30 годишният ми син отказва да се хване на работа.

• 14 112
  • 203
  •   1
Отговори
# 180
  • Швейцария
Има фрапиращи несъответствия в историята. Той иска 2 К на месец. Обаче един болногледач изкарва точно толкова в чужбина. Т.е. майката, ако ги дава тези пари на сина, от какво живее? Айде 2500 да изкарва максимум. Тя с 500 лв ли живее? Никак не ми се връзва.

# 181
Квартира и храна са и осигурени. Ако е постоянно с бабата къде да ги харчи тия пари?

# 182
  • Швейцария
Никой не плаща толкова много, ако осигурява квартира и храна. В такъв случай тя печели много по-малко. Пак не се връзва. Болногледачките са най-зле платени, няма начин да дава толкова пари.

# 183
В Бг дават 2000 лв. Защо в Англия да не дават?

# 184
  • Швейцария
Не знам, нека авторката се включи и обясни, ама надали. Аз ако можех да пращам по 2000 лв в БГ, щях да стана болногледачка. Ама желаещи за тази професия няма.

# 185
Според мен тя изкарва по малко, но сина и иска тя да праща 2000 лв. Т.е. той се сърди ако тя прати по малко пари. Вероятно тя изпраща почти всичко, което изкара, а той пак е недоволен.

# 186
От познати знам, че добрите гледачи във Великобритания получават около 2500 паунда. Започващите такива - около 2000 паунда. Така че, майката реално оставя половината си доход на сина.

# 187
2000 лв са 1000 паунда грубо казано. Защо ще стои да работи там за 1000 паунда, 100% взима повече.

# 188
От познати знам, че добрите гледачи във Великобритания получават около 2500 паунда. Започващите такива - около 2000 паунда. Така че, майката реално оставя половината си доход на сина.
Не знаем точно каква и е работата. Вероятно има и тя разходи. Може и да праща повече на сина си и той да прави драма ако са по малко.
Всъщност няма значение колко изкарва. Факта е, че има хора в българия работещи за по малко пари, отколкото сина получава за нищоправене.

# 189
  • София
Е как да няма полезен ход авторката? Спира комуникация и готово. Ама не й стиска да го направи, жал й е, понася го оня, защото комуникират предимно онлайн.
Аз нали преживях нещо подобно. Дойде си - издерем си очите, тръгне си - аз се успокоя и продължавам.  Пълно безумие, ама....

# 190
  • пустинята Гоби
Работата на болногледачката е трудна, абсурд е в чужбина да плащат по 2000 лева за нея. Че кой ще им работи? Със сигурност е повече, особено е Англия. За това ли се хванахте?

# 191
  • Сф
Работата на болногледачката е трудна, абсурд е в чужбина да плащат по 2000 лева за нея. Че кой ще им работи? Със сигурност е повече, особено е Англия. За това ли се хванахте?
Зависи.
Имам приятелка,това работи. Минава през българска фирма. Взема не повече от 2500 лева.
Храна и подслон осигурени. Не знам защо си мислиш, че като е в чужбина,парите висят по дърветата и чакат някоя българка точно да ги обере..

# 192
Sephora, как така е често срещано?  
По скоро е изключение.
Когато децата усетят, че всичко могат да получат наготово и когато всичко им се поднася на тепсия, така става  да. А те са големи манипулатори, особено от малки.

Виж статистиката на Бюрото по труда и Института по пазарна икономика и това е до 29 г. Говорим за 500 000 млади хора или всеки пети.

https://bnr.bg/varna/post/101690098/nad-500-000-mladi-balgari-ni … chat-nito-rabotat

Често се говори по този проблем,  самата аз познавам няколко такива случаи и родителите най-парадксалното е, че ги защитават. Нито учат, нито работят.

# 193
Е как да няма полезен ход авторката? Спира комуникация и готово. Ама не й стиска да го направи, жал й е, понася го оня, защото комуникират предимно онлайн.

Ако живееше сам - иди дойди да спре комуникацията. Макар търтеите да са доста изобретателни как да стигне до теб, това което искат да чуеш. Но той живее с родителите и. Ясно е, че авторката се покри и няма да даде повече информация, но реално съществува варианта бабата и дядото да бъдат натискани и изнудвани за пенсиите, за имоти за каквото се сетиш.
Също така - жена, работеща далеко не са и останали много близки и приятели. Надали иска да прекрати отношения със сина си.

# 194
  • пустинята Гоби
Зависи.
Имам приятелка,това работи. Минава през българска фирма. Взема не повече от 2500 лева.
Храна и подслон осигурени. Не знам защо си мислиш, че като е в чужбина,парите висят по дърветата и чакат някоя българка точно да ги обере..
Не си мисля, че парите в чужбина висят по дърветата. Половината ми семейство живее в UK.

Ако жената печели 2 бона на месец, какво изобщо дири в чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт