Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 179
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Аз харесвам имената на гръцките богове от времето когато като малка четях гръцката митология.

# 511
Раян Каишев
Гери
Емилян с презиме Емилянов
Игнасио Вретенарски
Гайа
Симон Дишлева
Флорънс Тодорова
Россана
Роберта Любчова
Майкъл Боцманов
Жана - София
Адриена
Викторио
Добродар
Петроний
Бенати Радкова
Сталена
Тани Неделийски

# 512
  • Sofia
Димислав,дете

# 513
  • Най-красивата страна
Гая-древноримско име - мъжки вариант Гай ,означава ,,радостна,, ,,весела,,.
Добродар,а е древно славянско име .Мислех,че вече е изчезнало.

Всички имена са на деца.
Попаднах и на Недялка,Цонка,Иванка,Незабравка,Здравко,Йорданка,Дафинка,
Благой,Господин,Катя,Нейчо,Добри,Витан

Мейла                                                                                                                        Габрина
Ахинора-също рядко срещано                                                                           Демиян
Люба, и Лиляна-харесват ми ,а са много рядко срещани вече                Злата
Венет-момиче                                                                                                           Михаелла
Армина-интересно име                                                                                           Рос-момче-другия ми фаворит
Саймън Куцаров                                                                                                     Ария
Стан                                                                                                                             Веселена
Лечко
Мони-момче,това е цялото име
Кристи-това е цялото име
Меги
Кари
Боби
Любима-също ми харесва
Ивяна-това ми е фаворит
Марислава
Павло
Адрия
Мирая
Вайа
Дарая
Аглая-рядко срещано име с хубаво знчение,харесва ми
Милост-момиче,интересен вариант.Не съм го срещала преди
Сиян
Росияна
Теалина
Макар

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 20:18 от Veronikaaa

# 514
Забравих да кажа, че попаднах и на една Дженифър Тетка, но май сме я обсъждали вече.

# 515
  • Най-красивата страна
Далисия
Алексея
Дениел
Дея Българа
Йън Коцев
Начко
Сандия
Мелвин с бг фамилия
Султанка
Берлина
Теона
Анеса

# 516
Емона е много красиво име и пише , че идва от древногръцкото име на Стара планина Аемон.

Това име Аемон съм го чувала някъде. Има ли някоя известна личност с това име?

# 517
  • Замък сред облаците
В Игра на тронове.

# 518
Имаше и някакъв изпълнител с такова име.

https://youtu.be/QYwyaCd8MyI?si=g2WpBRzzfatiL1Hl

# 519
Валъри с бълг.фамилия,не е ок.

# 520
  • София
Има вероятност някои от тези деца да са родени извън България и затова да са с такива имена. Моя позната роди първото си дете в Англия (бащата е българин) и след няколко години се прибраха в България, та така има един Майкъл Иванов.

# 521
  • Пловдив
Ако съм аз, правя пътека до общината Michael в Англия да е Михаил в България (ако не приемат доводи, че е едно и също - промяна по съдебен ред). Но всъщност аз вероятно още в Англия бих го нарекла Михаил. Надали е невъзможно. Ако ще, да си вика Майкъл, като порасне. Хора разни обаче.

# 522
аз съм забелязала, че повечето странни имена не са на деца родени извън бг. но просто желанието да си модерен и най-вече уникален надделява над здравия разум. не казвам момата да я кръстят жечка или петрана, но поне да звучи добре с фамилното име. а не - ама то сега е на мода еди-какво си, гледах филм и там имаше една героиня дето успя в живота и от там... даже и на родените в чужбина - какво му е хубавото на даяна шарлът + бг фамилия. аз съм живяла в чужбина - обикновено емигрантите си държат на техните си имена. сега живея сред чужденци (половината са с българки за съпруги) и децата пак имат имена,които са в хармония с фамилията им.

# 523
Друга "модерна" тенденция - името да било международно, че не се знаело на къде ще поеме в живота - демек чужбина.
На Стефка Костадинова не й попречи "трудната' фамилия за световен рекорд, а познавам Костадин прекръстил се на Кевин в САЩ.

# 524
  • София
Аз донякъде съм съгласна, че е хубаво децата да са със сравнително интернационални имена, защото наистина не се знае накъде ще поемат. Със сигурност Лили е по-лесно за възприемане навсякъде по света, отколкото Любима, но името само по себе си, не е гаранция за успех където и да било.
 Не са странни имена сами по себе си, но познавам брат и сестра (от един брак на родителите) Стефан и Стефани (не са близнаци). Имат и сестра Криста/ Кристин, а детето на Стефани се казва Кристиян. Изобщо, фамилия, в която се въртят 2 имена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт