядисване. Ще опиша проблема си в скрит текст, ако някой прочете и има съвет-ще съм много благодарна:
Скрит текст:
няколко години се изрусявах (обезцветяване и боя) в резултат на което косата ми е в трагично състояние и реших да приключа с русото и да се върна към моя си кестеняв цвят. Имам около 20% бели коси. За целта отидох на фризьор да ме боядиса кестенява, но и двата пъти корена много рижавееше. Така реших сама да се боядисам. Взех си безамонячната боя на Олиосета, за да е максимално щадяща за изтормозената ми коса с 6% оксидант. Моята коса е цвят около 5-ица. Затова първо боядисах в 5-ти номер обаче самата коса стана страшно тъмна, почти черна, а корена много рижавееше и с всяко измиване ставаше още по-зле. После пробвах с 6.1, уж е пепелен цвят, а и да не става толкова тъмно. Една идея по-добре, но пак рижаво в корена. По съвет на любезна съфорумка взех син коректор и сложих около 1см в последната боя-същата работа с тоя рижав корен! Моля са съвет какво да направя за да разкарам това медно в корена. По-силен оксидант ли да ползвам, повече коректор ли да сложа….И като цяло искам хубав кестеняв цвят-не ….”топъл”, а по-скоро като тъмен шоколад. А то става все едно като оранжево-златисто-кафяво.
Благодаря за който ме е прочел и за да дам и моя принос за темата, не знам дали в тик ток някоя от вас е срещала видео за една колагенова маска за коса Karseell,
която прави чудеса, та аз я поръчах и днес за пръв път я ползвах, определено разплете под душа супер изтощената ми коса. Сега тръпна в очакване как ще изглежда, когато изсъхне.

# 140
Лимана,
Синият коректор не винаги е достатъчен. Пробвай към него да сложиш и зелен вклчително.
Отделно, ако помня добре - боите на олиосета малко оранжавеят по принцип.
Покажи какъв цвят искаш да постигнеш и какъв е коренът сега.

# 141
Благодаря ти, Аня. И аз оставям вече Олиосета, взела съм боя на Oway за следващия път. Проблема е, че косата ми расте супер бавно, минават близо 6 седмици от боядисване до боядисване и експериментирането отнема много време.
Търся някакъв такъв цвят:
или .
Косата ми (естествената) е по-скоро като на втората снимка (миналата седмица я боядисвах и корен който да покажа-нямам)

# 142
Боядисайте се с дрогерийна боя.

# 143
В Нотино са пуснали травъл комплекти на Kerastase. Поръчах този, никога не съм използвала марката, та тези малк опаковки ще ми дойдат добре за проба.

# 144
Лимана, аз съм естествено ниво 5, боядисвам на ниво 6 и имам подобен проблем с по-топли корени. В крайна сметка най-добър резултат при мен даде добавянето на Вела Колестон 66/02 - между 10-20% от сместа от бои е при мен (т.е. фризьорката ми ме посъветва да е 15-20%, но аз имам да довършвам други бои и засега го държа около 10% - смесвам 4 различни, вкл. 6/0 като основа заради сивото)

https://hji.co.uk/grey-just-got-cooler-with-wella-professionals- … uxelights-service

PS Без да искам да споря аз лично съм останала с впечатлението, че безамонячните бои далеч не са толкова по-безобидни за косите ни от амонячните. Ерго - аз ползвам амонячни.

# 145
  • София
Боядисайте се с дрогерийна боя.

И аз се замислям. Боядисвам се при фризьор с най-висок клас бои или понякога влъщи с inoa и все след две седмици косата е с кофти оттенъци и отмит цвят. Преди 15 години ползвах кастинг и се замислям да пробвам пак нещо на лореал от магазина. Или phyto от аптеката- тя си беше ок.

# 146
Скрит текст:
Лимана, аз съм естествено ниво 5, боядисвам на ниво 6 и имам подобен проблем с по-топли корени. В крайна сметка най-добър резултат при мен даде добавянето на Вела Колестон 66/02 - между 10-20% от сместа от бои е при мен (т.е. фризьорката ми ме посъветва да е 15-20%, но аз имам да довършвам други бои и засега го държа около 10% - смесвам 4 различни, вкл. 6/0 като основа заради сивото)

https://hji.co.uk/grey-just-got-cooler-with-wella-professionals- … uxelights-service

PS Без да искам да споря аз лично съм останала с впечатлението, че безамонячните бои далеч не са толкова по-безобидни за косите ни от амонячните. Ерго - аз ползвам амонячни.

[/spoiler]
Олеле, ужас! Смесваш 4 различни бои, така ли? Как се справяш-честно, не знам.
Явно наистина не е проста работа уцелването на един цвят, па бил той и “просто кафяво”.
Ти само с бои на Wella ли се боядисваш или смесваш различни марки?
И с какъв оксидант?

# 147
А, изобщо не е висша математика - едни прецизни кухненски везни трябват Simple Smile

Ползвам само бои от линията Wella Koleston ME + Vol. 20 (6%) Wella Professionals Koleston Perfect Me Welloxon Developer (за боядисване! За тониране ползвам и Welloxon Perfect 1.9% Developer + Wella Professionals Service Color Post Treatment)

Ползването на повече от една боя ми дава възможност леко да променям пропорциите за да си докарам цвета точно както го искам към момента Simple Smile В момента смесвам 6/97 + 7/0 + 6/0 + 66/02

# 148
Мнение за тази боя за коса:
https://www.zlatnaribka.com/bezamonyachna-trayna-boya-s-arganovo … %BB%20OLIOSETA%20
Покрива ли белите коси?

# 149
Аз съм доволна от Olioseta като боядисвам главно корени и от време на време цялата коса. При мен покрива добре, но ползвам само 6.0 с 6 % оксидант.

Общи условия

Активация на акаунт