30 годишният ми син отказва да се хване на работа.

• 14 096
  • 203
  •   1
Отговори
# 30
Не се задоволява с 1000-2000 лв на месец, изисква много повече. Ако не му ги дам или ме заплашва че ще се самоубие, или че ще взема заеми. Или започва да богохулства, да говори мръсни приказки пред всички нас, да вика, крещи, тряска врати и контакти. Става агресивен. Не желае да посетим психиатър.

Може и просто да е мързелив, но мен така описаната картинка на други мисли ме навява.

За чуждото дете е много лесно да се каже "Изгони го  и смени бравата", въпросът е как биха постъпили реално повечето хора

Но ако авторката не даде някакво разяснения не виждам смисъл да си пишем просто така

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 13:58 от Iris04

# 31
Имам го същия лешпер в семейството, нищо не става от него.
Така описано звучи на психично заболяване, но не само. Годините дондуркане без да се изисква нищо в замяна от криворазбрана обич водят до това. На 30 е малко късно да се превъзпитава, да си го дундурка до колкото може, пък после каквото дойде.

# 32
  • София
Имам го същия лешпер в семейството, нищо не става от него.
Така описано звучи на психично заболяване, но не само. Годините дондуркане без да се изисква нищо в замяна от криворазбрана обич водят до това. На 30 е малко късно да се превъзпитава, да си го дундурка до колкото може, пък после каквото дойде.

А, не така.
Че за дундуркането си прав, но винаги може да има промяна. Просто трябва да е силна и категорична. Особено щом е в чужбина.

# 33
За чуждото дете е много лесно да се каже "Изгони го  и смени бравата", въпросът е как биха постъпили реално повечето хора
Няма такъв случай, където детето да е успяло да се изучи в "чужбините" и същевременно да е такъв хрантутник. Нещо в историята не отговаря на реалността. Както и сметката с отчисленията които трябва да прави авторката от заплатата си, че и да й остават да плаща наем и да живее с останалото.

# 34
Не искам да се заричам, за да не ми дойде до главата.

Моя позната изгони сина си буквално с полиция, той не работеше и я тормозеше за пари всеки ден. На изпроводяк му е дала 500 лв за последно. Той изчезна с месеци - не искам да мисля какво й е било Sad Оказа се, че си е жив и здрав впоследствие и някак се е оправил. Не знам какво се случва към днешна дата, защото с нея не общуваме вече. Но беше към 28 годишен при тая случка, под 30 г в смисъл.

# 35
  • Paris, France
И един психологически прийом - човек, който смята да се самоубие никога не говори, че ще го направи.
Погледнете статистиката - всички самоубийци са оставили шашнати хората около тях, понеже и през ум не би им минало, че такива мисли се въртят в главата му/ѝ.
Това е манипулация.

Това не е вярно. Може да не са разтръбили самоубийствените си намерения на всички около тях, но повечето самоубийци са споделяли с някого такива мисли и намерения.

https://www.samaritans.org/how-we-can-help/if-youre-worried-abou … hs-about-suicide/

Самоубийците имат ниски нива на витамин Д и магнезий. Струва си и това да се види.

https://omegaquant.com/vitamin-d-and-suicide-risk/

Поведението на сина насочва към някакви дефицити на вещества, психическа болест или злоупотреба с наркотици.

Сумите, които изисква ежемесечно са огромни.

Някой писа да вземела сина в Англия. В Англия психиатричната грижа е като лотария и не особено добра и не е добра идея. Ако беше във Франция, щях да и пиша да го извика, та поне да не тормози бабата и дядото, а и има засега прилична психиатрична помощ. Какво ще го прави сама в Англия? Може и нея да нарани или убие ако живее сама.

Чудя се оплакване в полицията дали няма да помогне, особено сега, когато се заговори за домашно насилие.

# 36
Авторката не е споменала нито за употреба на вещества, нито за какъвто и да е тормоз над бабата и дядото. А "агресията" му, доколкото се разбира от първия ѝ пост, се състои в изричане на "мръсни приказки и богохулства".
Да внесе малко яснота авторката - и за образованието му, и за отношенията с бабата и дядото, че тука както ескалират фантазиите, още малко ще излезе сериен убиец.
На мен пък ми прилича на обикновен мързеливец и мамин глезанчо.

# 37
  • ВАРНА
Зависим,ама спре ли му кинтити ще му се наложи да стане независим."Мръсни приказки и богохулства"-ами траш металист е,няма псалми и славословие да му е в речника.Тридесет годишното "детенце",явно харчи парите на майка си и докато ги има промяната ще е мираж.

# 38
  • София
Темата ми е малко, аз всеки ден вкъщи нося торта, защо детето ми е дебело. Еми, спри да го угояваш де!

Та и авторката така. Дава пари и се чуди защо "детето" се държи като лигаво пеленаче, няма никаква самстоятелност и си прави каквото си иска. Като каквото го третираш, като такова ще се държи. Той няма да се откаже, защото така му е добре и така е свикнал. Пък и заплашва със самоубийство, като че такъв глезльо ще посегне на живота си. Че защо, той сигурно се смята за много специален.

Ама той за да стане такъв, някой го е направил такъв. Защото може да е на 30, но е с акъла и възможностите на малко дете. И като такова се третира. За да има оправия при него, първо трябва да има оправия при майката. Иначе на 30 не е невъзможно, но е трудно. Принципно отделянето се гради с цялото възпитание и моментът идва към 18 вече трябва да се търсят резултати. Ама, кой както си го направи, и докъдето реши да си го търпи.

# 39
  • София
На мен само това с богохулствата ми напомня темата на една друга дама,която се чудеше как да забрани на сина си да слуша сатанинска музика, но може жената да е по-възрастна и да е с такива разбирани, а тогава би било тъжно жена на 60-70 да бачка в чужбина и да издържа млад, здрав и прав мъж, отглеждан от хора на по 80-90.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 15:31 от Fever Ray

# 40
  • Банско
Малко е късно настина, но трябва здрава ръка там. Гоните го от вкъщи, казвате му, че не ви интересува и да си намери работа и това е. Понякога трябва със сила, след като е изпуснат момента.

# 41
А на мен ми напомня един детски уред за игра, състоящ се от гладка дъска под наклон.

# 42
Не е вярно, че самоубийците не си казват плановете. Напротив, това се казва "зов за помощ". Няма как да се знае ще го направи или не. Но и такова морално изнудване на никъде не е.

Залагам на това, да му се спрат рязко всякакви издръжки под предлог, че авторката си е изгубила работата. Да се научи да се оправя. Няма кой да го носи на гърба си, не и трима възрастни вече хора, паразитът му с паразит.

# 43
Истинските самоубийци просто се самоубиват. Не обещават, не заплашват.
Истината е, че като майка си се провалила, щом на 30 той се държи така.
Е, не е късно да го научиш откъде изгрява слънцето.
Просто спираш да му пращаш пари. Казваш, му, че ако иска да си режи вените.
Даже може и телефона да не му вдигаш едно 5 месеца.

# 44
Момчето Употребява Вещества!!!

Спрете да се самозалъгвате и да хвърляте пари в бездънната яма. Така само му вредите. По-добре ги вложете в лечение. Давам линк към изпитана клиника, която лекува не само зависимости, но и подобни психически състояния. Това не е проблем, с който бихте се справила сама

https://m.bg-mamma.com/?topic=1557040

Общи условия

Активация на акаунт