Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 170
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Аз бях писала, че видях брат и сестра Николай и Николина (близнаци), синът на Николай - Николай, внукът му - Нико, там поне бяха пропуснали "лай", сигурно за да се различават вкъщи. Отделно съм чувала за брат и сестра Николета и Никола(й), 40+, понеже дъщерята родена първа - да почетат дядото, че не се знае второ дете ще има ли, а вече с второто му повторили името напълно.

За различаването вкъщи го казал според мъжа ми неговият дядо, понеже у наше село аналогичен случай. Дядото кръстен на баща си според поверие с цел да не им умират повече деца. Случило се да си вземе жена с името на майка му и докато бил в казармата, му се родила дъщеря, която била кръстена на баба си по бащина линия, като на него му съобщили за дъщерята направо с името. Писала съм го май и това, така че сори за повтарянето.

# 526
  • София
Аз бях писала, че видях брат и сестра Николай и Николина (близнаци), синът на Николай - Николай, внукът му - Нико, там поне бяха пропуснали "лай", сигурно за да се различават вкъщи. Отделно съм чувала за брат и сестра Николета и Никола(й), 40+, понеже дъщерята родена първа - да почетат дядото, че не се знае второ дете ще има ли, а вече с второто му повторили името напълно.

За различаването вкъщи го казал според мъжа ми неговият дядо, понеже у наше село аналогичен случай. Дядото кръстен на баща си според поверие с цел да не им умират повече деца. Случило се да си вземе жена с името на майка му и докато бил в казармата, му се родила дъщеря, която била кръстена на баба си по бащина линия, като на него му съобщили за дъщерята направо с името. Писала съм го май и това, така че сори за повтарянето.

Обърках се, честно Joy
Наскоро чух Антоанета Стефанова (шахматистката) каза, че дъщеря й се казва Мелисандра.

# 527
  • Пловдив
"Пелеас и Мелизандра" беше май опера. Wink

Скрит текст:
А за дядото на ММ - у тях станали към момента на раждането на първата му дъщеря двама Минковци и три Димитри/-нки, затова той казал: "сега как ще се различаваме".

П.П. Мелизанда било. Мелисандра е друга, значи. Wink

# 528
  • София
Да не е кръстила бебето си на героинята от "Игра на тронове" Grinning

# 529
  • София
Да не е кръстила бебето си на героинята от "Игра на тронове" Grinning

Да Simple Smile

# 530
Най-яките имена за близнаци, които познавам са Явор и Ясен, иначе знам Петър и Павел, Гинка и Генка. Изобщо, с близнаци е по-сложен избора.
 Иначе заради произнасянето на името в чужбина има смисъл да е по-изчистено, една Надежда ще трябва да уточнява навсякъде коя е и как се казва, а пък как се пише...

# 531
  • София
Мирослав и Момчил познавам аз.

# 532
  • Пловдив
Аз познавах братя неблизнаци Явор и Ясен.
Според мен не само няма нужда на близнаци да се дават "съчетани" имена, ами може и да пречи в някакъв смисъл. Някак ги очертава като двойка зорлем, не като индивиди.

# 533
Да, и аз четох, че детето на Антоанета Стефанова се казва Мелисандра. Бях го споменала преди време в този форум. Но фамилията на бащата е Чепаринов: https://offnews.bg/izvan-terena/antoaneta-stefanova-i-ivan-chepa … andra-689129.html. Вероятно и детето е с тази фамилия, която не ми звучи добре с името Мелисандра.

Мадлен Алгафари преди дни пък е станала баба на малката Амая:
https://9meseca.bg/novini/nidal-algafari-stana-dyado-i-e-bezkraino-shatsliv.

Лекоатлетката Тезджан Наимова наскоро е родила син, когото са нарекли Матео: https://www.atletikabg.com/2023/10/30/%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d … 1%81%d0%b8%d0%bd/. Съобщиха, че фамилното име на бащата е Чипев. Колко по-добре би звучало Матей Чипев, вместо Матео Чипев.

# 534
  • Най-красивата страна
Живона
Дорена
Варадин
Орнела
Христоско
Илея
Калея
Златея
Стеф-момиче
Бодо
Даля
Марек

И моите фаворити-Капитея и Терра

# 535
Марек е често срещано полско име. Мисля, че е форма на Марк.

# 536
В стремежа си да са модерни стават смешни или незнам и аз какви....Днес една майка викаше Ричи и се чудя куче ли е или дете😀

# 537
  • Замък сред облаците
Варадин е с гръцки произход, идва от тяхната дума за чужденец. Първо е било Верадин/а

# 538
Орнела Мути..някой е фен, може би. Очакваме и Джина (Лолобриджида).

# 539
  • София
Илея момче или момиче е? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт