30 годишният ми син отказва да се хване на работа.

• 14 099
  • 203
  •   1
Отговори
# 150
Чакайте пак да питам. А ако утре той поиска 5 хиляди месечно, или ще се самоубие? Или 10?

Работодател би му плащал, за да работи - да е полезен, да произвежда стойност.
Майка му му плаща, за да не се самоубие. WTF.

Вие сериозно ли мислите, че това е нормално в която и да е вселена? И не, тези дето се самоубиват, не ходят да плашат с един такъв акт, а го правят. Този мамин готованчо използва тази карта, щото знае, че е силен коз и винаги минава.

# 151
Не, бе, не мислим, че е нормално Joy Просто е много лесно да се каже "да мре там" за нечий син, съпруг, роднина. Като не е твоето дете е лесно, да. Но на жената няма да й е лесно да не й пука. Ако вземе, че се самоубие и тя ще се гръмне от вина. Което не значи, че трябва да му плаща до живот. Кое не е ясно?

# 152
Не, няма да му пратя пари които нямам. Но ще направя всичко възможно да го вкарам на лечение.

# 153
  • пустинята Гоби
Да и аз. И то преди да е затънал до шия.

Най ме кефят примерите с децата на една позната. Роди, отгледай едно дете и тогава давай акъл. То е ясно, че нашите до там няма да стигнат, щото сме идеални. Все хорските са лешпери, мързели, дебили.

И да, тези които се самоубиват плащат с това. Всеки живот е ценен, а това момче е младо. Има шанс за него, ако се действа адекватно.

# 154
Не, бе, не мислим, че е нормално Joy Просто е много лесно да се каже "да мре там" за нечий син, съпруг, роднина. Като не е твоето дете е лесно, да. Но на жената няма да й е лесно да не й пука. Ако вземе, че се самоубие и тя ще се гръмне от вина. Което не значи, че трябва да му плаща до живот. Кое не е ясно?

Не съм голям емпат, не съм и длъжна да бъда.
И както казах и дете да ми беше, не бих се поддала.
Но аз не бих отгледала такова подобие на човек.

# 155
И как предлагате да вкара на лечение 30-годишен агресивен симпатяга? Полиция ще каже, че това си е домашен проблем, щом няма пострадали. Принудително в психиатрия трудно ще вкарат когото и да било, щото няма места, а и ги държат по 30 дни и ги пускат. Тогава?

# 156
Няма принудително лечение за здрав, прав мъж, който не е под запрещение.
Много филми гледате.

# 157
Еми да му дава пари, да не му стане нещо на сладуранчото Joy

Ако пък си посегне случайно не е виновна авторката. Всеки носи отговорност само за своя живот, не за другите.

# 158
  • пустинята Гоби
От какво ще го лекуваме да изясним първо, защото не е ясно какво му има?

# 159
Жената е в шах имат. Работи като болногледач, тежка работа, физически и психически. И син, който издевателства над родителите й и я заплашва със самоубийство. Няма да се върне в БГ, някой ден възрастните й родители ще си отидат един по един и вероятно тогава ще може да го отреже, защото няма да има кпй да тормози. Обаче едва ли, ще го жали до живот. А и ако щеше да прави нещо, от години да се беше прибрала.

# 160
Ще го жали, ще продължава.

Mimi Rose, от мързел Grinning
Това се лекува като се спре кранчето.

# 161
Защо възприемате все още помощта като принудително лечения, лудница и прочие?
За това и хората не смеят да потърсят помощ, така се стигматизират. Психолог, психотерапевт и да- психиатър може би също за консултация, това е пътят, никъде не е казано, че това означава  усмирителна риза.

# 162
Ама той не иска помощ. Не иска психолог.
Иска 2000 лв. на месец, за да не тормози баба си и дядо си.

# 163
Ама той не иска помощ. Не иска психолог.
Иска 2000 лв. на месец, за да не тормози баба си и дядо си.

Именно!

Тук са се събрали писатели.
Никой не чете.

# 164
Авторката написа един пост и не се вясна повече. В него няма почти никаква информация, но пък дава възможност за спекулации за всеки вкус.

Най-добре е да заключат тази пързалка, или поне да престанем да храним трола.

Общи условия

Активация на акаунт