Професионални серии за коса - Тема 161

• 80 878
  • 881
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм доволна от Olioseta като боядисвам главно корени и от време на време цялата коса. При мен покрива добре, но ползвам само 6.0 с 6 % оксидант.
Точно този номер съм поръчала, но още не съм пробвала! Благодаря!

# 151
От дрогерийните, тази най новата Preference Nudes ,на моята коса стоя като бетон, никакво измиване
Но цвета беше 3 тона по-тъмен от кутията

# 152
Здравейте,не съм писала повече от година и нахлувам с питанка
Направих си балеаж (леко оранжев,ама това е друга тема)
Косата ми стана доста суха от изрусяването, честото вързване и слънцето/морето, което води до проблема ми - с какво да я подхраня?
Посегнах да си правя домашния еластисайзър,уви в аптеката нямаха вит.А на ампула и ми казаха,че трудно ще намеря…
В момента ползвам шампоан на Vichy, защото имам проблемен скалп или матиращ L’Oréal Chroma Chreme.
След баня ползвам Olioseta All in one и олиото с арганово на CHI или MKS еликсир.
Маска и балсам ползвам, но не са профи.
Чудя се да инвестирам ли в еластисайзъра на Philip Kingsley или пък в 2 минутния реконструктор на Aphogee?
Какво бихте ме посъветвали ? На втори-трети ден след баня вече е крайно суха в краищата..

# 153
  • Някъде там
Здравейте,не съм писала повече от година и нахлувам с питанка
Направих си балеаж (леко оранжев,ама това е друга тема)
Косата ми стана доста суха от изрусяването, честото вързване и слънцето/морето, което води до проблема ми - с какво да я подхраня?
Посегнах да си правя домашния еластисайзър,уви в аптеката нямаха вит.А на ампула и ми казаха,че трудно ще намеря…
В момента ползвам шампоан на Vichy, защото имам проблемен скалп или матиращ L’Oréal Chroma Chreme.
След баня ползвам Olioseta All in one и олиото с арганово на CHI или MKS еликсир.
Маска и балсам ползвам, но не са профи.
Чудя се да инвестирам ли в еластисайзъра на Philip Kingsley или пък в 2 минутния реконструктор на Aphogee?
Какво бихте ме посъветвали ? На втори-трети ден след баня вече е крайно суха в краищата..
Mоже да пробваш с друго олио.На мен лично Чи и МКС ми пресушават леко косата.
Най- добре ми се отразява олиото на Марокан и Gisou, добре ми действа и олиото за блясък на Олиосета.
За еластайзера на ФК лично аз съм с противоречиво мнение.Има моменти, в които косата ми го харесва, а в някои други съжалявам, че съм го нанесла.
На мен също ми предстои балеаж/кичури/ и се надявам да избегна момента със сухи крайчета с двете олиа, които похвалих Simple Smile.
Агент, много ми хареса цвят 66/02.Heart Eyes.Мисля да я пробвам за корени Simple Smile

# 154
Моля за отзиви за хайверенато термо на Алтерна? Ако имам Нектар Термика, трябва ли ми - за при изправяне с преса?

https://lookperfect.eu/sprei-za-izkljuchitelna-termo-zashtita-al … -spray-125ml.html

И да се оплача  - възхитена от крема 10в1 на Медавита Solarich, реших да изпробвам цялата серия в едно миене и резултата беше кошмарен 🤢 бухнала, разпиляна кошница, без никакъв блясък…

# 155
Момичета, този продукт, само за след боядисване ли е? Или може да се ползва постоянно..
https://www.notino.bg/chi/infra-ionic-color-lock-regenerirassha- … -kosa/p-16143250/

# 156
Момичета, този продукт, само за след боядисване ли е? Или може да се ползва постоянно..
https://www.notino.bg/chi/infra-ionic-color-lock-regenerirassha- … -kosa/p-16143250/
Може...

Агент, много ми хареса цвят 66/02.Heart Eyes.Мисля да я пробвам за корени Simple Smile
Бих препоръчала да не я ползваш 100%, а да си я добавиш в някакъв процент към цвета, който ползваш!

Според мен повечете олиа са добри за запечатване на влагата в косъма и далеч не толкова добри за доставяне на влага в косъма. Много по-лесно е първо да се овлажни (със маска, лив ин, спрей) и след това да се запечата! Пак да кажа - според мен, не претендирам, че съм права, това е моят опит.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 14:15 от Agent Provocateur

# 157

Аз го ползвам само непосредствено след боядисване, но предполагам няма проблем да се ползва постоянно. По-скоро не съм сигурна доколко работи и дали не забелязвам ефект именно, защото го ползвам толкова рядко?

# 158
И аз оставям вече Олиосета, взела съм боя на Oway за следващия път.  Търся някакъв такъв цвят:
Точно такъв цвят ми се е получавал с 6,1
Ако косата естественият цвят е по тъмен от желаният, забравете "щадящите бои" И двете споменати от вас са ми докарвали ръждиви оттенъци. И аз от дрогерийните съм по доволна от колкото от тези ( Елеа и Престиж примерно ) Също от Вела ако държите на професионална боя.
Да не изтормозвате дължините боядисвайте само корените с амонячна боя, а останалото правете обливка да поддържате цета ( разредена с вода смес на боята 5-10 се стои )

# 159
Благодаря ви. Може би наистина трябва да ползвам амонячна боя. Просто горката ми коса толкова преживя, че не можете да си представите. И се опитвам да я щадя максимално. Затова мислех, че безамонячните бои са най-добрия вариант(+ че слагам и Олаплекс в боята, в салон такова “чудо” няма как да ми се случи). Но сега съм купила тази Oway, ще си я ползвам, няма да я хвърлям. Но не ми ли хареса и с нея резултата, може би ще ползвам тази на Вела, която споменахте. Само не знам как ще избера подходящия цвят-в каталога им има толкова нюанси + тези синьо-червени точки над номерата не разбирам какво трябва да означават.

# 160
Моля да ме насочите след измиване с какво мога да ползвам този серум на Keune и мога ли да го смесвам с друго без отмиване? Протеинов е нали? Благодаря.

https://www.arlen.bg/product/4432/termozashtiten-zazdravyavasht- … -smooth-25ml.html

# 161
Като гледам състава,серумът е доста балансиран.Т.к. е серум,е добре след него да нанасяш и нещо друго.Според мен,можеш спокойно да го ползваш с всякакви балансирани и хидратиращи продукти.
Напомня ми на N9 на Олаплекс и веднага го свързвам с крема(съответно N6) от серията

# 162
  • Варна
Моля за отзиви за хайверенато термо на Алтерна? Ако имам Нектар Термика, трябва ли ми - за при изправяне с преса?

https://lookperfect.eu/sprei-za-izkljuchitelna-termo-zashtita-al … -spray-125ml.html

И да се оплача  - възхитена от крема 10в1 на Медавита Solarich, реших да изпробвам цялата серия в едно миене и резултата беше кошмарен 🤢 бухнала, разпиляна кошница, без никакъв блясък…

И хайвереното термо Caviar Anti-Aging Restructuring Bond Repair Leave-in Heat protection spray и Нектар термик са чудеееесни термозащити за сешоар.
Ако търсите термозащита за преса продуктът на Алтерна е Caviar Style Perfect Iron Spray.

Лимана на изстрадала коса трудно се докарва еднакъв цвят в корен и дължини. Порьозните дължини задължително гълтат много пигмент и се получава тая дразнеща разлика.
 Понеже имаш Олаплекс....пробвай на следващото боядисване да направиш терапия предния ден и изсуши косата с втора стъпка. На другия ден боядисай директно върху терапията пак с Олаплекс в боята разбира се. И си сложи коректор,но само в сместа за корен.

# 163
Лимана на изстрадала коса трудно се докарва еднакъв цвят в корен и дължини. Порьозните дължини задължително гълтат много пигмент и се получава тая дразнеща разлика.
 Понеже имаш Олаплекс....пробвай на следващото боядисване да направиш терапия предния ден и изсуши косата с втора стъпка. На другия ден боядисай директно върху терапията пак с Олаплекс в боята разбира се. И си сложи коректор,но само в сместа за корен.
О, аз проблем с дължините (които са били изрусявани) нямам. Там се получава идеален цвят. И не рижавее. Проблема е с корена, естествената ми коса. Аз дължините почти не ги пипам, само 10-тина минути накрая намазвам и се получава едно доста успешно преливане на тоновете. Но корена….

# 164
Споделям новата ми придобивка:
https://www.aliexpress.com/item/1005005448832207.html
Чудни букли с min усилия. Някой път като съм на кеф ще пусна демо снимка.
Нито съм блогър, нито съм влогър, нито вадя пари от реклама (какъвто е икономическия смисъл на подобни дейности), но ако има някой друг къдрав луд пък да си умира да се гори за букли, по-добро и лесно уредче няма  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт